Πολιτική

Αυστηρό μήνυμα της Αθήνας στα Τίρανα – Αφήστε ελεύθερο τον Μπελέρη γιατί αλλιώς ξεχάστε την Ευρώπη

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Νέο μήνυμα στην Αλβανία έστειλε η ελληνική κυβέρνηση με αφορμή την σύλληψη και κράτηση του υποψήφιου δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη.

Αναφερόμενος στο τεταμένο κλίμα Ελλάδας και Αλβανίας μετά τη σύλληψη του ομογενή μας Φρέντυ Μπελέρη ο κ. Σκέρτσος  μίλησε για απαράδεκτη και αδιανόητη συμπεριφορά των Τιράνων να φυλακίσουν τον υποψήφιο δήμαρχο Χειμάρρας δυο ημέρες προ των εκλογών. «Αν δεν εκτονωθεί η κατάσταση όπως διεμήνυσε ο πρωθυπουργός, η Ελλάδα θα ασκήσει κάθε μέσο που έχει στα χέρια της για να εμποδίσει την ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας. Θα υπάρξουν συνέπειες όχι μόνο στις ελληνοαλβανικές σχέσεις αλλά και στην ενταξιακή πορεία της γειτονικής χώρας προς την ΕΕ την οποία η Ελλάδα έχει στηρίξει. Η νίκη του κ. Μπελέρη στις εκλογές επιτείνει την πίεση στις αλβανικές αρχές για την απελευθέρωσή του», τόνισε.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι «γίνονται συνεχώς διαβήματα και συζητήσεις με την αλβανική πλευρά. Ο κ. Μπελέρι κακώς κρατείται από τις αλβανικές αρχές».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Αλέξης Τσίπρας «οργώνει» τη χώρα και παίρνει τον δρόμο για τις κάλπες
Τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου, ο κύκλος των επισκέψεων συνεχίζεται στη Μεσσηνία - Ο Αλέξης Τσίπρας θα επισκεφθεί στις 13.00 το Νοσοκομείο Καλαμάτας και θα συζητήσει με τους εργαζομένους στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου
Αλέξης Τσίπρας, ΕΛΑΣ
Κυριάκος Μητσοτάκης: Το τουρκολιβυκό μνημόνιο δεν μπορεί να διαγράψει τα δικαιώματα των νησιών μας
«Η ευθύνη μας είναι να τα υπερασπιζόμαστε με σταθερότητα, ισχυρή αποτρεπτική ικανότητα, συμμαχίες και τεκμηριωμένο λόγο, πάντα με βάση το Διεθνές Δίκαιο» σημείωσε
Κυριάκος Μητσοτάκης 37
Νάντια Γιαννακοπούλου για την προσωπική επίθεση του Μακάριου Λαζαρίδη: «Ξεπέρασε το όριο της αντοχής μου»
«Είμαστε άνθρωποι και όταν είσαι άνθρωπος σημαίνει να πει ότι ξέρεις, έχεις όλες τις πτυχές. Σε οδηγεί πολλές φορές και στο να δακρύσεις. Δεν ντρέπομαι για αυτό»
Η Νάντια Γιαννακοπούλου δακρυσμένη μετά από καυγά με τον Μακάριο Λαζαρίδη στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα 7