Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

ΔΕΘ 2021 – Συνέντευξη Τύπου Κυριάκου Μητσοτάκη: Οι πρόωρες εκλογές και ο Τσίπρας

ΔΕΘ 2021 – Συνέντευξη Τύπου Κυριάκου Μητσοτάκη: Οι πρόωρες εκλογές και ο Τσίπρας
Φωτογραφία αρχείου

Ερωτήσεις για το ενδεχόμενο να γίνουν πρόωρες εκλογές, δέχθηκε -όπως αναμενόταν- ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Κυριακής (12.09.2021), στο πλαίσιο της ΔΕΘ 2021.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε πως «η κυβέρνηση της Νέα Δημοκρατία είναι μία κυβέρνηση που έχει ακόμη μπροστά της άλλη μια διετία ή μια κυβέρνηση σε αποδρομή που δεν θα εξαντλήσει την τετραετία της. Κι επειδή προφανώς προσβλέπω σε νίκη στις επόμενες εκλογές, σχεδιάζουμε το μέλλον της πατρίδας μας σε ορίζοντα δεκαετίας. Ξέρω ότι πάντα θα υπάρχει η συζήτηση για πρόωρες εκλογές όμως θα ήθελα να μείνετε στις δικές μου διαβεβαιώσεις. Αυτό που ξέρω είναι ότι «Κατά κανόνα οι γαλοπούλες δεν βιάζονται να έρθουν τα Χριστούγεννα».

Για το τι θα συμβεί αν στις επόμενες εκλογές η Νέα Δημοκρατία δεν έχει αυτοδυναμία, ο Πρωθυπουργός απάντησε: «Θα διεκδικήσουμε την αυτοδυναμία και στην πρώτη κάλπη. Αν δεν την πετύχουμε η χώρα θα οδηγηθεί σε δεύτερες εκλογές. Η απλή αναλογική δεν επιτρέπει ουσιαστικά το σχηματισμό κυβέρνησης παρά μόνο με συνεργασία πρώτου με δεύτερου κόμματος κάτι το οποίο αποκλείω κατηγορηματικά».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις