Πολιτική

Αυγή: Ο Μητσοτάκης ξεπλένει το ναζισμό!

Μια επίθεση χωρίς προηγούμενο εξαπολύει με το σημερινό της πρωτοσέλιδο η εφημερίδα Αυγή εναντίον του Προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη με αφορμή τον πόλεμο που έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση για την άρνηση της πρώτης να συμμετάσχει σε συνέδριο για τα εγκλήματα του κομμουνισμού.

Η εφημερίδα, με τίτλο: «Το δεύτερο ξέπλυμα του ναζισμού» και υπέρτιτλο «Από Μητσοτάκη και Γκέμπελς της ενημέρωσης», επιτίθεται με σφοδρότητα στη ΝΔ καταλογίζοντας στην ηγεσία της ότι επιχειρεί την έμμεση αθώωση του ναζισμού και του φασισμού μέσω της εξομοίωσής τους με τον σταλινισμό.

Η Αυγή επιτίθεται και στα “συστημικά” όπως τα ονομάζει ΜΜΕ αλλά και σε τμήμα του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού.

Ειδικά για τη ΝΔ αναφέρει ότι υπάρχει ιδεοληπτική εμμονή στην ηγεσία της ΝΔ για την αθώωση του ναζισμού και την θεωρία των δυο άκρων.

Αναφέρει μάλιστα ότι η εξομοίωση του ναζισμού με το κομμουνιστικό μοντέλο της σταλινικής περιόδου σηματοδοτεί για τη ΝΔ την αλλαγή πολιτικής στάσης σε σχέση με εκείνη της περιόδου Καραμανλή.

Η Αυγή, κάνει αναφορά και στα “Νέα του Μαρινάκη” όπως τα αναφέρει τονίζοντας ότι «σε μια προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων ενέταξαν στο πολυσέλιδο θέμα του σταλινισμού και την επιστολή του ποιητή Μανώλη Αναγνωστάκη με την οποία ζητούσε την καταδίκη της σοβιετικής εισβολής στην Πράγα το 1968. Βεβαια ο Μ. Αναγνωστάκης στην ανέκδοτη επιστολή του αναφερόταν σε άλλο πλαίσιο καθώς μιλούσε για τις «αδελφές σοσιαλιστικές χώρες» που δεν πρέπει να λύνουν με βία τις διαφορές τους».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Έρχεται πρωτοχρονιά με μπλόκα: Τα νέα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση και το «blame game» με τους αγρότες για το χάος στους δρόμους
Στο παρασκήνιο είναι διαρκείς οι επαφές κυβερνητικών και κομματικών παραγόντων με αγρότες ανά την Ελλάδα, με στόχο να υπάρξει συνεννόηση το συντομότερο δυνατόν
Αγρότες με τρακτέρ
«Αποχαιρετώ μία ασυμβίβαστη αγωνίστρια της δημοκρατίας» το συλλυπητήριο μήνυμα Ανδρουλάκη για την απώλεια της Σύλβας Ακρίτα
»Παρούσα στην ιδρυτική διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη και πρώτη γυναίκα βουλευτής του ΠΑΣΟΚ» τονίζει για τη Σύλβα Ακρίτα ο Νίκος Ανδρουλάκης
Σύλβα Ακρίτα: Τα συλλυπητήρια του Νίκου Ανδρουλάκη – «Αποχαιρετώ μία ασυμβίβαστη αγωνίστρια της δημοκρατίας»