Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Από τα Ίμια είπε αντίο στο Υπουργείο Αμυνας ο Πάνος Καμμένος!

Από τα Ίμια είπε αντίο στο Υπουργείο Αμυνας ο Πάνος Καμμένος!
twitter

Με ένα ακόμη tweet υψηλού συμβολισμού αποχαιρέτισε το υπουργείο Άμυνας ο Πάνος Καμμένος. Ο απερχόμενος υπουργός πέταξε για άλλη μια φορά πάνω από τα Ίμια ώστε να τιμήσει τη συμπλήρωση 23 ετών από τα τραγικά γεγονότα του Ιανουαρίου του 1996.

Με ένα στεφάνι στα χέρια και μπουφάν παραλλαγής, ο Πάνος Καμμένος έκανε γνωστό ότι πέταξε πάνω από τα Ίμια, όπως είχε κάνει και τον Ιανουάριο του 2015 όταν είχε πρωτοαναλάβει υπουργός Άμυνας, ως “τελική πράξη” της πενταετούς θητείας του.

Στην ανάρτησή του ο απελθών, πλέον, υπουργός, αναφέρει: “Τελική πράξη…. από εκεί που ξεκίνησε το ταξίδι. Ίμια τώρα.Τιμή στους ήρωες Βλαχάκο, Καραθανάση, Γιαλοψό και σε όλους όσοι έπεσαν υπέρ πίστεως και πατρίδας. Το έθνος υποκλίνεται. Ευχαριστώ τους υπασπιστές μου, τον πιλότο ΣΝΧΗ Φιλίππου και το πλήρωμα του HU1 για όλα αυτά τα χρόνια”.

Δείτε την ανάρτηση συμβολισμού που έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο Πάνος Καμμένος:

Δείτε και τη στιγμή που γίνεται η ρίψη του στεφανιού

Στις 31 Ιανουαρίου 1996 και ώρα 01:40, τουρκικές ειδικές δυνάμεις αποβιβάζονταν στη Μεγάλη Ίμια (Δυτική). Στις 05:30 της ίδιας μέρας ελικόπτερο του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, που απονηώθηκε από τη φρεγάτα Ναυαρίνο για να διαπιστώσει την πληροφορία παρουσίας Τούρκων στη βραχονησίδα κατέπεσε κατά την επιστροφή του στη φρεγάτα.

Και τα τρία μέλη του πληρώματος, ο υποπλοίαρχος Χριστόδουλος Καραθανάσης, ο υποπλοίαρχος Παναγιώτης Βλαχάκος και ο αρχικελευστής Έκτορας Γιαλοψός, σκοτώθηκαν.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις