Πολιτική

«Διμέτωπος» της κυβέρνησης απέναντι σε «μπαχαλάκηδες» και Αλέξη Τσίπρα για τη φονική εμπρηστική επίθεση στη Θεσσαλονίκη

Η δημόσια ασφάλεια και τάξη «ψηλά» στην προεκλογική ατζέντα της ΝΔ
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σκληραίνει η κυβέρνηση τη στάση της, τόσο απέναντι  σε οργανωμένες ομάδες αντιεξουσιαστών, όσο και σε πολιτικό επίπεδο, βάζοντας στο στόχαστρο τον Αλέξη Τσίπρα, και γενικότερα την Αριστερά, με σαφείς αιχμές για καλλιέργεια εμφυλιοπολεμικού κλίματος και διχασμού.

Στο πρώτο μέτωπο, η κυβέρνηση δηλώνει αποφασισμένη να τελειώσει το «χάδι», προς αντιεξουσιαστές και «μπαχαλάκηδες» και να γίνουν πιο αυστηρές οι ποινές για τη δράση τους.

Έτσι, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, προανήγγειλε οι αντιεξουσιαστικές ομάδες θα αντιμετωπίζονται ως εγκληματικές οργανώσεις, και όπως συνέβη και στην περίπτωση της Χρυσής Αυγής, οι δικογραφίες θα ενοποιούνται, ώστε μετά η Δικαιοσύνη να κρίνει ποιο ποινικό αδίκημα έχει συντελεστεί.

Στα πρότυπα της Χρυσής Αυγής

«Η Δικαιοσύνη  θα προχωρήσει στην ενοποίηση των δικογραφιών και στη συνέχεια θα γίνουν οι αξιολογήσεις, σε ποια κατηγορία εγκληματικής δραστηριότητας θα πάνε αυτές τις παραβατικές μορφές. Θεωρώ ότι είναι αναγκαίο. Νομίζω οι εισαγγελικές αρχές κινούνται προς τα εκεί» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Φλωρίδης (Παραπολιτικά 90,1).

«Πρέπει να «βγουν οι κουκούλες», οι ένοχοι να συλληφθούν, να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη» δήλωσε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, αναγνωρίζοντας ευθύνες  και σε κυβερνήσεις της ΝΔ για το γεγονός ότι για χρόνια οι «μπαχαλάκηδες» αντιεξουσιαστικών ομάδων «έπεφταν στα μαλακά».

«Ενέργειες – αντίποινα»

«Το κυριότερο είναι τί κάνει το κράτος (…).. Απ’ ό,τι φαίνεται, οι ενέργειες αυτές ήταν αντίποινα, επειδή επιτέλους βρέθηκε μια κυβέρνηση με καθυστέρηση δεκαετιών, και με πολλές δικές μας κυβερνήσεις και του δικού μας χώρου, να μην το έχουν κάνει αυτό, να βγάλει όλους αυτούς τους εγκληματίες, όλα αυτά τα κακοποιά στοιχεία της άκρας αριστεράς από τα Πανεπιστήμια, να τα ξεριζώσει, να τα πετάξει έξω» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

«Μετωπική» επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση -η οποία δίνει ξεκάθαρα πολιτικό χαρακτήρα στις δολοφονικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη κατά στελεχών της ΝΔ, που είχαν ως αποτέλεσμα τον άδικο θάνατο της Βάγιας Νέστορα, μητέρα της πολιτεύτριας Αφροδίτης Νέστορα– συνεχίζει να «χρεώνει» ευθύνες στον πρόεδρο του ΕΛΑΣ για το πολιτικό κλίμα στη χώρα.

Ο γραμματέας της ΝΔ, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, με νέες του δηλώσεις, κλιμάκωσε την επίθεση του στον Αλέξη Τσίπρα και το κόμμα του ΕΛΑΣ (Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη), για το οποίο μάλιστα τόνισε ότι έχει εμφυλιοπολεμικό όνομα.

«Όταν εκτρέφεις, καλλιεργείς, ανέχεσαι συγκεκριμένες συμπεριφορές για χρόνια, αυτό οδηγεί νέα γενιά τρομοκρατών να κάνουν το επόμενο βήμα» δήλωσε ο κ. Κυρανάκης στον ΣΚΑΪ, λίγες ώρες μετά την πρώτη του δήλωση στο Action24, ότι οι πολιτικές του  Αλέξη Τσίπρα, τα νομοσχέδια του, οι ψήφοι του, οι δηλώσεις του διαχρονικά «έχουν δείξει ανοχή στην τρομοκρατία».

«Και ήρθε (…), να «επανασυστηθεί στους Έλληνες πολίτες» και “είπε εγώ είμαι η ΕΛΑΣ των αγώνων της Αριστεράς του Λαϊκού στρατού του εμφυλίου”» είχε προσθέσει με έμφαση.

Με αναφορές σε δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα για τον Κουφοντίνα

Τη «σκυτάλη» πήρε και η εκπρόσωπος της ΝΔ, Αλεξάνδρα Σδούκου, η οποία σε συνέντευξή της στο Action 24, κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να μη «συνεχίζει να καλλιεργεί στην ίδια βάση, το κλίμα που είχε καλλιεργήσει τα προηγούμενα χρόνια».

Η Αλεξάνδρα Σδούκου έκανε αναφορά σε τοποθέτηση του στη Βουλή σχετικά με τις μολότοφ αλλά και σε δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα που αφορούσαν την τρομοκρατική οργάνωση 17 Νοέμβρη, τον Δημήτρη Κουφοντίνα και τις κινητοποιήσεις για τη μεταγωγή του, θυμίζοντας παράλληλα ότι στο παρελθόν στελέχη της κυβέρνησης του είχαν επισκεφτεί τον Κουφοντίνα στη φυλακή «για να του πούνε τι κάνεις, πώς είσαι να του χτυπήσουνε έτσι το χέρι στην πλάτη του και να του πουν θέλεις κάτι εμείς είμαστε εδώ», όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Αυτά είναι κρίκοι μιας αλυσίδας. Είναι κομμάτια μιας κουλτούρας που άλλοτε κλείνει το μάτι στη βία, άλλοτε τη σχετικοποιεί και άλλοτε τη βαφτίζει αντίδραση» τόνισε η κ. Σδούκου.

Το προεκλογικό δίλημμα της δημόσιας ασφάλειας

Σε πολιτικό επίπεδο, η δολοφονική, τρομοκρατικά επίθεση εναντίον στελεχών της, για τη ΝΔ, είναι μια ενέργεια που στην Πειραιώς εκτιμούν ότι θα συντελέσει στο να έρθουν σε πρώτο πλάνο θέματα δημόσιας ασφάλειας και τάξης. Θέματα που αγγίζουν το παραδοσιακό εκλογικό κοινό της «γαλάζιας» παράταξης.

Ενώ, όπως όλα δείχνουν, το δίλημμα της πίστης ή όχι στη νομιμότητα, όπως και αυτό για την ανάγκη της σταθερότητας και ομαλότητας, θα είναι κυρίαρχα στην προεκλογική πολιτική αντιπαράθεση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κατσαφάδος από Σαλαμίνα: Προτεραιότητα η γρήγορη καταγραφή των ζημιών και οι αποζημιώσεις, την Τρίτη ξεκινούν οι αυτοψίες
Στο νησί ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας - Περίπου 600 άνθρωποι απομακρύνθηκαν διά θαλάσσης - Στο Πυροσβεστικό Σώμα η έρευνα για τα αίτια των πυρκαγιών
Κατσαφάδος Σαλαμίνα
Αντώνης Σαμαράς για τα τουρκικά θαλάσσια πάρκα: Μια ακόμη διεθνής πειρατεία από την Άγκυρα, αυτά είναι τα κατά φαντασία «ήρεμα νερά»
«Τι ακριβώς κάνουμε; Ποια είναι η στρατηγική μας; Δεν βλέπουμε πως η Τουρκία προσπαθεί να μας αποκόψει από τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στο Αιγαίο;» διερωτάται στη δήλωσή του ο πρώην πρωθυπουργός
Ο Αντώνης Σαμαράς 128
Θαλάσσια πάρκα: Σκληρή κριτική της ΕΛΑΣ στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς απέναντι στην Τουρκία
Παράνομη χαρακτηρίζει την τουρκική κίνηση η ΕΛ.Α.Σ - Ζητεί ευρωπαϊκή αντίδραση και κυρώσεις, εγκατάλειψη της πολιτικής των «ήρεμων νερών» και επανεκκίνηση των διερευνητικών επαφών
ΕΛΑΣ, κόμμα Τσίπρα 5
Η Ελλάδα απαντά στις τουρκικές προκλήσεις με τα θαλάσσια πάρκα σε βόρειο Αιγαίο και Καστελόριζο: Είναι παράνομα και δεν δημιουργούν τετελεσμένα
Το υπουργείο Εξωτερικών διαμηνύει ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να ενεργεί «με συνέπεια και αποφασιστικότητα» για την προστασία των κυριαρχικών δικαιωμάτων της
Φρεγάτα 100