Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Μνημόνιο σκληρών μέτρων σε 385 σελίδες – Άγρια χαράματα κατατέθηκε στη Βουλή, μαύρα… μεσάνυχτα θα ψηφιστεί – Τα τερτίπια της Ζωής Κωνσταντοπούλου

Φωτογραφία Eurokinissi
Φωτογραφία Eurokinissi

– Αναρτήθηκε στο site της Βουλής το τελικό κείμενο της συμφωνίας που θα κατατεθεί στην Βουλή για ψήφιση την Πέμπτη
– Το τρίτο κατά σειρά “όχι” των διαφωνούντων αναμένεται να γίνει η αφορμή για το τελικό “ξεκαθάρισμα” στον ΣΥΡΙΖΑ με… εντολή Τσίπρα
– Σκληρό πακέτο μέτρων το τρίτο μνημόνιο που περνάει… ξανά από “χίλια κύμματα” μετά το νέο “μπλόκο” της Ζωής Κωνσταντοπούλου στο χρονοδιάγραμμα
– Δείτε αναλυτικά όλα τα μέτρα που περιλαμβάνει
– Τι θα γίνει τις επόμενες ημέρες που αναμένονται και πάλι “καυτές”
– Στις 21.30 απόψε η διάσκεψη των Προέδρων για να αποφασισθεί το άνοιγμα της Βουλής
– Ξημερώματα θα γίνει πάλι η ψηφοφορία για την έγκριση ή όχι των μέτρων
– ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

Κατατέθηκε τα ξημερώματα στη Βουλή – και αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της – το σχέδιο νόμου με το κείμενο της συμφωνίας στην όποια κατέληξε η ελληνική κυβέρνηση με τους εταίρους της χώρας.
Το σχέδιο νόμου με τον τίτλο «Κύρωση του Σχεδίου Σύμβασης Οικονομικής Ενίσχυσης από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας και ρυθμίσεις για την υλοποίηση της Συμφωνίας Χρηματοδότησης» περιλαμβάνει τη δέσμη μέτρων, η ψήφιση των οποίων αποτελεί προϋπόθεση για την επικύρωση της συμφωνίας και την εκταμίευση της πρώτης προβλεπόμενης δόσης από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας.
Η πρόταση της κυβέρνησης είναι το εν λόγω σχέδιο νόμου να εισαχθεί για συζήτηση και ψήφιση με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

ΜΕΡΟΣ 1
ΜΕΡΟΣ 2
ΜΕΡΟΣ 3
ΜΕΡΟΣ 4
ΜΕΡΟΣ 5
ΜΕΡΟΣ 6
ΜΕΡΟΣ 7

Ένα πολύμηνο πολιτικό σίριαλ μοιάζει να οδεύει προς το τέλος του, αφού η συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και των ευρωπαίων εταίρων στην “μαραθώνια” Σύνοδο Κορυφής της 12ης Ιουλίου είναι έτοιμη να “περάσει” από το ελληνικό κοινοβούλιο.

Μία συμφωνία που κλείστηκε “διά πυρός και σιδήρου” μετά από 6 μήνες διαπραγμάτευσης, ενώ ακόμα και στα τελευταία της στάδια τα εμπόδια δεν σταματούν, αφού το νέο μνημόνιο έχει προκαλέσει σφορδή αντίδραση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, με τους “αντάρτες” να βρίσκονται ένα βήμα πριν την έξοδο.

Κι αυτό διότι αν καταψηφίσουν για τρίτη φορά μία τόσο σημαντική νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης, τότε το τελικό ρήγμα θα μοιάζει μονόδρομος, με το “ξεσκαρτάρισμα” να γίνεται -σύμφωνα με τις πληροφορίες- από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Εκτός όμως από την πολιτική διάσταση στις δυσκολίες της συμφωνίας, υπάρχει και το… πρακτικό σκέλος των “εμποδίων” που φυσικά έχει κι αυτό πολιτικό “χρώμα”.

Αυτό δεν είναι άλλο από την επιλογή της Προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου, να θέσει ξανά “μπλόκο” στο χρονοδιάγραμμα που θέτει ο Αλέξης Τσίπρας και το οποίο της εξήγησε αναλυτικά μέσα από επιστολή που της έστειλε το απόγευμα της Τρίτης.

Το “τελειωτικό χτύπημα” (;) στα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ

Το τρίτο Μνημόνιο, λοιπόν, είναι γεγονός και η ώρα της κρίσης για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ έφθασε, καθώς οι κρίσιμες ψηφοφορίες στη Βουλή για την έγκριση της νέας συμφωνίας με τους δανειστές αναμένεται να επιβεβαιώσουν τη διάσπαση του κυβερνώντος κόμματος.

Και αυτό γιατί οι διαφωνούντες βουλευτές προερχόμενοι από την “Αριστερή Πλατφόρμα” του Παναγιώτη Λαφαζάνη, την ΚΟΕ του Ρούντι Ρινάλντι και την ΔΕΑ (Ι. Γαιτάνη, Ε. Ψαρρέα), αλλά και η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, αναμένεται να καταψηφίσουν για τρίτη φορά σημαντική νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης.

Γεγονός φυσικά που είναι πολύ πιθανόν να τους θέσει εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας με απόφαση του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα.

Εάν επιβεβαιωθούν οι σχετικές πληροφορίες που φέρουν τον πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ αποφασισμένο να διαγράψει όσους επιδιώκουν να στήσουν…”κόμμα μέσα στο κόμμα” θα είναι είναι ένα πρωτόγνωρο γεγονός για κόμμα της Αριστεράς που περηφανευόταν μάλιστα για τον πολυτασικό του χαρακτήρα.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε