Τετάρτη, 24 Απρ.
22oC Αθήνα

Από τον Πολάκη στον «πολακισμό» – Η ΝΔ εξαπέλυσε ήδη το δεύτερο κύμα επίθεσης, στόχος πλέον ο Τσίπρας

Από τον Πολάκη στον «πολακισμό» – Η ΝΔ εξαπέλυσε ήδη το δεύτερο κύμα επίθεσης, στόχος πλέον ο Τσίπρας

Τον Αλέξη Τσίπρα έχει βάλει πλέον στο «κάδρο» της η Νέα Δημοκρατία. Στο κυβερνών κόμμα κρίνουν ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην ουσία εξέθρεψε τον «πολακισμό» από τον οποίο και δεν θα απαλλαγεί με την αποπομπή του Παύλου Πολάκη.

Στην τελική ευθεία για τις εκλογές, στην κυβέρνηση επικεντρώνουν την κριτική τους στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα, με επιθέσεις που εκτιμάται ότι θα γίνουν πιο σφοδρές όσο πλησιάζουμε στις κάλπες. Θεωρούν ότι η κίνηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης να απαλλαγεί από το «βαρίδι» που λέγεται Παύλος Πολάκης, δεν είναι αρκετή για να «διαγράψει» και το στίγμα του «πολακισμού».

Δηλαδή της πολιτικής φιλοσοφίας και συμπεριφοράς που εξέφρασε ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας της κυβέρνησης Τσίπρα, με τον πιο ακραίο τρόπο. 

Των ύβρεων, των προσωπικών επιθέσεων, της επιδεικτικής αγνόησης κανονισμών της Βουλής και τελευταία με τη στοχοποίηση, μέσω αναρτήσεων στα social media, πολιτικών του αντιπάλων, δικαστικών λειτουργών αλλά και δημοσιογράφων. Σε αυτό το μήκος κύματος κινήθηκε σήμερα ο πρωθυπουργός από τις Αχαρνές αλλά και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. 

«Ο Πολακισμός κι ο Συριζαϊσμός είναι δύο βασικά χαρακτηριστικά της ταυτότητας του κ. Τσίπρα. Το «είτε μας τελειώνουν, είτε τους τελειώνουμε», δεν το είπε ο υπό διαγραφή Χανιώτης βουλευτής. Είναι η κύρια νοοτροπία του ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα», λένε προς όλες τις κατευθύνσεις στην κυβέρνηση. 

Με την ώρα, όμως, της επισημοποίησης του διαζυγίου Πολάκη – Τσίπρα να έχει φτάσει, κορυφαία στελέχη της Νέας Δημοκρατίας εκτιμούν ότι ο χωρισμός μόνο «βελούδινος» δεν θα είναι.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση που έκανε την Καθαρά Δευτέρα (27.02.2023) ο Άδωνις Γεωργιάδης: «Θα το “λουστεί” τώρα ο Τσίπρας. Διότι μόλις ο Πολάκης διαγραφεί, θα στραφεί αναμφίβολα κατά του Τσίπρα – και μαζί όσοι τον υποστηρίζουν», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Και βέβαια τα όσα θα ακολουθήσουν τη σχεδόν βέβαιη απομάκρυνση Πολάκη, λένε στην κυβέρνηση, ίσως και να εξηγούν τη σχέση του κ. Τσίπρα απέναντι στον Νίκο Παππά. Αντίθετα με τον Χανιώτη βουλευτή του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν τόλμησε να αφήσει τον στενό του συνεργάτη εκτός ψηφοδελτίων, παρότι είναι καταδικασμένος για την υπόθεση του χειρισμού των τηλεοπτικών αδειών.

Με την κλιμάκωση των επιθέσεων στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα, κατά πάσα πιθανότητα στο κυβερνητικό στρατόπεδο να θέλουν να ακουστούν και πέραν της Κουμουνδούρου, ίσως μέχρι τη Χαριλάου Τρικούπη, την εν δυνάμει σύμμαχο του κ. Τσίπρα σε μετεκλογικά σενάρια συνεργασίας.

Στην αλλαγή του προεκλογικού τοπίου αναφέρθηκε νωρίτερα σήμερα και ο Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος τόνισε:

«Πιστεύω ότι η εξέλιξη αυτή μεταβάλλει σε πολύ μεγάλο βαθμό τα δεδομένα των εκλογών. Από τη μία πλευρά υπάρχει η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας, υπεύθυνη, σοβαρή, εγγύηση της σταθερότητας για τη χώρα και για τη βιώσιμη προοπτική της, την ανάπτυξη και τη δικαιοσύνη για τους πολίτες, σε καλύτερες συνθήκες από αυτές που περάσαμε τα τελευταία τέσσερα χρόνια με δοκιμασίες και κρίσεις λόγω εξωγενών παραγόντων, και από την άλλη υπάρχει μία αξιωματική αντιπολίτευση που δεν έχει πρόταση εξουσίας. Δεν έχει κυβερνητική πρόταση λίγες εβδομάδες πριν τις εκλογές και είναι παραδομένη σε έναν εσωτερικό εσωκομματικό εμφύλιο, χωρίς δυναμική και χωρίς θετικό λόγο για αυτά που χρειάζεται η κοινωνία», τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Θυμίζουμε ότι στις 5 το απόγευμα, θα συνεδριάσει το Εκτελεστικό Γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να εκτιμήσει την κατάσταση με την υπόθεση του Παύλου Πολάκη. Η συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας δεν θα γίνει σήμερα. 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις