Πολιτική

Αποβολή του Όρμπαν από το ΕΛΚ ζητά ο Μητσοτάκης – Επιστολή στην ηγεσία

Επιστολή προς την ηγεσία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος θα αποστείλει την Δευτέρα (04.03.2019) ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Όπως ανήγγειλε ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης από την εκδήλωση της ΝΔ στον Βόλο, θα ζητήσει την αναστολή της ιδιότητας του μέλους για το κόμμα του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν.

Όλα αυτά μετά και την εκστρατεία κατά του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ που πραγματοποίησε για λίγο καιρό ο Ούγγρος πρόεδρος.

Νωρίτερα, ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για το κόμμα της ΝΔ και για τις νέες βάσεις πάνω στις οποίες στηρίζεται, αφού κατάφερε να αντιμετωπίσει τη «θύελλα του λαϊκισμού» που σάρωσε την Ελλάδα, και να είναι σήμερα το μεγαλύτερο κόμμα της Ευρώπης από πλευράς εισφορών των μελών του.

“Γυρίστε σπίτι σας”

Ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε «όσους έφυγαν από την ΝΔ να επιστρέψουν σπίτι τους, γιατί η ΝΔ τους χρειάζεται όσο ποτέ και επειδή το διακύβευμα είναι μεγάλο, δίνουμε μεγάλη μάχη για την ψυχή της Ελλάδας. Θέλουμε τη συμπόρευση ανθρώπων και από άλλους πολιτικούς χώρους» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και θύμισε ότι η πρώτη κάλπη που θα στηθεί για τις ευρωεκλογές στις 26 Μαΐου, θα είναι το πρώτο μήνυμα ήττας για την κυβέρνηση.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αφού εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι η ΝΔ είναι έτοιμη να αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας, έκανε επίθεση στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό λέγοντας ότι «θα θυμόμαστε τον κ. Τσίπρα για τέσσερα πράγματα: Για το ότι κορόιδεψε και εξαπάτησε τους Έλληνες για να έρθει στην εξουσία, για το ότι μας έπνιξε στους φόρους προκειμένου να εξυπηρετήσει τα ρουσφέτια του, για τη βαθειά προβληματική συμφωνία των Πρεσπών, που αναγκαζει τον κ. Τσίπρα να μη τολμά να πάει στην Μακεδονία χωρίς προστασία και ΜΑΤ, αφού εκεί που όλοι οι Ελληνες πρωθυπυργοί είχαν πει «Όχι», εκείνος είπε «Ναι», και τέλος, θα τον θυμόμαστε για τον ευτελισμό της πολιτικής ζωής και με προέδρους του Κοινοβουλίου που δεν έχουμε ξαναδεί ποτέ στο παρελθόν».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΠΑΣΟΚ κατά ΕΛΑΣ για δήλωση Μπίστη: «Είναι επίσημη θέση ότι δεν πρέπει να προχωρήσει το καλώδιο Ελλάδας – Κύπρου;» 
Η Χαριλάου Τρικούπη ζητά διευκρινίσεις από το νέο κόμμα του Αλέξη Τσίπρα, μετά την ανάρτηση για την ηλεκτρική διασύνδεση και τα περί «win win» λύσεις με την Τουρκία
Νίκος Μπίστης
Μετωπική σύγκρουση κυβέρνησης – ΠΑΣΟΚ για τα περί τροπολογίας υπέρ Ντίλιαν: «Κατεβαίνετε τα σκαλοπάτια της απελπισίας μετά από κάθε δημοσκόπηση»
Κυβερνητικές πηγές απορρίπτουν τις αιχμές της Χαριλάου Τρικούπη περί τροπολογίας για τον Ταλ Ντίλιαν, κάνοντας λόγο για θέμα που έχει επανειλημμένως διαψευστεί
Μέγαρο Μαξίμου
ΠΑΣΟΚ: «Αληθεύει η μεθόδευση να πέσει στα μαλακά ο Ισραηλινός απόστρατος που εκβιάζει δημόσια τον πρωθυπουργό;»
Η Χαριλάου Τρικούπη ζητά απαντήσεις από την κυβέρνηση για τις πληροφορίες περί τροπολογίας υπέρ του ιδρυτή της Intellexa, κάνοντας λόγο για «ύστατο σκαλοπάτι παρακμής»
Γραφεία ΠΑΣΟΚ, Χαριλάου Τρικούπη