Κυριακή, 25 Φεβ.
15oC Αθήνα

Την απόσυρση του δημοψηφίσματος ζητά η ΓΣΕΕ

Την απόσυρση του δημοψηφίσματος ζητά η ΓΣΕΕ

Να αποσυρθεί το δημοψήφισμα, ζητά με ψήφισμά της η ολομέλεια της Διοίκησης της ΓΣΕΕ, η οποία συνεδρίασε νωρίτερα σήμερα, προκειμένου να τοποθετηθεί για τις πρόσφατες εξελίξεις.

«Για τη ΓΣΕΕ», αναφέρεται στο ψήφισμα, «η διεξαγωγή δημοψηφισμάτων είναι δημοκρατικό, συνταγματικό και αναφαίρετο δικαίωμα των Ελλήνων πολιτών και βρίσκεται εντός των Ευρωπαϊκών παραδόσεων». Ωστόσο η Συνομοσπονδία χαρακτηρίζει το ερώτημα του δημοψηφίσματος «ψευδεπίγραφο και διχαστικό» και θεωρεί ότι «ο χρόνος διενέργειάς του, η ποιότητα και το περιεχόμενό του ”καίγεται” μέσα σ’ ένα πλαίσιο ”τεχνητών διλημμάτων” και ”χρονικών ασφυξιών” που μπορεί να οδηγήσουν σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις και διχασμού της κοινωνίας».

Η ΓΣΕΕ εκτιμά επίσης ότι «άφρονες επιλογές ακραίων εντός και εκτός Ελλάδα εξωθούν την πατρίδα μας σε περιπέτειες» και προσθέτει ότι είναι αδιαπραγμάτευτα αντίθετη σε κάθε είδους μνημόνιο, με ότι αυτό συνεπάγεται σε βάρος του κόσμου της μισθωτής εργασίας και του Ελληνικού Λαού, είτε πρόκειται για μνημόνιο των πιστωτών, είτε της Κυβέρνησης».

«Αδιαπραγμάτευτη είναι η θέση μας για τη συνέχιση του Ευρωπαϊκού Προσανατολισμού της χώρας, και της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρώπη και στο ευρώ» καταλήγει το ψήφισμα της ΓΣΕΕ.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε