Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

B. Λεβέντης: Πρόσεχε Φώφη μήπως στις επόμενες εκλογές δεν είσαι καν στην αίθουσα

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

“Εάν μια φορά πρέπει να λειτουργήσει η συνείδηση του βουλευτή είναι η προκείμενη. Και αυτή τη φορά θα πρέπει να λειτουργήσετε με την δύναμη της συνείδησης εκάστου και εκάστης. Γιατί το θέμα αυτό του εκλογικού συστήματος αφορά το μέλλον την χώρας”, ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

“Δεν με εκπλήσσει” είπε “η ΝΔ που δεν ψηφίζει την απλή αναλογική γιατί έχει γαλουχηθεί μέσα από τα πλειοψηφικά συστήματα. Αλλά αυτό που με εκπλήσσουν είναι τα άλλα κόμματα που την απλή αναλογική την είχαν στις μπροσούρα τους και τώρα βρίσκουν δευτερεύουσες δικαιολογίες για να μην ψηφίσει …”.
“Με λέτε δεκανίκι του Τσίπρα, επειδή ψηφίζω την απλή αναλογική αλλά εμείς δεν ψηφίζουμε ή δεν καταψηφίζουμε τα νομοσχέδια με τέτοιες λογικές αλλά εάν είναι καλά ή όχι. Εδώ θα είμαστε και αύριο και την Δευτέρα και θα δείτε εάν θα ψηφίσουμε ότι δεν θεωρούμε σωστό…”.
Έθεσε ευθέως στο στόχαστρο το ΠΑΣΟΚ γιατί δεν ψηφίζει την απλή αναλογική λέγοντας “η κυρία Φώφη θα τιμωρηθεί γιατί δεν ψηφίζει την απλή αναλογική που ήταν στις μπροσούρα του ΠΑΣΟΚ. Αλλά επί 20 χρόνια την αρνήθηκε ο Ανδρέας Παπανδρέου να την καθιέρωσε και τώρα για δεύτερη φορά την αρνείται και η Φώφη … Αλλά να ξέρετε τη νύχτα των εκλογών που θα χαίρετε η δεξιά, ίσως εσείς δεν θα είστε στην αίθουσα…. άλλο εάν αναζητήσετε την λύση να πάτε πριν τις εκλογές μαζί με τη ΝΔ… Θα έρθει η νύχτα των εκλογών και θα δω η κυρία Φώφη πως θα απολογηθεί όταν ο Μητσοτάκης θα κάνει τον γύρο του θριάμβου…”.
Τάχθηκε υπέρ της κατάργησης του μπόνους των εδρών, λέγοντας πως “με δωράκια δεν μπορείτε να κυβερνάτε…”. Εγώ, είπε στους βουλευτές της ΝΔ “εάν σας ψηφίσει ο κόσμος εγώ θα είμαι αυτός που θα σας στηρίξω για να κυβερνήσετε τετραετία, αλλά να σας ψηφίσει ο λαός όχι με δωράκια…” και “επειδή λέτε για ακυβερνησία εγώ σας λέω δεν θα έχουμε ακυβερνησία, απλά δεν θα έχουμε κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας”.
Η ομιλία του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων και ο γλαφυρός του λόγος προκάλεσε επευφημίες και πολλά σχόλια από τους βουλευτές όλων των πτερύγων, ενώ μέρος της ομιλίας του κ. Λεβέντη παρακολούθησε και ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε