Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Αχαΐα: Μάχη χαρακωμάτων στη ΝΔ – Ποιοι περιμένουν τον Μεϊμαράκη στη γωνία

Αχαΐα: Μάχη χαρακωμάτων στη ΝΔ – Ποιοι περιμένουν τον Μεϊμαράκη στη γωνία

Μπαρούτι μυρίζει η ατμόσφαιρα στην τοπική Νέα Δημοκρατία, καθώς πριν κατακάτσει ο «αχός» από τα όσα προηγήθηκαν στην Αχαΐα της πρώτης εκλογικής αναμέτρησης για εκλογή νέου προέδρου, το σκηνικό αρχίζει να παραπέμπει σε μάχη χαρακωμάτων.

Στα στρατόπεδα όσων στήριξαν την υποψηφιότητα του Απόστολου Τζιτζικώστα και του Άδωνι Γεωργιάδη στην Αχαΐα, η αίσθηση που υπάρχει είναι πως η πλευρά Μεϊμαράκη στην περιοχή χρησιμοποίησε κάθε τρόπο και μέσο προκειμένου να «μινιμάρει» τις δύο αυτές υποψηφιότητες και ιδιαίτερα του Μακεδόνα αιρετού περιφερειάρχη.

Μάλιστα πολλά από τα στελέχη που είχαν δημόσια ταχθεί υπέρ Άδωνι και Τζιτζικώστα, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων δήλωναν, πως δεν ξεχνούν ότι πολλοί από αυτούς που είχαν αναλάβει την προεκλογική εκστρατεία του Βαγγ. Μεϊμαράκη στην περιοχή, δεν δίσταζαν να τους βρίζουν και να χρησιμοποιούν εναντίον του ακατανόμαστες φράσεις.

«Ήρθε η ώρα να πάρουν την απάντηση που τους αρμόζει», έλεγαν το βράδυ της περασμένης Τρίτης στελέχη και μέλη της τοπικής Νέας Δημοκρατίας στην Πάτρα, αναφερόμενα σε όσους από την πλευρά Μεϊμαράκη ακολούθησαν το δρόμο της λασπολογίας εναντίον τους.

Άλλα στελέχη τα οποία συμμετείχαν το βράδυ της Τρίτης σε άτυπη συνάντηση αυτών που στήριξαν Τζιτζικώστα, αναφερόμενα στο πως λειτούργησε εναντίον τους η πλευρά Μεϊμαράκη στην Πάτρα, έκαναν αναφορές ακόμα σε απαιτούμενη δημόσια συγγνώμη εκ μέρους κάποιων, εάν θέλουν να υπάρχει επόμενη ημέρα αλλά πολύ περισσότερο αν θέλουν να ανοίξει ένας τυπικός έστω δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ τους.

Πρόσωπα που στήριξαν τόσο τον Απόστολο Τζιτζικώστα, όσο και τον Αδωνι γεωργιάδη στην Αχαϊα επεσήμαναν,  πως το καλύτερο δώρο στην οικογένεια Μητσοτάκη – η οποία ποτέ δεν είχε δύναμη στην περιοχή – και το οποίο είχε ως αποτέλεσμα ακόμα και στη δύσκολη γι’ αυτούς Πάτρα ο Κυριάκος να έρθει δεύτερος, ήταν ο τρόπος με τον οποίο κινήθηκαν οι δυνάμεις που στήριζαν του κ. Μεϊμαράκη, καθώς άμεσα αλλά και έμμεσα αυτός ο τρόπος επέφερε την πριμοδότησή του.

Όλα αυτά με φόντο την αναμέτρηση του δεύτερου γύρου παραπέμπουν σε ένα εκρηκτικό κοκτέιλ στην τοπική Νέα Δημοκρατία και αυτό το γνωρίζουν καλά όσοι στηρίζουν την υποψηφιότητα του Βαγγ. Μεϊμαράκη  στην περιοχή.
Πάντως όπως αναφέρουν πρόσωπα τα οποία επηρεάζουν πρόσωπα και καταστάσεις, φρόντισαν να διαμηνύσουν στον Βαγγ. Μεϊμαράκη πως θα «πρέπει να μαζέψει» πολλούς από αυτούς που στήριξαν την υποψηφιότητά του στην Αχαΐα, εάν θέλει να ελπίζει σε κέρδη από το μπλοκ του Τζιτζικώστα και του Γεωργιάδη

Η μαζικότητα

Ο μεγάλος πονοκέφαλος και για την οργάνωση της Ν.Δ. στην Αχαΐα είναι πως θα ξανά πάει στις κάλπες «όλος αυτός ο κόσμος» που ψήφισε στον πρώτο γύρο. Κι΄ αυτό αφενός γιατί για πολλούς δεν θα υπάρχει το ίδιο κίνητρο και αφετέρου δεν θα ισχύουν οι ίδιοι παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων και αυτών του καλού καιρού (ενδεχομένως) αλλά πολύ περισσότερο των ανοικτών καταστημάτων.

Αυτά, σε συνδυασμό με το γεγονός πως κάποιοι θα επιλέξουν συνειδητά την αποχή από τη στιγμή που κανένας από τους δύο «μονομάχους» του δεύτερου γύρου δεν τους εκφράζει, γίνεται αντιληπτό, πως θολώνουν το τοπίο και βάζουν από μηδενική βάση ακόμα και στην περιοχή τις δύο υποψηφιότητες.

Οι ηλικίες

Η αποκωδικοποίηση των αποτελεσμάτων στην περιοχή, φέρνει την «καθοδήγηση» του κόμματος αντιμέτωπη με ένα σημαντικό δεδομένο. Η Νέα Δημοκρατία σε αυτό το κρίσιμο σημείο – τουλάχιστον στην περιοχή – έχει  μια γερασμένη βάση. Αυτό προκύπτει από την ανάγνωση των στοιχείων όσων πήγαν στην κάλπη, όπου οι ηλικίες άνω των 45 χρόνων – που συμμετείχαν  στη διαδικασία – αγγίζουν το 75% , γεγονός που προκαλεί εύλογη ανησυχία για το μέλλον αυτού του κόμματος, όπως χαρακτηριστικά έλεγαν το βράδυ της έκδοσης των αποτελεσμάτων στελέχη από την Πάτρα, τα οποία έχουν ζήσει όλη της εξελικτική πορεία της παράταξης.

πηγή: patrastimes

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε