Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Αποκαλυπτικός διάλογος Τσίπρα – Πετράκου για τη δραχμή!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Το τετ α τετ με τον Αλέξη Τσίπρα έγινε τον Απρίλιο του 2015 και το αποκαλύπτει ο -τότε- βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Πετράκος.

Μετά το… σούσουρο με τις αποκαλύψεις από το βιβλίο του Ολάντ και τις αλλεπάλληλες διαψεύσεις, ένα ακόμη περιστατικό έρχεται στο “φως” της δημοσιότητας.

Η είδηση έσκασε χθες σαν… βόμβα κι έχει να κάνει με μια επικοινωνία που φέρεται να είχε ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, μία ημέρα μετά το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου του 2015.

Αφορμή στάθηκε το βιβλίο με τον τίτλο «Ενας Πρόεδρος Δεν Πρέπει Να Τα Λέει Αυτά», το οποίο περιλαμβάνει εκμυστηρεύσεις του Γάλλου Προέδρου, Φρανσουά Ολάντ, σε δύο δημοσιογράφους της Le Monde. Στο βιβλίο αυτό, που κυκλοφόρησε χθες στη Γαλλία, ο Φρανσουά Ολάντ φέρεται να αναφέρει ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν του είπε ότι «η Ελλάδα μας ζήτησε να τυπώσει δραχμές στη Ρωσία, γιατί δεν έχουν τέτοιο πιεστήριο».

Το νέο επεισόδιο

Σήμερα, όπως αναφέρει το tharrosnews.gr, απαντώντας στην επίθεση που εξαπέλυσε στη χθεσινή του ομιλία ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, τόσο κατά της αριστερής πλατφόρμας όσο και κατά της ΛΑΕ, ο κ. Πετράκος ανέφερε έναν αποκαλυπτικό διάλογο που είχε με τον πρωθυπουργό στο γραφείο του τον Απρίλιο του 2015.

Όπως έκανε γνωστό ο -τότε βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ- επισκέφτηκε τον πρωθυπουργό στο γραφείο του και του ζήτησε να πουν στο λαό όλη την αλήθεια, αφού οι δανειστές δεν τηρούσαν την ενδιάμεση συμφωνία του Φεβρουαρίου του 2015.

Σύμφωνα με τον κ. Πετράκο ο πρωθυπουργός τον ρώτησε: “Τι θες, να πάμε στη δραχμή;“, συμπληρώνοντας: “Συμφωνώ μαζί σου ότι σε 1 χρόνο θα έχουμε με το εθνικό νόμισμα μεγάλη ανάπτυξη, αλλά δε θα αντέξουμε τους πρώτους 3 με 6 μήνες“.

Την αποκάλυψη αυτή έκανε ο κ. Πετράκος στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου της ΛΑΕ στην Καλαμάτα, ενώ ακόμη χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα ένα φοβισμένο ηγέτη.

Παράλληλα, στις αναφορές του περί θριάμβου στο δημοψήφισμα, ο κ. Πετράκος τον κατηγόρησε ότι περιπαίζει τη νοημοσύνη των πολιτών που με 62% αποφάσισαν να πουν όχι στα μνημόνια, κι αυτός, καταπατώντας τη λαϊκή βούληση, το μετέτρεψε στο 3ο μνημόνιο, που ξεπούλησε την περιουσία της χώρας.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε