Πολιτική

Αυτοί είναι οι “αντάρτες” του ΣΥΡΙΖΑ που απειλούν τον Αλέξη Τσίπρα

Έντονος προβληματισμός επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου για τον αριθμό των βουλευτών που διαφοροποιηθούν από την κυβερνητική γραμμή ψήφισης της νέας συμφωνίας με τους δανειστές, καθώς εκτιμούν ότι μπορεί να φθάσουν τους 50!

Με βάση την ψηφοφορία του περασμένου Σαββάτου για την παροχή εξουσιοδότησης προς τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών για την τελική φάση της διαπραγμάτευσης 29 από τους 32 βουλευτές θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι θα καταψηφίσουν απόψε τη συμφωνία και τα προαπαιτούμενα, ενώ η Ελένη Αυλωνίτου που ήταν απούσα και ο Ηλίας Καματερός που ψήφισε “ναι” στην εξουσιοδότηση αλλά υπέγραψε ‘όχι” στα μέτρα τελικά θα ψηφίσουν…”ναι” στα μέτρα.

Επίσης ο Νίκος Χουντής που υπερψήφισε την εξουσιοδότηση αλλά δήλωσε “όχι” στα μέτρα παραιτήθηκε από βουλευτής και τη θέση του πήρε ο δημοσιογράφος της “Αυγής” Γιώργος Κυρίτσης.

Να θυμίσουμε ότι ότι στην ψηφοφορία του Σαββάτου οι “διαφωνούντες” είχαν εκφραστεί ως εξής

“ΠΑΡΩΝ”

Ζωή Κωνσταντοπούλου
Παναγιώτης Λαφαζάνης (Πλατφόρμα)
Δημήτρης Στρατούλης (Πλατφόρμα)
Γιάννης Σταθάς (Πλατφόρμα)
Αθανάσιος Σκούμας
Αγλαΐα Κυρίτση (Πλατφόρμα)
Κώστας Λαπαβίτσας (Πλατφόρμα)
Στάθης Λεουτσάκος (Πλατφόρμα)

ΟΧΙ

Ιωάννα Γαϊτάνη (ΔΕΑ)
Ελένη Ψαρρέα (ΔΕΑ)

ΑΠΟΝΤΕΣ

Γιάνης Βαρουφάκης
Ραχήλ Μακρή
Βασίλειος Κυριακάκης (ΚΟΕ)
Ελένη Σωτηρίου (ΚΟΕ)
Δημήτριος Κοδέλας (ΚΟΕ)
Βασίλειος Χατζηλάμπρου (ΚΟΕ)

15 ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ “ΝΑΙ” ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΣ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ

Ήσυχος Κώστας (Πλατφόρμα)
Λίτσα Αμανατίδου (Πλατφόρμα)
Μιχαήλ Κριτσωτάκης (Πλατφόρμα)
Κώστας Δελημήτρος (Πλατφόρμα)
Θωμάς Κώτσιας (Πλατφόρμα)
Ηλίας Ιωαννίδης (Πλατφόρμα)
Ευγενία Ουζουνίδου (Πλατφόρμα)
Αθανάσιος Πετράκος (Πλατφόρμα)
Στέφανος Σαμοΐλης (Πλατφόρμα)
Αλεξάνδρα Τσανάκα (Πλατφόρμα)
Δέσποινα Χαραλαμπίδου (Πλατφόρμα)
Ιωάννης Ζερδελής (Πλατφόρμα)
Ζήσης Ζάννας (Πλατφόρμα)

Στους 29 βουλευτές που αναμένεται λοιπόν με “όχι”, “παρών” ή απουσία να εκφράσουν απόψε τη διαφωνία τους θα πρέπει να προστεθούν οι: Νάντια Βαλαβάνη, Βαγγέλης Διαμαντόπουλος και Γιάννης Μιχελογιαννάκης, ενώ από την ομάδα των “53” (αριστεροί “προεδρικοί”) αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες να καταψηφίσουν οι: Δανάη Τζήκα, Χρήστος Καραγιαννίδης, Ελένη Σταματάκη, Φάνης Κουρεμπές.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Γεραπετρίτης μετά τη συνάντηση με τον Χαφτάρ στη Βεγγάζη: Με τη Λιβύη μας συνδέει η προσήλωση στο διεθνές δίκαιο
Η Ελλάδα δείχνει τον δρόμο των διαπραγματεύσεων για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών και στέλνει μήνυμα αποτροπής δημιουργίας νέου δρόμου για τις μεταναστευτικές ροές από την Αφρική προς την Ευρώπη
Γιώργος Γεραπετρίτης - Χαλίφα Χαφτάρ
8
Κυριάκος Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Δεν κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας – Δεν διορθώσαμε εγκαίρως τα κακώς κείμενα
«Αντιμετωπίσαμε πρωτόγνωρες κρίσεις, αλλά δεν παρεκκλίναμε από τον βασικό μας στόχο: να γίνει η Ελλάδα πιο ισχυρή» γράφει ο πρωθυπουργός στην ανάρτησή του επισημαίνοντας πως «θα συνεχίσουμε μέχρι το τέλος της τετραετίας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο 26