Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Δένδιας: Στις Βρυξέλλες για τις προκλήσεις της Τουρκίας

Δένδιας: Στις Βρυξέλλες για τις προκλήσεις της Τουρκίας
intime (αρχείο)

Τις κλιμακούμενες προκλήσεις της Άγκυρας, με αποκορύφωμα την συμφωνία με τη Λιβύη και την υφαλοκρηπίδα του Καστελόριζου, θα εκθέσει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας την Τρίτη (3.12.2019) στις Βρυξέλλες.

Συγκεκριμένα, ο κ. Δένδιας θα συναντηθεί με τον νέο Υψηλό Εκπρόσωπο της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφαλείας, Josep Borrell.
Οι συζητήσεις αναμένεται να εστιασθούν στις τρέχουσες προκλήσεις της ευρωπαϊκής εξωτερικής πολιτικής και ιδιαίτερα στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.
Ακολούθως, ο υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί στο Λονδίνο,όπου θα συμμετάσχει στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, στην υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ελληνική αντιπροσωπεία.
Την Τρίτη (3.12.2019) και την Τετάρτη (4.12.2019) θα πραγματοποιηθεί η επετειακή Σύνοδο Κορυφής για τα 70 χρόνια της Συμμαχίας.
Το πρόγραμμα που θα ακολουθήσει ο κ. Μητσοτάκης στο Λονδίνο, την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου, έχει ως εξής:

-Στις 12.00 ώρα Ελλάδας ο Πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με διεθνείς επενδυτές.

-Στις 19.15 ώρα Ελλάδας ο κ. Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη, θα παραστεί σε δεξίωση που παραθέτει η Βασίλισσα Ελισάβετ στους ηγέτες του ΝΑΤΟ στο Buckingham Palace.

-Στις 21.30 ώρα Ελλάδας ο Πρωθυπουργός και η σύζυγός του θα παρακαθίσουν σε δείπνο στην πρωθυπουργική κατοικία (Downing Street) που παραθέτει ο Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Boris Johnson.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις