Δευτέρα, 29 Απρ.
22oC Αθήνα

Bild: Ο Τσίπρας κάνει παζάρια για το χρέος χρησιμοποιώντας το προσφυγικό

Bild: Ο Τσίπρας κάνει παζάρια για το χρέος χρησιμοποιώντας το προσφυγικό

– Επίσημο αίτημα θα καταθέσει η Αθήνα, γράφει η Bild
– Σήμερα στην Αθήνα ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Φράνκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ
– Η Bild γράφει ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι έτοιμος να κάνει υποχωρήσεις στο προσφυγικό και σε αντάλλαγμα να υπάρξει διευθέτηση του χρέους

 

Μια σειρά παραχωρήσεων για το προσφυγικό είναι έτοιμος να κάνει ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας με αντάλλαγμα την διαγραφή χρέους της χώρας, όπως γράφει σε εκτενές της άρθρο σήμερα η εφημερίδα Bild.

Σύμφωνα με το άρθρο η Ελλάδα θα ζητήσει διαγραφή του χρέους και σε αντάλλαγμα είναι διατεθειμένη να κάνει γενναίες παραχωρήσεις στο θέμα του προσφυγικού. Παράλληλα δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να φανεί ότι εκμεταλλεύεται την κρίση του προσφυγικού. Από το Βερολίνο τώρα διαμηνύεται μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι η Κομισιόν παρέχει όσα μέσα μπορεί για να βοηθήσει την Αθήνα και πως σε καμία περίπτωση δεν μπορεί η Ελλάδα να μείνει μόνη της αλλά να μην μπερδεύουμε τα δυο θέματα (προσφυγικό και χρέος).

Ο υπουργός για θέματα Μετανάστευσης, Γιάννης Μουζάλας δήλωσε στην Bild: «Είναι λογικό λόγω της δραματικής κατάστασης με τους πρόσφυγες αλλά και της κατάστασης στην χώρα μας να ζητήσουμε οικονομική ευελιξία. Αλλά είναι θέμα του πρωθυπουργού να το ζητήσει στον κατάλληλο χρόνο». Ο κ. Μουζάλας το επιβεβαίωσε αυτό μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στο Νίκο Ευαγγελάτο.

Το θέμα είναι, γράφει η Bild, κάτω από ποιες συνθήκες θα κινηθεί η όλη διαδικασία, σύμφωνα με τους νόμους της ΕΕ, και πώς θα χρησιμοποιηθεί η προσφυγική κρίση ως άλλοθι, έτσι ώστε να προωθηθεί το θέμα του χρέους. Υψηλόβαθμος διπλωμάτης των Βρυξελλών δήλωσε: «Η προσφυγική κρίση θα μπορούσε να κάνει τους δανειστές -ειδικά τη Γερμανία- να αποδεχθούν μια αλλαγή στους όρους αποπλωρωμής του χρέους (με προϋπόθεση πάντα να γίνουν οι μεταρρυθμίσεις), λόγω της προσφυγικής κρίσης».

πηγη: bild.de

 

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε