Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

«Αποκάλυψη τώρα» το δόγμα της ΝΔ για τους διαλόγους Κοτζιά – Καμμένου

«Αποκάλυψη τώρα» το δόγμα της ΝΔ για τους διαλόγους Κοτζιά – Καμμένου

Κλιμακώνει την επίθεσή της κατά της κυβέρνησης η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή την κόντρα Καμμένου -Κοτζιά. Στην οδό Πειραιώς μιλούν ανοιχτά πλέον για ομερτά εκ μέρους του Μαξίμου, την ώρα που οι δυο ανταλλάσσουν νέα πυρά και δείχνουν με τη στάση τους ότι θα υπάρξουν και νέα επεισόδια στο σίριαλ, παρά την προσπάθεια του πρωθυπουργού και των συνεργατών του ν’ αλλάξουν την ατζέντα.

Οι τελευταίες εξελίξεις, συμπεριλαμβανομένων ασφαλώς των αιχμών από κύκλους του πρώην υπουργού Εξωτερικών ακόμη και για προσπάθεια αλλοίωσης των πρακτικών του υπουργικού συμβουλίου προκειμένου να στηριχθεί ο Πάνος Καμμένος, θεωρούν στη Νέα Δημοκρατία ότι τους δικαιώνουν απόλυτα για τις εκτιμήσεις και τη στάση τους.

Έτσι, μετά το «γαλάζιο» αίτημα – που επαναλαμβάνεται σε καθημερινή βάση – για δημοσιοποίηση της επιστολής παραίτησης Κοτζιά στη Βουλή, η Νέα Δημοκρατία προτίθεται να ζητήσει και τη δημοσιοποίηση των πρακτικών του υπουργικού συμβουλίου, προκειμένου να έλθουν οι «αυθεντικοί» διάλογοι στο φως.

Παράλληλα, ο υπεύθυνος του Τομέα Δικαιοσύνης του κόμματος και βουλευτής, Κώστας Καραγκούνης παρέδωσε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου το βίντεο με τις δηλώσεις του πρώην υπουργού, ευελπιστώντας στην παρέμβαση της Δικαιοσύνης. Αφορμή ασφαλώς όσα φέρεται να είπε ο υπουργός Άμυνας για χρηματοδότηση της κυβέρνησης από τον Τζορτζ Σόρος, αλλά και οι καταγγελίες Κοτζιά για τη διασπάθιση των μυστικών κονδυλίων των υπουργείων.

Στη Νέα Δημοκρατία στιγματίζουν την παρατεταμένη αφωνία του πρωθυπουργού, εκτιμώντας ότι αργά ή γρήγορα και μετά τις δικές τους πρωτοβουλίες ο Αλέξης Τσίπρας θα υποχρεωθεί να μιλήσει. Ή έστω να δημοσιοποιήσει την επιστολή Κοτζιά, σύμφωνα με το περιεχόμενο της οποίας γεννώνται, κατά τη ΝΔ, σημαντικά ερωτήματα.

Ποια είναι αυτά;

– Εμπλέκεται και ο ξάδερφος του πρωθυπουργού, Γιώργος Τσίπρας στις ύποπτες υποθέσεις της κυβέρνησης που καταγγέλλει ο κ. Κοτζιάς;

– Υπάρχουν στην επιστολή Κοτζιά αναφορές στο σκάνδαλο Καμμένου με την υπόθεση πώλησης των βλημάτων στη Σαουδική Αραβία;

– Καταγγέλλει ο κ. Κοτζιάς τον αδιαφανή τρόπο που ο κ. Καμμένος φέρεται να διαχειρίστηκε τα κοινοτικά κονδύλια των ΜΚΟ για τους πρόσφυγες;

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις