Τρίτη, 28 Μαΐ
26oC Αθήνα

Daily Mail: Αεροπλάνα γεμάτα λεφτά έσωσαν την Ελλάδα – Η Ε.Ε. απειλούσε τους Έλληνες, αλλά μυστικά τους έδωσε 10 δισ. ευρώ

Daily Mail: Αεροπλάνα γεμάτα λεφτά έσωσαν την Ελλάδα – Η Ε.Ε. απειλούσε τους Έλληνες, αλλά μυστικά τους έδωσε 10 δισ. ευρώ

– Οι Ευρωπαίοι έστησαν μυστική αερογέφυρα για να σώσουν το ευρώ
– Δισεκατομμύρια ευρώ δόθηκαν κάτω από το τραπέζι σε Ελλάδα και Κύπρο γράφει η εφημερίδα
– Με αεροπλάνα της εταιρίας Maersk έγινε η μεταφορά χρημάτων
– Το 2011 άρχισαν οι μυστικές πτήσεις σε Αθήνα και Λάρνακα
– Τον Ιούνιο του 2011 η Αθήνα είχε ξεμείνει από χαρτονομίσματα, υπήρχαν μόνο αυτά των 10€

«Τα μυστικά αεροπλάνα, γεμάτα λεφτά που έσωσαν το ευρώ: όταν η Ελλάδα «καιγόταν» και οι τράπεζές της «έλιωναν», η Ε.Ε. μιλούσε σκληρά και απειλούσε να τη διώξει, αλλά μυστικά την «πλημμύρισε» με 10 δισ. ευρώ». Αυτός είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της Daily Mail, που αποκαλύπτει το μυστικό παιχνίδι που παίχτηκε στις πλάτες των Ελλήνων.

Οι μεταφορές γίνονταν με αεροσκάφη τύπου Boeing της Maersk ή άλλα μικρότερα, βαμμένα «σε γαλάζιο και λευκό του ελληνικού στρατού» – Daily Mail

Πως η τρόικα απειλούσε να διώξει την Ελλάδα από το ευρώ, πως απειλούσε μεταρρυθμίσεις αλλά με μυστικές πτήσεις εμπορικών αεροσκαφών πλημμύριζε την ελληνική αγορά με ζεστό χρήμα.
«Δεν ήταν ούτε αποστολή για να σωθούν ζωές ούτε να δια διατηρηθεί μια εύθραυστη δημοκρατία, όπως οι διάσημες αερογέφυρες στο Βερολίνο μετά τον Πόλεμο, αλλά για να προστατεύσουν και να παρατείνουν το οικονομικό πείραμα ενός πολυεθνικού νομίσματος», γράφει η βρετανική εφημερίδα.

«Τον Ιούνιο του 2011 η Ελλάδα είχε ξεμείνει από χαρτονομίσματα. Κυριολεκτικά. Υπήρχε έλλειψη όλων των χαρτονομισμάτων εκτός από εκείνα των 10€. Οι Έλληνες είχαν απαντήσει στις απειλές της τρόικας για μπλοκάρισμα της δόσης των 12 δισ. ευρώ, αποσύροντας από τις τράπεζες τις καταθέσεις τους», συνεχίζει το δημοσίευμα».

Η Τράπεζα της Ελλάδος γνώριζε. Στη Daily Mail φιλοξενούνται και δηλώσεις του Δοικητή της ΤτΕ, Γιώργου Προβόπουλου, όπου εξηγεί ότι αν η ζήτηση για χαρτονομίσματα δεν είχε επιτευχθεί, η εντύπωση που θα είχε δημιουργηθεί είναι ότι οι τράπεζες δεν ήταν σε θέση να εξοφλήσουν τους καταθέτες.
«Θα προκαλούσε την κατάρρευση της εμπιστοσύνης με τρομερές συνέπειες για την οικονομική σταθερότητα και τη γενική προοπτική της χώρας», είπε.

Το μυστικό σχέδιο

Αν η κατάσταση συνεχιζόταν έτσι «δε θα υπήρχαν αρκετά χαρτονομίσματα για να αντιμετωπιστεί η τάση των Ελλήνων να «βάλουν χέρι» στις καταθέσεις τους κάνοντας αναλήψεις. Έτσι τέθηκε σε εφαρμογή ένα μυστικό σχέδιο.

«Μιλάμε για τον Ιούνιο του 2011», είπε στη Daily Mail ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος που επιβλέπει το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας. «Οι Έλληνες έπαιρναν 1-2 εκατ. ευρώ την ημέρα από το τραπεζικό σύστημα. Οι Έλληνες χρειάστηκε να στείλουν στρατιωτικά αεροπλάνα στην Ιταλία για να πάρουν χαρτονομίσματα. Μέχρι εκεί έφτασε η κατάσταση».

Δημόσια η τρόικα απειλούσε τους Έλληνες αλλά έστελνε στρατιωτικά και εμπορικά αεροπλάνα για να τους προμηθεύσει με δισεκατομμύρια ευρώ. Στόχος, όχι να διατηρηθεί η κοινωνική συνοχή αλλά το ευρώ – Daily Mail

Μέχρι τον Ιούνιο του 2012 η απαίτηση για χαρτονομίσματα στην Ελλάδα είχε σχεδόν τριπλασιαστεί και οι μυστικές αποστολές ξεκίνησαν και πάλι.

Η Ελλάδα δε μπορούσε να ικανοποιήσει τη ζήτηση από τον ίδιο το λαό της. Μόνο με κέρματα και νομίσματα των 10 ευρώ δε μπορούσε να ικανοποιηθεί η ζήτηση. Μόνο η γερμανική Μπούντεσμπανκ, η Εθνική Τράπεζα της Αυστρίας και του Λουξεμβούργου διαθέτουν μίτρα για να φτιάξουν χαρτονομίσματα των 500 ευρώ.
Σκόπιμα ή όχι, η ικανότητα της Ελλάδας να ικανοποιήσει την τεράστια αύξηση της ζήτησης ήταν ουσιαστικά εκτός νόμου…

Η κρίση θα μπορούσε να εξαπλωθεί στη Μεσόγειο σε χρόνο dt. Οι επενδυτές ανησυχούσαν για την Ιταλία.

Μ’ αεροπλάνα και βαπόρια…

Η μεταφορά χρημάτων μέσω των μυστικών πτήσεων ήταν μόνο η αρχή. Μόνο το πρώτο στάδιο της αποστολής. Με φορτηγά και πλοία, τα λεφτά έφταναν στην ηπειρωτική Ελλάδα και στα νησιά. Από τη Ρόδο και την Κέρκυρα μέχρι την Κρήτη και την Κομοτηνή, με κάθε τρόπο διακινούνταν τα λεφτά.

Την περίοδο 2009-2011 έφεραν στην Ελλάδα με πτήσεις κάργκο 21 δισ. ευρώ

Εργάτες δούλευαν και τη νύχτα για να εξασφαλίσουν πως τα χρήματα θα έφταναν στις τράπεζες, αναφέρει η εφημερίδα.

«Όλη αυτή η επιχείρηση έγινε χωρίς κανείς να πάρει χαμπάρι το παραμικρό. Τους Έλληνες τους ένοιαζε να έχουν λεφτά τα ΑΤΜ και να συνεχίσουν αυτά να λειτουργούν.
Παρόλα αυτά, κάτω από τη μύτη τους, γινόταν μια νομισματική επανάσταση…». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στρουθοκαμηλίζουν στο ΥΠΟΙΚ για το χρέος των 321€ δισ. – “Λαϊκίζετε! Δεν υπάρχει κανένας φόβος – Στόχος μας το πρωτογενές πλεόνασμα”

Στουρνάρας: 10 δισ. το νέο δάνειο αλλά χωρίς μνημόνιο

Μεγαλωμένος στη Θεσσαλονίκη ο νέος εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην Ελλάδα

Μπρος αντάρτες βουλευτές και πίσω τρόικα για Σαμαρά, Βενιζέλο – Τα αγκάθια και η κυβερνητική συνοχή που… απειλείται

Ραντεβού Σαμαρά με Μπάιντεν και Λαγκάρντ μετά τις εκλογές στη Γερμανία

FAZ: Ανίκανοι και λαϊκιστές οι έλληνες πολιτικοί – Απέτυχαν σε όλα! – Στράφι θα πήγαινε ένα τρίτο πακέτο

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε