Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Brexit: Παράταση μέχρι τις 22 Μαΐου πρότεινε ο Αλέξης Τσίπρας

Brexit: Παράταση μέχρι τις 22 Μαΐου πρότεινε ο Αλέξης Τσίπρας
photo intime

Πρόταση για παράταση μέχρι τις 22 Μαΐου στο Ηνωμένο Βασίλειο για το Brexit διατύπωσε σύμφωνα με πληροφορίες ο Αλέξης Τσίπρας.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ αυτό διατύπωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στη διάρκεια της τοποθέτησης του στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για το Brexit και τόνισε πως αν δεν ψηφιστεί η Συμφωνία στο Λονδίνο, τότε υπάρχουν δύο δρόμοι, είτε η αποχώρηση χωρίς Συμφωνία είτε η συμμετοχή του Ηνωμένου Βασιλείου στις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου.

Όπως είπε ο κ. Τσίπρας δεν έχει νόημα να κατατίθενται στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο «απειλές» που δεν είναι σε θέση να υλοποιηθούν, δηλαδή παράταση με την προϋπόθεση ότι θα περάσει η Συμφωνία για το Brexit από το Βρετανικό Κοινοβούλιο. Διότι αν αυτό δεν γίνει κατορθωτό, τότε θα βρεθούν εκτεθειμένοι οι ηγέτες της ΕΕ, προσέθεσε.

Ο κ.Τσίπρας είχε συνομιλία με τον ηγέτη των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν, στο περιθώριο της προπαρασκευαστικής Συνόδου του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES). Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Κόρμπν εξέφρασε την εκτίμηση ότι η υπόθεση έχει οδηγηθεί σε αδιέξοδο, η Τερέζα Μέι δεν θα επισκεφθεί ξανά τις Βρυξέλλες και στο Ηνωμένο Βασίλειο θα γίνουν εκλογές μέσα στον Απρίλιο.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις