Κυριακή, 28 Απρ.
21oC Αθήνα

Αποφυλάκιση Ρουπακιά: Η (μη) απάντηση Παρασκευόπουλου στο ξέσπασμα της Μάγδας Φύσσα

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

“Πώς εδραιώθηκαν αυτοί οι νόμοι και υπάρχουν; Όταν είναι κατ’ ομολογία δολοφόνος για ποιο λόγο να βγει;” ρωτά για την επικείμενη αποφυλάκιση του Γιώργου Ρουπακιά η μάνα του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Νίκο Παρασκευόπουλο, να απαντά μάλλον αμήχανα: “Είμαι σε δύσκολη θέση, θα της έλεγα κάτι ανθρώπινο”.

Η Μάγδα Φύσσα ενημερώθηκε ότι ο άνθρωπος που με δυο μαχαιριές πήρε τη ζωή του γιού της, Παύλου Φύσσα, πρόκειται να αποφυλακιστεί στις 18 Μαρτίου, καθώς συμπληρώνεται το 30μηνο της προφυλάκισης που προβλέπεται από το νόμο. Ο Γιώργος Ρουπακιάς θα βγει από τη φυλακή και θα τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό με δικαίωμα βγαίνει μόνο για να παραστεί στη δίκη του.

Μια δίκη, τη δίκη της Χρυσής Αυγής, που χαρακτηρίστηκε ως «η δίκη του αιώνα» αλλά ακόμη δεν έχει καν φτάσει ούτε στα μισά!

“Κανείς δεν περίμενε ότι θα πέρναγαν 30 μήνες και δεν θα είχε γίνει τίποτα. Κανείς μας δεν περίμενε κάτι τέτοιο. Και κανείς δεν ρωτάει πώς αντέχουμε όλοι εμείς εκεί 30 μήνες. Πώς αντέχουμε και πόσο ακόμα θα μας πάρει αυτό το πράγμα” είπε η Μάγδα Φύσσα μιλώντας στο Mega.

Και δεν έκρυψε ότι δεν μπορεί να καταλάβει πως ένας καθ’ ομολογία δολοφόνος, αποφυλακίζεται. “Πρέπει κάποια στιγμή να σκύψουν το κεφάλι και να το δουν με σοβαρότητα. Να την δουν ότι είναι μία δίκη του αιώνα. Ότι δεν είναι μία απλή δίκη. Ο ίδιος είναι κατ’ ομολογία δολοφόνος. Για ποιο λόγο βγαίνει, δεν μπορώ να καταλάβω. Ας μου εξηγήσει κάποιος αυτούς τους νόμους. Πώς εδραιώθηκαν αυτοί οι νόμοι και υπάρχουν; Όταν είναι κατ’ ομολογία δολοφόνος και θα βγει σε λίγο, για ποιο λόγο να βγει”, λέει.

Καμία απάντηση….

Την ίδια ώρα, ο αρμόδιος υπουργός, Νίκος Παρασκευόπουλος, απαντά (ή μάλλον… δεν απαντά) πως δεν έχει τίποτα να πει στην Μάγδα Φύσσα…

Ο υπουργός Δικαιούσνης, μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή mega σαββατοκύριακο, προσπάθησε να δικαιολογηθεί, τονίζοντας πως η ελληνική δικαιοσύνη έχει ένα ζήτημα… βραδύτητας. Συμπλήρωσε ακόμη πως δεν είναι δυνατόν να χτιστούν αίθουσες που να μπορούν να φιλοξενούν δίκες στις οποίες εμπλέκεται μεγάλος αριθμός κατηγορουμένων, μαρτύρων και συνηγόρων από την μια μέρα στην άλλη.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση είχαμε κι αλλά προβλήματα γιατί δεν είχαμε αίθουσα τόσο μεγάλη και άρα η επόμενη δικάσιμος δεν μπορεί να είναι η αμέσως επόμενη μέρα, αφού στην ίδια αίθουσα γίνονται πολλές δίκες“, τόνισε χαρακτηριστικά, ωστόσο παραδέχθηκε πως το πρόβλημα του έχει επισημανθεί εδώ και πολύ καιρό.

“Βεβαίως είχαν πει να βρούμε μεγαλύτερη αίθουσα, όπως η αίθουσα τελετών του Εφετείου, που τώρα έχει υποστεί κάποιες μετατροπές”, είπε και συνέχισε: “Η προσπάθεια συνεχίζεται να επιταχυνθεί η διαδικασία. Έχετε δει πολλές περιπτώσεις να κατασκευάζονται μεγάλες αίθουσες σε μια μέρα;“.

Όταν, ωστόσο, ρωτήθηκε για την οργή της Μάγδας Φύσσα, τόνισε πως “είναι σε δύσκολη θέση, θα της έλεγα κάτι ανθρώπινο και όχι σχετικό“.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε