Πολιτική

ΔΕΘ 2022 – Αλέξης Τσίπρας: Οι προτάσεις που θα παρουσιάσει για την ενέργεια και η «επίθεση» στην κυβέρνηση

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για την ΔΕΘ με τον Αλέξη Τσίπρα να βάζει τις τελευταίες πινελιές στην ομιλία του δεδομένου ότι από την παρουσία του στην Θεσσαλονίκη θα εξαρτηθούν πολλά.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα επιχειρήσει στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης να ανατρέψει το κλίμα τις επιφυλακτικότητας που υπάρχει σε μία μερίδα του εκλογικού σώματος και το οποίο εκφράζεται μέσα από τις δημοσκοπήσεις.

Παράλληλα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα επιδιώξει να παρουσιάσει ένα πλέγμα προτάσεων απόλυτα κοστολογημένων και ρεαλιστικών καθώς γνωρίζει ότι το κυβερνητικό επιτελείο βρίσκεται σε ετοιμότητα προκειμένου να αποδημήσει το νέο του αφήγημα.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα κινηθεί επάνω σε ένα δίπολο. Στα θέματα της ακρίβειας και της ενέργειας αλλά και στα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την δημοκρατία και τους θεσμούς περνώντας αφορμή από τις παρακολουθήσεις που πρόσφατα αποκαλύφθηκαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες για το μείζον θέμα της ενεργειακής κρίσης ο πρώην πρωθυπουργός θα πει ότι «ο δημόσιος χαρακτήρας στην ενέργεια είναι το μείζον και όχι πλειοδοσία σε εκατομμύρια με τη μερίδα του λέοντος να πηγαίνει, έτσι κι αλλιώς, στο καρτέλ και στους παρόχους». Οι συνεργάτες του ξεκαθαρίζουν ακόμα ότι «δεν θα αντιμετωπιστεί με δύο-τρεις προτάσεις παραπάνω» σε σχέση με το κυβερνητικό αφήγημα, αλλά με επικέντρωση στη διαφορά μοντέλου.

Με αφορμή μάλιστα τη δήλωση του υφυπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα, ο κ. Τσίπρας θα παρουσιάσει συγκεκριμένη πρόταση ενίσχυσης για νοικοκυριά και επιχειρήσεις που έχουν ήδη περάσει στο φυσικό αέριο.

«Μιλάμε για 700.000 νοικοκυριά, δηλαδή πάνω από 2.000.000 πολίτες, κατά μέσο όρο, που είναι εξαρτημένοι από το φυσικό αέριο, είτε επειδή ανταποκρίθηκαν στα κελεύσματα της Πολιτείας να εγκαταλείψουν το πετρέλαιο λόγω κλιματικής αλλαγής και οικονομίας είτε διότι τα νέα σπίτια που χτίζονται τα τελευταία χρόνια δεν έχουν καν υποδομή για πετρέλαιο», εξηγούν οι ίδιες πηγές.

Σε ό,τι αφορά τα θέματα δημοκρατίας ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα κινηθεί με αιχμή τις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων αλλά και την προσπάθεια της κυβέρνησης να το συγκαλύψει.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα εξηγήσει διεξοδικά και με προτάσεις τι σημαίνει προοδευτική διακυβέρνηση και θα απαντήσει στα περί τερατογένεσης του πρωθυπουργού.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σύγκρουση ΣΥΡΙΖΑ – Τσίπρα με φόντο τις έδρες των ανεξάρτητων  
Προθεσμία έως την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου θέτουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ στους 13 ανεξάρτητους βουλευτές. Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκαθαρίζει ότι όποιος βουλευτής θελήσει να ενταχθεί στην Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη θα πρέπει πρώτα να παραιτηθεί από τη Βουλή
Ο Αλέξης Τσίπρας
Σε θέσεις μάχης Ελλάδα και Ιταλία στη Σύνοδο Κορυφής μετά το «φρένο» του Eurogroup για επέκταση της δημοσιονομικής ευελιξίας
Αν και εφόσον, η Ευρώπη αποφασίσει τελικά να κινητοποιηθεί για τη στήριξη των πολιτών της, τότε, οι εκτιμήσεις του κυβερνητικού επιτελείου είναι ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να εξασφαλίσει περίπου 700 εκατομμύρια ευρώ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Τζόρτζια Μελόνι
«Πόλεμος» ΕΛΑΣ – ΠΑΣΟΚ: Στη Δικαιοσύνη προαναγγέλλει ότι θα προσφύγει η Παπαδοπούλου κατά του Κωνσταντόπουλου – «Ούτε βήμα πίσω»
Νέα ανάρτηση της αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου της ΕΛΑΣ μετά την καταγγελία για εξύβριση και εκφοβισμό - Αιχμές προς τη Χαριλάου Τρικούπη και τον Νίκο Ανδρουλάκη
Άννα Παπαδοπούλου, ΕΛΑΣ 14
Μπακογιάννης κατά Δούκα για τη Γκράβα: «Εμφανίζεται στις κάμερες στα εύκολα και εξαφανίζεται στα δύσκολα»
Σκληρή ανακοίνωση της μείζονος αντιπολίτευσης για την ασφάλεια των μαθητών, τις καθυστερήσεις στους ελέγχους και την αναστολή λειτουργίας του σχολικού συγκροτήματος
Χάρης Δούκας και Κώστας Μπακογιάννης
Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ στο στόχαστρο της WSJ: Πίεζε δωρητή να της καταθέσει 100.000 δολάρια στον λογαριασμό της – Η στήριξη Ρούμπιο και τα ερωτήματα
Η Χριστίνα Κοραή, μιλώντας στο Live News, σχολίασε το νέο δημοσίευμα – Η απουσία προσωπικής απάντησης της πρέσβειρας και η αντίδραση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ
Κίμπερλι Γκιλφόιλ