Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Η απειλή Καμμένου που ανάγκασε τον Τσίπρα να πάρει πίσω τις περικοπές

Η απειλή Καμμένου που ανάγκασε τον Τσίπρα να πάρει πίσω τις περικοπές

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος βρέθηκε σήμερα στο Μαξίμου όπου είχε μια μακρά συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, όπου σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός ΥΠΕΘΑ επανέλαβε στον πρωθυπουργό τη δημόσια απειλή του για αποχώρηση από τη συγκυβέρνηση σε περίπτωση που μειωθούν οι αμυντικές δαπάνες, όπως ανέφερε η επιστολή Τσίπρα προς τους δανειστές.

Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο ότι αυτή ακριβώς η απειλή του Πάνου Καμμένου ανάγκασε το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού να εκδόσει ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται πως “δεν υπάρχει, ούτε υπήρξε και ούτε θα υπάρξει πρόταση από την ελληνική κυβέρνηση για μείωση των αμυντικών δαπανών.”

Στο άρθρο δύο όμως της χθεσινής επιστολής υπήρχε αναφορά σε μηδενική περικοπή των αμυντικών δαπανών το 2015, αλλά σε περικοπές 200 εκ ευρώ το 2016 και 400 εκ ευρώ το 2017, καθώς και σε μειώσεις προσωπικού.

Πηγές από το περιβάλλον του κ. Καμμένου υπογραμμίζουν οτι ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων έχει θέσει το ζήτημα αυτό ως κόκκινη γραμμή και η καταπάτησή της σημαίνει πως θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε