Πολιτική

Αυστηρό μήνυμα της Αθήνας στα Τίρανα – Αφήστε ελεύθερο τον Μπελέρη γιατί αλλιώς ξεχάστε την Ευρώπη

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Νέο μήνυμα στην Αλβανία έστειλε η ελληνική κυβέρνηση με αφορμή την σύλληψη και κράτηση του υποψήφιου δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη.

Αναφερόμενος στο τεταμένο κλίμα Ελλάδας και Αλβανίας μετά τη σύλληψη του ομογενή μας Φρέντυ Μπελέρη ο κ. Σκέρτσος  μίλησε για απαράδεκτη και αδιανόητη συμπεριφορά των Τιράνων να φυλακίσουν τον υποψήφιο δήμαρχο Χειμάρρας δυο ημέρες προ των εκλογών. «Αν δεν εκτονωθεί η κατάσταση όπως διεμήνυσε ο πρωθυπουργός, η Ελλάδα θα ασκήσει κάθε μέσο που έχει στα χέρια της για να εμποδίσει την ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας. Θα υπάρξουν συνέπειες όχι μόνο στις ελληνοαλβανικές σχέσεις αλλά και στην ενταξιακή πορεία της γειτονικής χώρας προς την ΕΕ την οποία η Ελλάδα έχει στηρίξει. Η νίκη του κ. Μπελέρη στις εκλογές επιτείνει την πίεση στις αλβανικές αρχές για την απελευθέρωσή του», τόνισε.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι «γίνονται συνεχώς διαβήματα και συζητήσεις με την αλβανική πλευρά. Ο κ. Μπελέρι κακώς κρατείται από τις αλβανικές αρχές».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΚΚΕ κατά Μαρινάκη και Κυρανάκη: «Η θεωρία των δύο άκρων είναι κεντρική κυβερνητική γραμμή»
Ο Περισσός κατηγορεί την κυβέρνηση ότι αποσυνδέει τη ναζιστική ιδεολογία από τα εγκλήματα της οργάνωσης - Η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου για τις ποινικές καταδίκες
Κυρανάκης, ΚΚΕ, Μαρινάκης
Κυβερνητικές πηγές κατά ΠΑΣΟΚ: «Ας σταματήσουν να αναζητούν δήθεν “κρυφές ατζέντες” και ας απαντήσουν για τη δική τους»
Η νέα απάντηση της Χαριλάου Τρικούπη στις κυβερνητικές πηγές, με αιχμές για τον εκλογικό πήχη του 25% και τις δηλώσεις Καράογλου - «Ας πείσουν πρώτα τους βουλευτές τους»
Μέγαρο Μαξίμου
Καράογλου: Η ΝΔ να απευθυνθεί σε Ελληνική Λύση, Νίκη, Λατινοπούλου, Σαμαρά και Καρυστιανού αν δεν πετύχει αυτοδυναμία – ΠΑΣΟΚ: «Αποκαλύφθηκε η κρυφή ατζέντα Μητσοτάκη»
Ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης εισηγείται άνοιγμα σε κόμματα στα δεξιά της παράταξης, με τη Χαριλάου Τρικούπη να κάνει λόγο για σχέδιο συγκυβέρνησης με την Ακροδεξιά
Θεόδωρος Καράογλου, ΝΔ
ΠΑΣΟΚ κατά Τσίπρα: «Τον ακούγαμε και ήταν σαν να ακούμε τον Μητσοτάκη» – Βολές για «νεοφιλελεύθερη μετάλλαξη»
Σφοδρή επίθεση της Χαριλάου Τρικούπη στον πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο της ΕΛΑΣ για τη 13η σύνταξη και τις οικονομικές του θέσεις - «Έταξε τα πάντα στους πάντες για να κάνει τα ακριβώς ανάποδα»
ΠΑΣΟΚ, Γραφεία Χαριλάου Τρικούπη