Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Αυτό είναι το πρόσωπο που παρέλαβε τη μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα για τις ΜΕΘ

Κορονοϊός - Αγρίνιο: Ψάχνουν κρεβάτι σε ΜΕΘ για διασωληνωμένο 42χρονο και δεν βρίσκουν

Ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας Παναγιώτης Πρεζεράκος ήταν ο παραλήπτης της έρευνας που έκανε ο Σωτήρης Τσιόδρας και ο Θεόδωρος Λύτρας για τη κατάσταση στα νοσοκομεία της χώρας όπως αποκαλύπτει το MEGA.

Όπως φαίνεται, σύμφωνα με το ρεπορτάζ στο κεντρικό δελτίο του MEGA, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, δηλαδή οι κ. Κικίλιας και Κοντοζαμάνης, αλλά και ο κ. Πλεύρης δεν είχαν λάβει γνώση της μελέτης και των αποτελεσμάτων που είχαν διατυπώσει σε αυτή οι Τσιόδρας – Λύτρας.

Την ίδια ώρα, ο Παναγιώτης Πρεζεράκος βρίσκεται σε «τροχιά» απομάκρυνσης από το υπουργείο Υγείας. Παράλληλα, από το Μέγαρο Μαξίμου δηλώνουν πως δεν υπάρχει «θέμα Τσιόδρα» στην κυβέρνηση, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκτιμά την προσφορά του και το έργο του μέχρι τώρα στην καταπολέμηση της πανδημίας.

Εισαγγελική έρευνα για την μελέτη

Στο “μικροσκόπιο” της μεγάλης εισαγγελικής έρευνας που διενεργείται για την κατάσταση που επικρατεί στις ΜΕΘ με την πανδημία του κορονοϊου μπαίνει και η πρόσφατη μελέτη των καθηγητών Σωτήρη Τσιόρδα και Θεόδωρου Λύτρα.

Η μελέτη των δύο καθηγητών για τη θνητότητα στις ΜΕΘ και εκτός ΜΕΘ για τους ασθενείς που νοσηλεύονται με κορονοϊό δημοσιοποιήθηκε πρόσφατα προκαλώντας πολιτικές αναταράξεις.

Πλέον, πρόκειται να ερευνηθεί και από τις εισαγγελικές αρχές καθώς εντάσσεται στην ευρύτερη προκαταρκτική εξέταση που διενεργείται από εισαγγελικό λειτουργό με στόχο τη διερεύνηση του συνόλου των καταγγελιών για τις συνθήκες στις ΜΕΘ που έχουν δει κατά καιρούς το της δημοσιότητας είτε μέσω του Τύπου , είτε μέσω συγκεκριμένης αναφοράς, όπως συνέβη πρόσφατα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκο.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις