Πολιτική

Ασφαλιστικό – Χρυσόγονος κατά Κατρούγκαλου: Μην καταθέσεις το νομοσχέδιο!

Το ασφαλιστικό σε αυτή τη μορφή δεν είναι ρεαλιστικό, οι περισσότεροι ελεύθεροι επαγγελματίες δεν θα καταβάλλουν τις εισφορές τους, ήταν τα καρφιά από τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Χρυσόγονο που ζήτησε μάλιστα από τον Γ. Κατρούγκαλο να μην καταθέσει το νομοσχέδιο.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Όχι απλά πήρε αποστάσεις ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ από τον υπουργό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αλλά έφτασε στο σημείο να ζητήσει να μην κατατεθεί το ασφαλισττικό στη Βουλή. Με συνέντευξη του σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης ο Κώστας Χρυσόγονος τονίζει πως οι περισσότεροι ελεύθεροι επαγγελματίες δεν θα πληρώνουν τις εισφορές του, ενώ πέταξε και τις σπόντες του για κομματικό κράτος.
”Το νομοσχέδιο όπως είναι δεν είναι ρεαλιστικό, υπήρχε ήδη αδυναμία καταβολής ασφαλιστικών εισφορών από τους ελεύθερους επαγγελματίες και με τον πολλαπλασιασμό των εισφορών πολλοί δεν θα καταβάλλουν τις εισφορές τους. Θα πρέπει να γίνει εκτενής συζήτηση με τους εκπροσώπους των ελευθέρων επαγγελματιών, ώστε να βρεθεί κοινός τόπος. Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο ως έχει. Στο 55% που τίθεται ως όριο, αν συμπεριληφθούν και οι υπόλοιπες οικονομικές υποχρεώσεις των ελευθέρων επαγγελματιών, κανείς δεν θα μπορεί να αντεπεξέλθει και δεν θα υπάρχουν τα αναμενόμενα έσοδα”.

Μάλιστα μετά τις καταγγελίες για δημιουργία κομματικού κράτους ο Κώστας Χρυσόγονος τόνισε ότι αυτό είναι μια διαχρονική κατάσταση και θα πρέπει κάποτε να σταματήσει.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης για τις φωτιές: Θα είμαστε δίπλα στους ανθρώπους που επλήγησαν, για όσο χρειαστεί
Στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός εκτός από τη μάχη με τα πύρινα μέτωπα και αυτό το καλοκαίρι, αναφέρεται και στην πρόωρη αποπληρωμή δημοσίου χρέους, ύψους 13 δισεκατομμυρίων ευρώ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Συντονιστικό της Πολιτικής Προστασίας
Παύλος Μαρινάκης: Όσα ακούσετε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, θα τα δείτε να γίνονται και πράξη
«Οι εκλογές πάνε για την άνοιξη του ‘27», ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, συμπληρώνοντας: «Η πολιτική είναι ένας μαραθώνιος και, από τη φύση της, πάντα κρύβει απρόοπτα»
Παύλος Μαρινάκης
Η ΕΛ.Α.Σ. ζητά νέο πλαίσιο για τις φυσικές καταστροφές με μόνιμο ταμείο και μηχανισμό αποκατάστασης
Στον σχεδιασμό προτείνεται να περιλαμβάνονται επίσης μέτρα στήριξης της οικονομικής δραστηριότητας στις πληγείσες περιοχές και έργα που μειώνουν τον κίνδυνο από μελλοντικά καταστροφικά φαινόμενα
O Αλέξης Τσίπρας 9