Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Αρένα η Ολομέλεια της Βουλής! Απίστευτοι διάλογοι Τζαβάρα με Χριστοδουλοπούλου και Κωνσταντινέα

Αρένα η Ολομέλεια της Βουλής! Απίστευτοι διάλογοι Τζαβάρα με Χριστοδουλοπούλου και Κωνσταντινέα
photo eurokinissi

Σε… αρένα μετατράπηκε η Ολομέλεια της Βουλής, με έντονους φραστικούς διαξιφισμούς με ακραίες εκφράσεις μεταξύ της προεδρεύουσας Τασίας Χριστοδουλοπούλου, του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Κώστα Τζαβάρα και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρου Κωνσταντινέα.

Αιτία να μετατραπεί η Ολομέλεια της Βουλής σε αρένα ήταν από την «τρικλοποδιά» που υπήρξε μεταξύ του Κώστα Τζαβάρα και της Ντόρας Μπακογιάννη για το ποιος είναι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το «εσωτερικό» πρόβλημα συνεννόησης διαφάνηκε όταν μετά τις τοποθετήσεις των εισηγητών των κομμάτων στη συζήτηση του αθλητικού νομοσχεδίου δόθηκε ο λόγος στην βουλευτή της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη. Ανεβαίνοντας στον βήμα της Ολομέλειας της Βουλή, η βουλευτής είπε ότι θα μιλήσει στην θέση του κ. Τζαβάρα που απουσιάζει από την αίθουσα και είναι ο ορισμένος από τον γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος.

Η Ντόρα Μπακογιάννη πράγματι έκανε μια ομιλία με χαρακτήρα κοινοβουλευτικού εκπροσώπου εξηγώντας μάλιστα και ποιες τροπολογίες θα ψηφίσει ή θα καταψηφίσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Κλείνοντας την τοποθέτησή της, ο προεδρεύων Γιώργος Βαρεμένος είπε στην κ. Μπακογιάννη, να «επιβεβαιώσει στο Σώμα ότι είχε συνεννοηθεί με τον κ. Τζαβάρα για την αντικατάσταση αυτή του κ. Τζαβάρα» προκειμένου όπως σημείωσε «να μην έχω μετά εγώ το πρόβλημα…».

Η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, απάντησε χαριτολογώντας μάλιστα ότι « μην φοβάστε κ. πρόεδρε, εμείς δεν έχουμε τέτοια προβλήματα…». Τότε ο προεδρεύων της ανταπάντησε ότι «σας το λέω, γιατί υπήρξε επικοινωνία με τον κ. Τζαβάρα και μου είπε ότι δεν ισχύει η αντικατάστασή του…». Μια φράση που «έδειχνε» ότι όντως υπήρχε πρόβλημα κάποιας τουλάχιστον ενδοσυνεννόησης στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, χωρίς όμως κάποια άλλη συνέχεια…

Λίγη ώρα αργότερα όμως – και αφού η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη είχε αποχωρήσει από την Ολομέλεια της Βουλής – ο κ. Κώστας Τζαβάρας ζήτησε να πάρει τον λόγο ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ στην Ολομέλεια της Βουλής για να απαντήσει στην πρωτολογία- τοποθέτηση που έκανε ο υφυπουργός Αθλητισμός κ. Γιώργος Βασιλιάδης επί του νομοσχεδίου.

Η προεδρεύουσα Τασία Χριστοδουλοπούλου αλλά και ο παριστάμενος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Κωνσταντινέας που είχε πάει στα υπουργικά έδρανα για να συνομιλήσει με τον υφυπουργό, αντέδρασαν λέγοντάς του ότι δεν μπορεί να του δοθεί ο λόγος καθώς δεν είναι αυτός ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος αλλά η Ντόρα Μπακογιάννη.

Όλοι οι διάλογοι στην Ολομέλεια της Βουλής

Τασία Χριστοδουλοπούλου: θα μιλήσουν τρεις βουλευτές και ενδιάμεσα ένας κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος. Κύριε Τζαβάρα, μίλησε η κυρία Μπακογιαννη ως κοινοβουλευτική σας εκπρόσωπος . Κύριε Τζαβάρα, μίλησε η κυρία Μπακογιάννη ως κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ…

Κώστας Τζαβάρας: Όσο και εάν προσπαθείτε να με ερεθίσετε δεν θα τα καταφέρετε. Το κόμμα μου εγγράφως σας έχει γνωστοποιήσει ότι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος είμαι εγώ. Έγινε παρεξήγηση…

Πέτρος Κωνσταντινέας: από τα κυβερνητικά έδρανα που είχε πάει ακούγεται (προφανώς) να γελάει δυνατά και κάτι να λέει προς τον κ. Τζαβάρα.

Κώστας Τζαβάρας (προς τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ): Ποίος γελά έτσι, εσύ;

Πέτρος Κωνσταντινέας🙁 κάτι φαίνεται να του απαντάει χωρίς όμως να ακούγεται ακριβώς τι του λέει)

Κώστας Τζαβάρας προς Πέτρο Κωνσταντινέα: Επιτέλους πρέπει να σέβεστε αυτούς που έχουν το δικαίωμα να μιλήσουν…. Σας έχουν φέρει εσάς εδώ για μπράβο;

Πέτρος Κωνσταντινέας: (φαίνεται κάτι να του λέει, προφανώς κάτι του λέει σε σχέση με ρόπαλα..)

Κώστας Τζαβάρας : Τα μούτρα σας να κοιτάξετε στον καθρέφτη, είσαι όργανο της προέδρου. Δεν θα μου στερήσετε το λόγο. Τέτοια νταηλίκια… όχι σε μένα… αυτά για τα ρόπαλα…

Τασία Χριστοδουλοπούλου: Κ. Τζαβάρα, δεν σας αναγνωρίσω, έχετε χάσει την ψυχραιμία σας… όσο πλησιάζουμε στις εκλογές χάνετε την ψυχραιμία σας … χάνετε το μέτρο…

Κώστας Τζαβάρας: Εσείς κυρία πρόεδρε, μην τον εμψυχώνετε ( εννοεί τον Πέτρο Κωνσταντινέα) και λειτουργεί σαν νευρόσπαστο.. Τον εμψυχώνετε για να λειτουργεί σαν νευρόσπαστο. Τα ρόπαλα να τα μοιράζεστε μαζί με την Χρυσή Αυγή, όπως είπε ο κύριος  για ρόπαλα πριν. Εμείς είμαστε φιλελεύθεροι δημοκράτες και δεν θα μας απαγορεύσετε να μιλήσουμε.

Τασία Χριστοδουλοπούλου: Αυτά να τα πείτε κ. Τζαβάρα στους συναδέλφους σας. Λύστε τα κομματικά σας προβλήματα μεταξύ σας! Εάν είναι δυνατόν να βρεθούμε από πάνω και απολογούμενοι!!!

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις