Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Η νέα ελληνική πρόταση – Τι λέει για τον ΦΠΑ, τις συντάξεις αλλά και τους νέους φόρους

Η νέα ελληνική πρόταση – Τι λέει για τον ΦΠΑ, τις συντάξεις αλλά και τους νέους φόρους

– Μόνο στη φορολόγηση των επιχειρήσεων τα… βρίσκουν κυβέρνηση και θεσμοί
– Όλα ανοιχτά και στο θέμα του ΦΠΑ, αλλά και στις συντάξεις
– Στον αέρα και το θέμα του ΕΚΑΣ
– Κρίσιμες στιγμές με συνεχείς διαπραγματεύσεις στα τεχνικά κλιμάκια ως το αυριανό Eurogroup

Το νέο σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης, το κείμενο-πρόταση για συμφωνία που εμφανίστηκε απ’ την ελληνική πλευρά λίγο πριν ξεκινήσει το χθεσινό Eurogroup και ουσιαστικά έδωσε νέα πνοή στη διαπραγμάτευση που εκείνη την ώρα όλα έδειχναν πως είχε βρεθεί σε πλήρες αδιέξοδο έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

Με βάση το κείμενο της ελληνικής πλευράς, το οποίο παρουσιάζει η “Καθημερινή” φαίνεται ξεκάθαρα ότι παραμένουν ανοιχτά σημαντικά σημεία παρά τις υποχωρήσεις που φαίνεται για ακόμη μια φορά να κάνει η ελληνική πλευρά.

Σύμφωνα με το κείμενο οι δύο πλευρές φαίνεται να συμφωνούν μονάχα στ συντελεστή φορολόγησης επιχειρήσεων με 28% από 26% ενώ ανοιχτό μένει το θέμα της εφάπαξ φορολόγησης με 12% των επιχειρήσεων με κέρδη άνω των 500.000 ευρώ στο οποίο επιμένει η ελληνική πλευρά.

Παράλληλα η ελληνική πλευρά μένει σε επιπλέον έσοδα 0,93% από τον ΦΠΑ με τους δανειστές να επιμένουν σε έσοδα 1%, ενώ η ελληνική πλευρά επιμένει και στο θέμα της έκπτωσης 30% στα νησιά του Αιγαίου.
Παραμένει ανοιχτό το θέμα του ποια τρόφιμα θα πάνε σε ΦΠΑ 23% και ποια θα μείνουν στο 13% ενώ η κυβέρνηση πρέπει να πάνε τα ξενοδοχεία στο 13% αντί του 23% που επιμένουν οι εταίροι.

Στο νέο κείμενο η κυβέρνηση επιμένει το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης να πάει στα 67 το οποίο θα εφαρμοστεί ως το 2022 να ισχύσει για όλους όσοι βγαίνουν στη σύνταξη από τις 31 Οκτωβρίου 2015 αντί της 30ης Ιουνίου που ζητούν οι δανειστές, ενώ παράλληλα η κυβέρνηση δεν δέχεται με βάση το κείμενο την άμεση περικοπή του ΕΚΑΣ στο 20% των δικαιούχων.

Στο νέο κείμενο των 8 σελίδων η ελληνική κυβέρνηση επιμένει παράλληλα πως η μείωση των αμυντικών δαπανών δεν μπορεί να ξεπεράσει τα 200 εκατομμύρια ευρώ ωστόσο δέχεται πως πρέπει να υπάρξει και περιορισμός των δαπανών, αλλά και τους προσωπικού.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε