Πολιτική

Αποβολή του Όρμπαν από το ΕΛΚ ζητά ο Μητσοτάκης – Επιστολή στην ηγεσία

Επιστολή προς την ηγεσία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος θα αποστείλει την Δευτέρα (04.03.2019) ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Όπως ανήγγειλε ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης από την εκδήλωση της ΝΔ στον Βόλο, θα ζητήσει την αναστολή της ιδιότητας του μέλους για το κόμμα του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν.

Όλα αυτά μετά και την εκστρατεία κατά του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ που πραγματοποίησε για λίγο καιρό ο Ούγγρος πρόεδρος.

Νωρίτερα, ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για το κόμμα της ΝΔ και για τις νέες βάσεις πάνω στις οποίες στηρίζεται, αφού κατάφερε να αντιμετωπίσει τη «θύελλα του λαϊκισμού» που σάρωσε την Ελλάδα, και να είναι σήμερα το μεγαλύτερο κόμμα της Ευρώπης από πλευράς εισφορών των μελών του.

“Γυρίστε σπίτι σας”

Ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε «όσους έφυγαν από την ΝΔ να επιστρέψουν σπίτι τους, γιατί η ΝΔ τους χρειάζεται όσο ποτέ και επειδή το διακύβευμα είναι μεγάλο, δίνουμε μεγάλη μάχη για την ψυχή της Ελλάδας. Θέλουμε τη συμπόρευση ανθρώπων και από άλλους πολιτικούς χώρους» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και θύμισε ότι η πρώτη κάλπη που θα στηθεί για τις ευρωεκλογές στις 26 Μαΐου, θα είναι το πρώτο μήνυμα ήττας για την κυβέρνηση.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αφού εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι η ΝΔ είναι έτοιμη να αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας, έκανε επίθεση στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό λέγοντας ότι «θα θυμόμαστε τον κ. Τσίπρα για τέσσερα πράγματα: Για το ότι κορόιδεψε και εξαπάτησε τους Έλληνες για να έρθει στην εξουσία, για το ότι μας έπνιξε στους φόρους προκειμένου να εξυπηρετήσει τα ρουσφέτια του, για τη βαθειά προβληματική συμφωνία των Πρεσπών, που αναγκαζει τον κ. Τσίπρα να μη τολμά να πάει στην Μακεδονία χωρίς προστασία και ΜΑΤ, αφού εκεί που όλοι οι Ελληνες πρωθυπυργοί είχαν πει «Όχι», εκείνος είπε «Ναι», και τέλος, θα τον θυμόμαστε για τον ευτελισμό της πολιτικής ζωής και με προέδρους του Κοινοβουλίου που δεν έχουμε ξαναδεί ποτέ στο παρελθόν».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η Μυρτώ Κοροβέση διαψεύδει τα σενάρια προσχώρησης στο ΠΑΣΟΚ: «Μόνο το γραφείο μου είναι στη Χαριλάου Τρικούπη»
Η ανεξάρτητη βουλευτής αποσυνδέει την αποχώρησή της από το κόμμα του Στέφανου Κασσελάκη από ενδεχόμενη μετακίνησή της, μιλά για «δύσκολη πολιτική απόφαση» και δηλώνει ότι παραμένει στον χώρο της Κεντροαριστεράς
Μυρτώ Κοροβέση
Σφοδρά πυρά Παπασταύρου κατά ΠΑΣΟΚ: «Από Κίνημα Αλλαγής έγινε κόμμα οπισθοδρόμησης και αδράνειας»
Ο υπουργός Περιβάλλοντος απέρριψε την ένσταση αντισυνταγματικότητας για το νομοσχέδιο διαχείρισης του νερού, κατηγορώντας τη Χαριλάου Τρικούπη ότι παρερμηνεύει την Έκθεση της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής και επιλέγει «την άρνηση σε όλα»
Σταύρος Παπασταύρου
Μητσοτάκης στο υπουργικό: «Εκλογές την άνοιξη του 2027» – Σήμα για επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου με το βλέμμα στη ΔΕΘ
Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους υπουργούς να εντείνουν την παρουσία τους στην κοινωνία και στα περιφερειακά μέσα, υποστήριξε ότι «ο χρόνος δουλεύει υπέρ μας» και προανήγγειλε την παρουσίαση του σχεδίου για την Ελλάδα του 2030
Υπουργικό Συμβούλιο, Κυριάκος Μητσοτάκης
32
Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσει ακλόνητο στον δρόμο της πολιτικής αυτονομίας
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έθεσε τη ΔΕΘ στο επίκεντρο της πολιτικής αντεπίθεσης, κατηγόρησε την κυβέρνηση για ακρίβεια, ανισότητες και «εξουσία για την εξουσία» και απέρριψε τα «κόμματα Ι.Χ.» και τις εξαρτήσεις από συμφέροντα
Ανδρουλάκης, ΠΑΣΟΚ
Σκληρή απάντηση του ΠΑΣΟΚ στην ΕΛΑΣ για τα κομματικά δάνεια: «Καληνύχτα σας, κύριε Τσίπρα, και καλή συνέχεια στον σκοτεινό κατήφορο»
Η Χαριλάου Τρικούπη απορρίπτει τις αιτιάσεις για τα χρέη, κάνει λόγο για «διμέτωπο αγώνα» και θέτει ερωτήματα προς τον πρώην πρωθυπουργό για τη λειτουργία του νέου κόμματός του
Τσίπρας και Ανδρουλάκης 15