Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Αποστάσεις Τσίπρα από Παππά: «Ο καθένας μας πρέπει να αναλαμβάνει την ευθύνη που του αναλογεί»

Αποστάσεις Τσίπρα από Παππά: «Ο καθένας μας πρέπει να αναλαμβάνει την ευθύνη που του αναλογεί»

Συστάσεις στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να είναι πιο προσεκτικοί με αφορμή όσα είδαν το φως της δημοσιότητας μέσα από τις συνομιλίες Μιωνή – Παππά αλλά και επίθεση στην κυβέρνηση έκανε ο Αλέξης Τσίπρας στην εισήγησή του στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη είναι αδύναμη να διαχειριστεί τη κρίση αλλά και τις συνέπειες των επιλογών της και μίλησε για ένα εφιαλτικό υφεσιακό τέλμα.

«Η χώρα μπαίνει σε ένα βαθύ κοινωνικό και οικονομικό τούνελ και σε μία περίοδο θεσμικού εκφυλισμού και παρακμής που απειλεί την ίδια τη δημοκρατία. Η αδυναμία της κυβέρνησης να διαχειριστεί τη κρίση την οδηγεί στην επιλογή να σύρει την πολιτική ζωή του τόπου στο βούρκο της παραπολιτικής και της σκανδαλολογίας», είπε ο κ. Τσίπρας.

Μίλησε για σύστημα εξουσίας που θέλει να πλήξει τον ΣΥΡΙΖΑ «που δε διστάζει να κάνει τα πάντα και να αξιοποιήσει τα πάντα για να να εδραιωθεί».

Σε αυτό το σημείο κάνοντας αναφορά στην υπόθεση Μιωνή – Παππά είπε: «Απέναντι, λοιπόν, σε ένα τέτοιο αδίστακτο σύστημα εξουσίας οφείλουμε όλοι και κυρίως τα στελέχη πρώτης γραμμής να προσέχουμε κάθε μας πράξη και κάθε μας λέξη. Δεν έχω καμία αμφιβολία για την εντιμότητα των στελεχών μας, τα οποία σε όλες τις περιστάσεις έχουν αποδείξει την ανιδιοτέλεια τους. Από εκεί και πέρα ο καθένας μας πρέπει να αναλαμβάνει την ευθύνη που του αναλογεί για λάθη παραλείψεις ή αστοχίες. Όχι απλά για να πάμε παρακάτω. Αλλά για να μην τα επαναλάβουμε».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις