Πολιτική

Debate πολιτικών αρχηγών – Γερμανικός τύπος: Όχι Τσίπρα σε μεγάλο συνασπισμό

Λίγες ημέρες πριν από τη διεξαγωγή των πρόωρων εκλογών, ο Αλέξης Τσίπρας στο debate χαρακτήρισε «αφύσικη» μια συνεργασία μεταξύ των δύο μεγαλύτερων κομμάτων, ενώ ο Μεϊμαράκης δεν απέκλεισε μια συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει ο Γερμανικός τύπος.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στη χθεσινή τηλεμαχία μεταξύ του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελου Μεϊμαράκη αναφέρεται ο γερμανικός Τύπος σήμερα.

«Ο Τσίπρας αποκλείει έναν μεγάλο συνασπισμό», είναι ο τίτλος της εφημερίδας Die Zeit, η οποία επισημαίνει ότι κατά τη χθεσινή τους τηλεμαχία Τσίπρας και Μεϊμαράκης εμφανίστηκαν αδιάλλακτοι στο θέμα μιας ενδεχόμενης συνεργασίας.

Λίγες ημέρες πριν από τη διεξαγωγή των πρόωρων εκλογών, ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε «αφύσικη» μια συνεργασία μεταξύ των δύο μεγαλύτερων κομμάτων, τονίζει η εφημερίδα. Από την πλευρά του ο Μεϊμαράκης δεν απέκλεισε μια συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτει.

Στο ίδιο θέμα αναφέρεται και η Frankfurter Allgemeine στο άρθρο της με τίτλο: «Τσίπρας εναντίον Μεϊμαράκη».

Και αυτή η εφημερίδα επικεντρώνεται στο γεγονός ότι ο Τσίπρας απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη ΝΔ, ενώ παράλληλα επισημαίνει ότι βάσει των δημοσκοπήσεων τα δύο κόμματα φαίνεται να δίνουν μάχη στήθος με στήθος.

«Ο Τσίπρας δείχνει την πλάτη του στους συντηρητικούς», σχολιάζει η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt.

Εκτός από το θέμα μιας ενδεχόμενης συνεργασίας, οι δύο πολιτικοί αρχηγοί είχαν μια έντονη αντιπαράθεση και για τη μεταναστευτική κρίση, σημειώνει η εφημερίδα, με τον Τσίπρα να επικρίνει την απόφαση της ΕΕ να χρησιμοποιήσει στρατιωτική βία εναντίον των διακινητών και τον Μεϊμαράκη να ζητεί την επιστροφή στην πατρίδα τους των «παράνομων μεταναστών».

Ο Τσίπρας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας με άλλα μικρότερα κόμματα, σημειώνει το περιοδικό Der Spiegel και προσθέτει ότι ο πρώην πρωθυπουργός παραδέχθηκε ότι έκανε λάθη τους επτά μήνες της διακυβέρνησής του.

Και το περιοδικό Focus στον ιστότοπό του τονίζει ότι ο χρόνος μετρά ανάποδα για την Ελλάδα. Στη χθεσινή τους τηλεμαχία ο Τσίπρας και ο Μεϊμαράκης έκαναν τα πάντα για να πείσουν τους πολίτες, προσθέτει, και καταλήγει ότι το αποτέλεσμα θα φανεί την Κυριακή.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Δόμνα Μιχαηλίδου: Συγγενείς πρώτου βαθμού έχουν τη δυνατότητα να γίνουν προσωπικοί βοηθοί – Αναμένονται να γίνουν εξαγγελίες στη ΔΕΘ για το στεγαστικό
«Είναι ένα πρόγραμμα που τα προηγούμενα χρόνια "τρέχαμε" ως πιλοτικό, πλέον το κάνουμε μόνιμο» τόνισε η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας
Η Δόμνα Μιχαηλίδου
Κυριάκος Μητσοτάκης: Μέχρι την Παρασκευή θα έχει ολοκληρωθεί η καταβολή των νέων συντάξεων χηρείας σε 8.500 δικαιούχους
«Συνολικά 8.500 δικαιούχοι θα δουν τις συντάξεις τους να αυξάνονται σημαντικά μέχρι και στα επίπεδα προ της περικοπής που υπέστησαν», τονίζει στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο 18
«Σφήνα» Τσίπρα στο ΠΑΣΟΚ βλέπει η Χαριλάου Τρικούπη: «Η χώρα δεν χρειάζεται κατεψυγμένο διπολισμό»
Στο ΠΑΣΟΚ εκτιμούν ότι στόχος του Αλέξη Τσίπρα είναι να αποτελέσει εκείνος τον «άλλο πόλο» στο δίπολο με την κυβέρνηση, κάτι που επουδενί δεν προτίθενται να επιτρέψουν
O Nίκος Ανδρουλάκης
Στη Θεσσαλονίκη το πρώτο μεγάλο τεστ του Αλέξη Τσίπρα – Μεσαία τάξη, μισθωτοί, ακρίβεια και στέγη στην πρώτη γραμμή
Στις 2 Σεπτεμβρίου η ΕΛ.Α.Σ. ανοίγει τα χαρτιά της για την οικονομία - Στόχος είναι ένα τετραετές σχέδιο οικονομικής και παραγωγικής ανασυγκρότησης, με κοστολογημένες παρεμβάσεις και σαφή κοινωνική στόχευση
Ο Αλέξης Τσίπρας 19
Παύλος Μαρινάκης: Οι συνεπείς επαγγελματίες θα δουν φοροελαφρύνσεις στα μέτρα της ΔΕΘ – Μακάρι να υπήρχαν τα λεφτά για 13ο και 14ο μισθό
Τη μείωση φορολογικών συντελεστών προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας στην εκπομπή «Σήμερα» στον ΣΚΑΪ,...
Ο Παύλος Μαρινάκης
26