Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Απάντηση Τσίπρα σε Ευρωπαίους: Δεν δεχόμαστε υποδείξεις, τηρούμε τους κανόνες [vid]

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Με σκηνικό ρήξης, μοιάζει αυτό που έστησε ο πρωθυπουργός, μιλώντας σε συγκεντρωμένους στην Κρήτη.

Λίγη ώρα πριν την ομιλία του, το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μετέδιδε πως το EuroWorking Group ζήτησε έγγραφες διαβεβαιώσεις από την ελληνική κυβέρνηση, πως το επίδομα των χαμηλοσυνταξιούχων θα είναι εφάπαξ και πως δεν επιστρέφει “από το παράθυρο” η “13η σύνταξη”.

Η απάντηση του πρωθυπουργού από την Κρήτη, ήταν χαρακτηριστική όσο και αυστηρή. “Δεν γίνεται πλέον η ευρωπαϊκή ακροδεξιά και ο λαϊκισμός, να υπαγορεύουν την πολιτική που θα ακολουθήσει η Ελλάδα. Η Ελλάδα μπορεί να είναι σε πρόγραμμα, αλλά ταυτόχρονα είναι μια ανεξάρτητη χώρα. Και εφόσον τηρεί τις δεσμεύσεις της και τους κανόνες δεν δέχεται υποδείξεις από κανέναν.” τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε την δήλωση που είχε κάνει και στη βουλή σχετικά με την οικονομία: “Με πλεόνασμα 1.1% αντί για τον «κόφτη» ενεργοποιείται ο «δότης» κάτι που μας δίνει τη δυνατότητα να χορηγήσουμε την 13η σύνταξη.”
Αναφερόμενος μάλιστα στο συγκεκριμένο θέμα, τόνισε πως έχει “ένα καλό” και “ένα κακό νέο”, για να συνεχίσει: “Το καλό νέο είναι ότι η 13η σύνταξη θα χορηγηθεί κανονικά στις 22 Δεκεμβρίου , το κακό νέο είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης διαφωνεί.”

Ο πρωθυπουργός πάντως εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, επισημαίνοντας:” Η δεύτερη αξιολόγηση θα κλείσει θετικά, έγκαιρα και χωρίς νέα μέτρα, μετά τη λήξη του προγράμματος, και χωρίς τις υπερβολικές απαιτήσεις κάποιων εκ των εταίρων.”

Για τις εξελίξεις στο χώρο της ενημέρωσης, ο πρωθυπουργός σημείωσε: “Σε κάποιους που βρίσκονταν σε τεντωμένο σχοινί διότι είχαν συνηθίσει να δανείζονται με «αέρα», όπως οι ίδιοι ομολόγησαν, αρνήθηκε η κυβέρνηση αυτή να τους κάνει τη χάρη και να συνεχίζει να τους χαρίζει δάνεια. Σήμερα βλέπουμε ότι οι επιχειρήσεις τους ήταν μια «φούσκα» και δυστυχώς τώρα σκάει. Και οδηγεί εκατοντάδες εργαζομένους σε μια τεράστια περιπέτεια. Βρισκόμαστε δίπλα σε αυτούς τους εργαζομένους.“

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε