Πολιτική

Bloomberg: Ήρθε το τέλος του Τσίπρα;

Εκτενής ανάλυση για την εκλογική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές από το Bloomberg το οποίο αναφέρει και στον Αλέξη Τσίπρα.

«Ήρθε το τέλος του Τσίπρα;» θέτει το ερώτημα το Bloomberg για να δώσει την απάντηση: «Τα πράγματα δεν φαίνονται καλά, όμως πολιτικοί παρατηρητές συστήνουν να μην θεωρείται ξεγραμμένος ο 44χρονος πολιτικός. Ο Μητσοτάκης, που έχει δεσμευθεί να συνεχίσει την μεταρρυθμιστική ατζέντα της χώρας, θα είναι πιθανότατα ο επόμενος πρωθυπουργός, ωστόσο το κόμμα του Τσίπρα θα είναι το δεύτερο μεγαλύτερο στο Κοινοβούλιο. Ο Μητσοτάκης έχει υποσχεθεί να επανεκκινήσει το πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων και έχει μια φιλελεύθερη ατζέντα που περιλαμβάνει γενναίες περικοπές κρατικών δαπανών και μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος».

Σε άλλο σημείο της ανάλυσης σύμφωνα με το ΑΜΝΑ, το Bloomberg αναφέρει στο τι έγινε και μειώθηκε η υποστήριξη των ψηφοφόρων στον ΣΥΡΙΖΑ. Όπως αναφέρει η επίμονα υψηλή ανεργία και η υποχώρηση του βιοτικού επιπέδου έθεσαν σε δοκιμασία τις αντοχές των Ελλήνων και μείωσαν το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ στο 24%. Στις αρχές Μαΐου ο Τσίπρας προσπάθησε να κατευνάσει τους ψηφοφόρους με ένα πακέτο παροχών 1,6 δισ. ευρώ, που σήμανε τον συναγερμό στους πιστωτές.

Μετά την δραματική του νίκη το 2015, ο πρωθυπουργός έχει αντιμετωπίσει διαρκείς προκλήσεις, επιβιώνοντας από πέντε προτάσεις μομφής, ένα δημοψήφισμα και πρόωρες εκλογές μόλις οκτώ μήνες μετά την εκλογή του. Όντας ικανότατος πολιτικός, ο Τσίπρας κατόρθωσε να στρατεύσει το άλλοτε περιθωριακό κόμμα του στο σκοπό του σοβαρού περιορισμού των κρατικών δαπανών και άλλων δημοσιονομικών περικοπών που επέβαλε η Τρόικα. Προέκυψαν όμως άλλες δυσκολίες, μεταξύ των οποίων η πικρή διαμάχη για την ονομασία του βόρειου γείτονα της Ελλάδας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Καταπέλτης ο Αλέκος Αλαβάνος για τον Αλέξη Τσίπρα: «Έπρεπε να γονατίσει και να ζητήσει συγγνώμη από τους Έλληνες»
«Ενέκρινε το τρίτο πρόγραμμα που μας επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση το οποίο κατακρεούργησε την Ελλάδα - Λάθος η εκτίμησή μου όταν το πρότεινα για διάδοχο μου», τόνισε
Αλέκος Αλαβάνος
5
Το Plan b της κυβέρνησης για να φύγουν οι αγρότες από τα μπλόκα πριν από τις γιορτές
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αφήσει ήδη ανοιχτό το «παράθυρο» διαλόγου με αγρότες και κτηνοτρόφους, ωστόσο το γεγονός ότι δεν υπάρχει ένα συντονιστικό όργανο των αγροτών, δυσκολεύει μία τέτοια εξέλιξη.
Μπλόκα Αγροτών 14
Η ελληνική Δικαιοσύνη «επιταχύνεται» – Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προειδοποιεί: «Δεν θα αφήσουμε τον θόρυβο να επισκιάσει τις αλλαγές»
Ο Πρωθυπουργός παρουσίασε το νέο πρόσωπο της Δικαιοσύνης, ζητώντας νηφαλιότητα απέναντι στη συνωμοσιολογία και αναδεικνύοντας τα πρώτα μετρήσιμα αποτελέσματα των μεταρρυθμίσεων
Κυριάκος Μητσοτάκης