Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Αυστηρή απάντηση Αθήνας σε Τουρκία: Επιμένετε να διαστρεβλώνετε την Ιστορία

Αυστηρή απάντηση Αθήνας σε Τουρκία: Επιμένετε να διαστρεβλώνετε την Ιστορία

Ηχηρή απάντηση από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών στην Τουρκία, μετά την ακραία προκλητική ανακοίνωση της Άγκυρας που… ενοχλήθηκε από την επίσκεψη του Έλληνα Προέδρου της Δημοκρατίας στην Αρμενία.

Η Τουρκία, μέσω ανακοίνωσης από το υπουργείο Εξωτερικών, κατηγόρησε την Ελλάδα πως για θηριωδίες σε βάρος Τούρκων και άλλων Μουσουλμάνων! Και αυτό δεν έμεινε αναπάντητο από την Αθήνα!

«Η επιμονή της Τουρκίας να διαστρεβλώνει την Ιστορία δεν αρμόζει σε ένα σύγχρονο κράτος. Την καλούμε να αναλογιστεί τις ιστορικές της ευθύνες, ιδιαίτερα αναφορικά με τη συμπεριφορά της έναντι της ελληνικής μειονότητας. Ας ακολουθήσει το παράδειγμα της Ελλάδας και ας εργαστεί επιτέλους για την εδραίωση σχέσεων καλής γειτονίας στην περιοχή μας και, βέβαια, της ευρωπαϊκής της προοπτικής», ήταν η αυστηρή απάντηση από τον εκπρόσωπο του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρο Γεννηματά.

Το χρονικό της νέας πρόκλησης

Η Τουρκία να έχει ενοχληθεί ιδιαίτερα από την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Αρμενίων. Η πρόσφατη επίσκεψη του Προκόπη Παυλόπουλου στην Αρμενία και η δήλωσή του πως η Tουρκία οφείλει μια συγγνώμη για τα εγκλήματα της κατά της ανθρωπότητας, την ενόχλησαν… ακόμη περισσότερο.

Και η απάντησή της ήταν μια ανακοίνωση – πρόκληση και μάλιστα λίγες ώρες πριν συναντηθούν οι υπουργοί Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας και Μεβλούτ Τσαβούσογλου στη Γενεύη, στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ για τα Δυτικά Βαλκάνια.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κατηγόρησε την Ελλάδα πως “συνεχίζει να παίρνει θέση δίπλα σε εχθρικούς προς την Τουρκία κύκλους” και προσθέτει: «Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τις θηριωδίες που έκανε η Ελλάδα στους Τούρκους και τους υπόλοιπους Οθωμανούς, κατά τη διάρκεια της Ιστορίας. Είναι γνωστό, επίσης, ότι η Ελλάδα συστηματικά σκότωνε Τούρκους και Μουσουλμάνους στην περιοχή».

Κάνοντας για άλλη μια φορά λόγο για “τουρκική μειονότητα στη Θράκη“, η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ της Τουρκίας, συνεχίζει στον ίδιο προκλητικό τόνο, κατηγορώντας την Ελλάδα πως «υιοθετεί απάνθρωπες πρακτικές απέναντι στην “τουρκική μειονότητα” και να φυλακίζει ακόμη και μουφτήδες επειδή προσεύχονται τις Παρασκευές”.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις