Πολιτική

Απίστευτη πρόκληση από τον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ: Δεν παραιτούμαι, δεν σας λέω τον μισθό μου ούτε υποβάλω πόθεν έσχες

Στο στόχαστρο όλων των κομμάτων, ακόμη και της Ν.Δ,  για τον τρόπο που λειτουργεί ως Πρόεδρος της ΕΛ.ΣΤΑΤ. βρέθηκε ο Ανδρέας Γεωργίου, κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής με θέμα την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού της ανεξάρτητης αρχής κατά το πρώτο 5μηνο του 2013.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Συγκεκριμένα άφησαν αιχμές εναντίον του, ελέγχοντας τον, για τη δήλωση τήρησης εμπιστευτικότητας που είχε υποχρεώσει να υπογράψουν οι υπάλληλοι της ΕΛ.ΣΤΑΤ., όσο και για την υπαλληλική σχέση που είχε προηγουμένως ΔΝΤ, ως υπάλληλος του, αλλά για το γεγονός ότι δεν υπέβαλλε δήλωση πόθεν έσχες και ότι έχει εξαιρεθεί από κρατήσεις σε ασφαλιστικούς και υγειονομικούς φορείς. Και πάντως αίσθηση προκάλεσε η άρνηση του να αποκαλύψει το ύψος των αποδοχών του.

Ο κ. Γεωργίου επέμεινε ότι δεν υποχρεούται να υποβάλλει δήλωση πόθεν έσχες ενώ παραδέχθηκε ότι ο ίδιος υπέβαλλε αίτημα για να εξαιρεθεί από την υποχρέωση καταβολής ασφαλιστικών εισφορών, αίτημα που τελικώς έγινε δεκτό και μίλησε για προσωπικό θέμα που δεν πρέπει να ενδιαφέρει την Επιτροπή. Επίσης, υπεραμύνθηκε της απόφασης του να υποχρεώσει τους υπαλλήλους κατά τον διορισμό τους να υποβάλλουν δήλωση τήρησης εμπιστευτικότητας. «Μόνο επί χούντας γινόταν κάτι τέτοιο» σχολίασε η βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ. Ασημίνα Ξηροτύρη.

Ειδικά για τη σχέση του με το ΔΝΤ, ο κ. Γεωργίου είπε ότι υπέβαλε την παραίτησή του από το ΔΝΤ στις 16/07/2010 και ανέλαβε καθήκοντα στην ΕΛΣΤΑΤ στις 02/08/2010. Είπε ακόμη ότι είχε ζητήσει άδεια άνευ αποδοχών από το ΔΝΤ μέχρι 10/12/2010.

«Τη συνείδηση μου δεν τη βαρύνει τίποτα. Δεν πρόκειται να παραιτηθώ για μια παράνομη ποινική δίωξη» τόνισε ο κ. Γεωργίου αναφορικά με τη τη δικαστική διαδικασία για τα στατιστικά, τονίζοντας ότι ενώ στο παρελθόν τα στατιστικά στοιχεία ήταν σε δεινή θέση, κατά τα τρία χρόνια άσκησης των καθηκόντων του τα δημοσιονομικά στοιχεία έχουν επιτυχία χωρίς προηγούμενο αφού δημοσιεύθηκαν έξι φορές χωρίς καμία επιφύλαξη από τη Eurostat.

Επιπλέον ο Πρόεδρος της ανεξάρτητης αρχής υποστήριξε ότι ο λόγος που η Ελλάδα δεν διασύρεται ανά την υφήλιο για αναξιοπιστία των δημοσιονομικών στοιχείων, είναι γιατί η ΕΛ.ΣΤΑΤ. υπό την ηγεσία της έχει εφαρμόσει το δίκαιο της Ε.Ε..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γεωργίου : Η Eurostat έχει αποδεχθεί τα στοιχεία για το έλλειμμα

Συμφωνούν όλοι στην απομάκρυσνη του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ

Μέσα σε τρία χρόνια αυτοκτόνησε μια κωμόπολη! ΕΛ.ΣΤΑΤ: 1.245 αυτοκτονίες από το 2009 έως το 2011

ΕΛΣΤΑΤ: Μειωμένοι κατά 10,09% οι μισθοί το α΄ τρίμηνο 2013

Οι αριθμοί μίλησαν! Μύθος το success story! – Μεγαλύτερη η ύφεση το α’ τρίμηνο! 5,6% αντί για 5,3%!

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Αλέξης Τσίπρας στο Politico: Η κυβέρνηση να σταματήσει να δίνει λευκή επιταγή στον Τραμπ και στις ΗΠΑ
Ο πρόεδρος της ΕΛΑΣ ασκεί κριτική στην εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης, θέτει ως προτεραιότητα την αντιμετώπιση της διαφθοράς και παρουσιάζει τις βασικές κατευθύνσεις της πρότασής του ενόψει εκλογών
Ο Αλέξης Τσίπρας
Στέλιος Κούλογλου: Τον παρακολουθούσαν με το Pegasus ενώ ερευνούσε το σκάνδαλο των υποκλοπών στην Ευρωβουλή
Σύμφωνα με το Citizen Lab η πρώτη μόλυνση της συσκευής του Στέλιου Κούλογλου καταγράφηκε στις 21 Οκτωβρίου 2022 και ακολούθησαν δύο ακόμα επιβεβαιωμένες μολύνσεις στις 6 και 7 Μαρτίου 2023
Ο Στέλιος Κούλογλου
Μήνυμα αυτονομίας από τον Νίκο Ανδρουλάκη - «Μητσοτάκης και Τσίπρας έχουν κριθεί - Στο χέρι των πολιτών η πολιτική αλλαγή»
Για το κόμμα Καρυστιανού, ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέφερε πως η πολιτική αλλαγή δεν έρχεται από κόμματα διαμαρτυρίας, αλλά από κόμματα με κυβερνητικό πρόγραμμα
Νίκος Ανδρουλάκης
Η απάντηση της ΕΛΑΣ στο Μαξίμου για τις δηλώσεις Κυρανάκη: «Ο κατήφορος είναι ο δικός σας δρόμος»
Σύμφωνα με πηγές του newsit.gr, οι δηλώσεις του Κωνσταντίνου Κυρανάκη για τις εμπρηστικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη επιχειρούν την ταύτιση της νέας πολιτικής πρωτοβουλίας του Αλέξη Τσίπρα με ένα κλίμα έντασης και διχασμού
Κωνσταντίνος Κυρανάκης
Άγριος καυγάς Γεωργιάδη – Κωνσταντοπούλου: «Δεν έχετε καμία ενσυναίσθηση για τα Τέμπη και καμία για τη νεκρή μητέρα»
Στο φόντο της σύγκρουσης, η αντιπαράθεση Γεωργιάδη - Μάντζου για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά των νοσηλευτών, με τον υπουργό να κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ για «σόου και λαϊκισμό»
Γεωργιάδης και Κωνσταντοπούλου 5