Τετάρτη, 8 Μαΐ
20oC Αθήνα

Αποστόλου: Οι αγρότες δεν… κατάλαβαν – Έχουν “μπέσα” οι της Νίκαιας

Φωτογραφία Eurokinissi (Αρχείου)
Φωτογραφία Eurokinissi (Αρχείου)

Λίγη ώρα πριν οι “σκληροί” αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας περάσουν την πόρτα του Μαξίμου για να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου δεν… βοηθάει το διάλογο. Είπε πως κατά τη συνάντηση της περασμένης Δευτέρας (21.02.2016) οι αγρότες άλλαξαν στάση μετά το… τσιγάρο και επιχείρησε να καλοπιάσει τους εκπροσώπους της Νίκαιας λέγοντας πως είναι σκληροί αλλά έχουν μπέσα.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης μίλησε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ λίγη ώρα πριν από τη συνάντηση που θα έχει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με εκπροσώπους 68 μπλόκων, μεταξύ των οποίων και των “σκληρών” της Νίκαιας. Όπως είπε, στην προηγούμενη συνάντηση, με άλλα μπλόκα, οι αγρότες δεν… κατάλαβαν, αφού η κυβέρνηση έχει ικανοποιήσει τα αιτήματά τους, ενώ σε μια προσπάθεια να κάνει χιούμορ για τους “σκληρούς” της Νίκαιας είπε: “είναι αμετακίνητοι, αλλά έχουν μπέσα”…

Υποστήριξε δε πως στην προηγούμενη συνάντηση με τους αγρότες στο Μαξίμου, προς το τέλος της συζήτησης “κάναμε διάλειμμα και μετά επέστρεψε στο τραπέζι το αφορολόγητο των 24.000 ευρώ, που καλύπτει τους μεγαλοαγρότες”, αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά των εκπροσώπων των αγροτών πως άλλαξαν θέσεις μετά από επικοινωνία με κάποιους που δεν ήταν στο Μαξίμου.

“Ικανοποιούμε έτσι το σημαντικότερο αίτημά τους. Ίσως δεν το έχουν κατανοήσει οι αγρότες αυτό, δεν μπορώ να δεχθώ άλλη εξήγηση” είπε ο Βαγγέλης Αποστόλου, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση “καταργεί την φορολόγηση από το πρώτο ευρώ κι αυτό το μέτρο αφορά το 85-90% των αγροτών”, σημειώνοντας πως το “αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ ισχύει και για τα τεκμήρια”. Παραδέχτηκε δε ότι υπάρχουν διαφορές σε αρκετά ζητήματα αλλά μπορούν να συζητηθούν σε βάθος χρόνου.

Υποστήριξε δε ότι ουσιαστικά δεν θα υπάρχει οικονομική επιβάρυνση και εξήγησε: με τα 950 ευρώ που πληρώνουν σήμερα, αν η εισφορά πάει στο 16% και διασφαλιστεί η εθνική σύνταξη, τότε μεν οι αγρότες θα επιβαρυνθούν με 340€ αλλά θα έχουν κέρδος από το φορολογικό.

Αναφερόμενος στο “μητρώο αγροτών”, ο Βαγγέλης Αποστόλου τόνισε πως πρόταση της κυβέρνησης είναι “να πάμε το εισόδημα στο 51% και να είναι οπωσδήποτε ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ. Ο κάτοικος της επαρχίας έχει την αγροτική δραστηριότητα ως πολυαπασχόληση και εφόσον αυτός είναι ασφαλισμένος στον ΟΓΑ, θα εγγράφεται στο μητρώο”, δήλωσε.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε