Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Αυξάνει την πίεση στην κυβέρνηση για την υπόθεση Πετσίτη η ΝΔ – Νέες περιοδείες Μητσοτάκη

Πετσίτης - ΝΔ

Η ΝΔ είναι αποφασισμένη να μην «ξεχαστεί» η υπόθεση Πετσίτη, ενώ βάζει στο «κάδρο», εκτός από τον Νίκο Παππά, και τον Αλέξη Τσίπρα.

Περιοδεία στην Αιτωλοακαρνανία σχεδιάζει στα τέλη της εβδομάδας ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, συνεχίζοντας τις εξορμήσεις του στην επαρχία εν όψει των εκλογών της 26ης Μαΐου.

Η περιοδεία της προηγούμενης εβδομάδας, άλλωστε, στη Μακεδονία κρίθηκε ως επιτυχημένη για τον πρόεδρο της ΝΔ, κυρίως για την απευθείας επαφή που είχε με τον κόσμο, αλλά και το θετικό κλίμα που εισέπραξε, σε αντίθεση με τη δυσαρέσκεια που είναι πλέον απόλυτα εμφανής για τη συμφωνία των Πρεσπών κατά της κυβέρνησης.

Την ίδια στιγμή, η ΝΔ προετοιμάζεται να δώσει μάχη στη Βουλή για την υπόθεση Πετσίτη, βάζοντας στο κάδρο τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα και ζητώντας απαντήσεις από τον πρωθυπουργό. Η πρώτη μεγάλη μάχη θα δοθεί μεθαύριο Πέμπτη, στη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Το αίτημα των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την κλήση στην Επιτροπή της επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα χρήματος, Άννας Ζαΐρη αναμένεται να εξεταστεί από την πρόεδρο, Τασία Χριστοδουλοπούλου, ωστόσο εκτιμάται ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να απορριφθεί εάν τεθεί σε ψηφοφορία.

Η ΝΔ ζητάει συγκεκριμένα από την κυρία Ζαΐρη να δώσει καθαρές απαντήσεις σχετικά με την υπόθεση Πετσίτη και το «τρίγωνο» με Αρτεμίου-Λαυρεντιάδη, αλλά και για την αποπομπή του στελέχους της Αρχής που διερευνούσε την υπόθεση και τα στοιχεία που εμφανίζονται να έχουν βρεθεί όχι μόνο στην Ελλάδα πλέον, αλλά και στην Κύπρο.

Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιάννης Μαστρογεωργίου δήλωσε σ’ αυτό το κλίμα πως «οι κ. Τσίπρας και Παππάς δεν μπορούν να κάνουν άλλο τα στραβά μάτια στην υπόθεση Πετσίτη-Αρτεμίου-Λαυρεντιάδη. Σήμερα ήρθαν στο φως της δημοσιότητας νέα στοιχεία που αφορούν έρευνα που διεξάγουν και οι κυπριακές αρχές», επισημαίνοντας πως η ΝΔ ζητάει καθαρές απαντήσει στο ερώτημα «γιατί μπαινόβγαινε ο κ. Πετσίτης στο Μέγαρο Μαξίμου και τι τον συνδέει με τους κ. Αρτεμίου και Λαυρεντιάδη;», αλλά και «ως πότε η κυβέρνηση θα σιωπά».

Δείτε τη δήλωση του αναπληρωτή εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ, Γιάννη Μαστρογεωργίου:

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις