Πολιτική

Debate πολιτικών αρχηγών – Γερμανικός τύπος: Όχι Τσίπρα σε μεγάλο συνασπισμό

Λίγες ημέρες πριν από τη διεξαγωγή των πρόωρων εκλογών, ο Αλέξης Τσίπρας στο debate χαρακτήρισε «αφύσικη» μια συνεργασία μεταξύ των δύο μεγαλύτερων κομμάτων, ενώ ο Μεϊμαράκης δεν απέκλεισε μια συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει ο Γερμανικός τύπος.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στη χθεσινή τηλεμαχία μεταξύ του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελου Μεϊμαράκη αναφέρεται ο γερμανικός Τύπος σήμερα.

«Ο Τσίπρας αποκλείει έναν μεγάλο συνασπισμό», είναι ο τίτλος της εφημερίδας Die Zeit, η οποία επισημαίνει ότι κατά τη χθεσινή τους τηλεμαχία Τσίπρας και Μεϊμαράκης εμφανίστηκαν αδιάλλακτοι στο θέμα μιας ενδεχόμενης συνεργασίας.

Λίγες ημέρες πριν από τη διεξαγωγή των πρόωρων εκλογών, ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε «αφύσικη» μια συνεργασία μεταξύ των δύο μεγαλύτερων κομμάτων, τονίζει η εφημερίδα. Από την πλευρά του ο Μεϊμαράκης δεν απέκλεισε μια συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτει.

Στο ίδιο θέμα αναφέρεται και η Frankfurter Allgemeine στο άρθρο της με τίτλο: «Τσίπρας εναντίον Μεϊμαράκη».

Και αυτή η εφημερίδα επικεντρώνεται στο γεγονός ότι ο Τσίπρας απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη ΝΔ, ενώ παράλληλα επισημαίνει ότι βάσει των δημοσκοπήσεων τα δύο κόμματα φαίνεται να δίνουν μάχη στήθος με στήθος.

«Ο Τσίπρας δείχνει την πλάτη του στους συντηρητικούς», σχολιάζει η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt.

Εκτός από το θέμα μιας ενδεχόμενης συνεργασίας, οι δύο πολιτικοί αρχηγοί είχαν μια έντονη αντιπαράθεση και για τη μεταναστευτική κρίση, σημειώνει η εφημερίδα, με τον Τσίπρα να επικρίνει την απόφαση της ΕΕ να χρησιμοποιήσει στρατιωτική βία εναντίον των διακινητών και τον Μεϊμαράκη να ζητεί την επιστροφή στην πατρίδα τους των «παράνομων μεταναστών».

Ο Τσίπρας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας με άλλα μικρότερα κόμματα, σημειώνει το περιοδικό Der Spiegel και προσθέτει ότι ο πρώην πρωθυπουργός παραδέχθηκε ότι έκανε λάθη τους επτά μήνες της διακυβέρνησής του.

Και το περιοδικό Focus στον ιστότοπό του τονίζει ότι ο χρόνος μετρά ανάποδα για την Ελλάδα. Στη χθεσινή τους τηλεμαχία ο Τσίπρας και ο Μεϊμαράκης έκαναν τα πάντα για να πείσουν τους πολίτες, προσθέτει, και καταλήγει ότι το αποτέλεσμα θα φανεί την Κυριακή.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Στο φουλ οι μηχανές της ΝΔ για τις κάλπες: Αγώνας κατά της «χαλαρής ψήφου», συσπείρωση και διεύρυνση
Η στρατηγική της ΝΔ κινείται σε τρεις άξονες: διαρκή παρουσία στην κοινωνία, ανάδειξη των κεντρικών διλημμάτων της κάλπης και πολιτική αντιπαράθεση με την αντιπολίτευση στη βάση κυρίως των προγραμμάτων
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Ρόδο
Ο Γιώργος Μυλωνάκης επέστρεψε σπίτι του – Πήρε εξιτήριο από το κέντρο αποκατάστασης μετά το εγκεφαλικό επεισόδιο
Πλέον θα λαμβάνει την φροντίδα που χρειάζεται στο σπίτι, ενώ πριν λίγες μέρες έγινε γνωστό ότι η σύζυγός του Τίνα Μεσσαροπούλου επιστρέφει τη Δευτέρα στην εκπομπή Happy Day
Γιώργος Μυλωνάκης 36
Σκληρή επίθεση Τσουκαλά σε Μητσοτάκη για το άρθρο 86: «Αλλάζει ο Μανωλιός για να βάλει τα ρούχα του αλλιώς»
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην κυβερνητική πρόταση για το άρθρο 86, υποστηρίζοντας ότι παρά τις πολύμηνες δεσμεύσεις για ουσιαστική αλλαγή, τελικά διατηρείται στη Βουλή η αρμοδιότητα άσκησης ποινικής δίωξης
Κώστας Τσουκαλάς 8
ΕΛΑΣ: Ο Τσίπρας «χτίζει» κόμμα χωρίς τα βαρίδια του ΣΥΡΙΖΑ – Ανακοινώνει όργανα «σφιχτά» και ευέλικτα
Σφιχτές δομές και συνέδριο μετά τις εκλογές σχεδιάζουν στην Αμαλίας, με τον πρώην πρωθυπουργό να βγαίνει ξανά μπροστά και να αποφεύγει μοντέλα που θυμίζουν τις εσωτερικές (αν)ισορροπίες της Κουμουνδούρου
Αλέξης Τσίπρας, ΕΛΑΣ 44