Πολιτική

Bild: Ο Καμμένος φεύγει ο Θεοδωράκης έρχεται! – Αλλάζει ο κυβερνητικός συνασπισμός! Ο Τσίπρας ξεκαθαρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ

- Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για τα όσα θα συμβούν τις επόμενες ημέρες από την εφημερίδα Bild
- Δεν θεωρεί τυχαία τα ταξίδια του Σταύρου Θεοδωράκη στις Βρυξέλλες και υποστηρίζει ότι είναι έτοιμος εδώ και καιρό για να μπει στην κυβέρνηση
- Η εφημερίδα κάνει λόγο για ανταρσία στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και περιγράφει πως θα την ξεπεράσει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας
- Τι απαντάει το Ποτάμι στο δημοσίευμα της Bild

Πληροφορίες για αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα εμφανίζεται να έχει η γερμανική εφημερίδα Bild αφού κρίνει ότι τα μέτρα όποια κι αν είναι αυτά δεν θα περάσουν με αποτέλεσμα να υπάρξει ακόμα και αλλαγή του κυβερνητικού συνασπισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, η χώρα θα δει αλλαγή στην κυβέρνησή της με το κόμμα της λαϊκής δεξιάς, όπως το αποκαλεί, τους ΑΝΕΛ να φεύγουν από την κυβέρνηση και την θέση τους να παίρνει το Ποτάμι.

Όπως επισημαίνει η εφημερίδα, οι νέοι σύμμαχοι θα είναι απαραίτητοι στον Τσίπρα αφού η αριστερή πτέρυγα του κόμματός του, βλ. Αριστερή Πλατφόρμα, θα αρνηθεί να ψηφίσει τα μέτρα.

Η Bild αναφέρεται ειδικά στον Παναγιώτη Λαφαζάνη και στις πρωινές του δηλώσεις ότι δεν θα πει το ναι σε μια τέτοια συμφωνία. Γίνεται αναφορά και στον Γιάννη Μιχελογιαννάκη ο οποίος ζήτησε να γίνει νέο δημοψήφισμα για τη συμφωνία. Η Bild, ανεβάζει τον αριθμό των βουλευτών που του ΣΥΡΙΖΑ που είναι κατά της συμφωνίας στους 15. Έτσι, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι λίγο πριν την διάσπαση.

Στην ειδική αναφορά που κάνει το πρωτοσέλιδο άρθρο της Bild στους ΑΝΕΛ του κ. Καμμένου, τονίζει ότι απορρίπτει τις προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις.

Ετσι, όπως γράφει η κυβέρνηση κινδυνεύει να καταρρεύσει και σημειώνει ως αρνητικό γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας δεν είδε τον κ. Καμμένο μετά την επιστροφή του χθες από τις Βρυξέλλες.

Ο κυβερνητικός εταίρος δεν ήταν καν στην λίστα των πολιτικών που ενημέρωσε τηλεφωνικά ο κ. Τσίπρας για τις επαφές στις Βρυξέλλες, υποστηρίζει η Bild.

Στην συνέχεια η Bild τα βάζει κάτω και μετράει πόσες ψήφους χρειάζεται ο Τσίπρας για να περάσει τη συμφωνία. Και με το Ποτάμι του βγαίνουν και με το παραπάνω.

Η Bild πηγαίνει και ένα βήμα παραπέρα υποστηρίζοντας ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης προετοιμάζεται για την συμμαχία με τον ΣΥΡΙΖΑ εδώ και εβδομάδες.

Για τον λόγο αυτό και θα είναι αύριο στις Βρυξέλλες και στο Παρίσι όπου θα συναντηθεί με τον Γιούνκερ και με τον Ολάντ ή με τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών, Σαπέν, αντίστοιχα.

Θυμίζει η εφημερίδα, ότι ο κ. Θεοδωράκης είχε ταξιδέψει και στις 23 Ιουνίου στις Βρυξέλλες για 3 ημέρες. Είχε συναντηθεί με τον Μοσκοβισί, τον πρωθυπουργό του Βελγίου Σαρλ Μισέλ και τον επικεφαλής των φιλελευθερων δημοκρατών Γκι Φερχόφστατ και τον αναπληρωτή του Γιούνκερ Γίρκι Κατάινεν.

Για ξαναζεσταμένα σενάρια που σερβίρουν μερικές φορές στην Ευρώπη, κάνει λόγο το Ποτάμι με ανακοίνωσή του. Και συνεχίζει: «Ας σοβαρευτούμε. Το Ποτάμι δε θα μπει στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να αποφύγει η χώρα την καταστροφή».

πηγη: BILD

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ακρίτα για Τσίπρα: Είναι φάουλ που ζητάει από βουλευτές που θέλουν να τον ακολουθήσουν, να παραιτηθούν από τον ΣΥΡΙΖΑ
Η Έλενα Ακρίτα σε ανάρτησή της τόνισε ότι η ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ είναι η πιο δραστήρια στη Βουλή, με τους δέκα πρώτους βουλευτές στο Vouliwatch να ανήκουν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης
H Έλενα Ακρίτα
Μαρινάκης για Σαμαρά: «Αν κάποιοι παλιοί πολιτικοί ανακάλυψαν τα ρουσφέτια το 2026, πάμε να ανακαλύψουμε την Αμερική» – Υποχρεωτική η άρση ασυλίας
«Ακούω για κακουργήματα. Δεν υπάρχει κακούργημα εξ αμελείας. Υπάρχει δόλος. Υπάρχει τεκμήριο αθωότητας αλλά είναι άλλο το κακούργημα και άλλο το πλημμέλημα»
Παύλος Μαρινάκης
Στο φως οι διάλογοι της δικογραφίας για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: «Είμαι η Κατερίνα Παπακώστα βουλευτής Τρικάλων» – «Να κόψουμε να τα βάλουμε στους δικούς μας»
Οι συνομιλίες αυτές, που έχουν καταγραφεί την περίοδο 2020-2021, αφορούν πολιτικά πρόσωπα, στελέχη του ΟΠΕΚΕΠΕ και παραγωγούς, και επικεντρώνονται στον τρόπο διαχείρισης και κατανομής των κοινοτικών επιδοτήσεων
Η Κατερίνα Παπακώστα 52
Ορκίστηκαν οι Μαργαρίτης Σχοινάς, Ευάγγελος Τουρνάς και Μακάριος Λαζαρίδης
Στο νέο σχήμα, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αναλαμβάνει ο Μαργαρίτης Σχοινάς με υφυπουργό τον Μακάριο Λαζαρίδη, ενώ το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας περνά στον Ευάγγελο Τουρνά
Η ορκωμοσία Σχοινά, Λαζαρίδη και Τουρνά 12
Ανασχηματισμός: Η πιο δύσκολη απόφαση του Κυριάκου Μητσότακη, στον απόηχο των δικογραφιών για τον ΟΠΕΚΕΠΕ  
Στο Μέγαρο Μαξίμου υπογραμμίζουν ότι η άρση ασυλίας δεν συνιστά τεκμήριο ενοχής, επισημαίνοντας ότι άλλο η ποινική αξιολόγηση και άλλο η πολιτική διαχείριση κάθε υπόθεσης
Κυριάκος Μητσοτάκης 73