Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

ΔΕΘ από τα παλιά – Φοροελαφρύνσεις για την μεσαία τάξη και υποσχέσεις για μη μείωση συντάξεων

ΔΕΘ από τα παλιά – Φοροελαφρύνσεις για την μεσαία τάξη και υποσχέσεις για μη μείωση συντάξεων

Την αλλαγή του κλίματος στην οικονομία στην πράξη θα επιχειρήσει η κυβέρνηση. Οι φιέστες που ετοιμάζονται για το καλοκαίρι που θα γιορταστεί η έξοδος από τα μνημόνια δεν “τρώγονται” και έτσι πρέπει να αποδειχθεί και στην πράξη ότι κάτι αλλάζει.

Αρχικά η έξοδος από τα μνημόνια θα γιορτασθεί όπως είχε υποσχεθεί και ο ίδιος ο κ. Τσίπρας κατ’ αρχήν στο Καστελόριζο και στην συνέχεια θα υπάρξει ομιλία στην Πνύκα και δεν αποκλείεται και κάποια συναυλία.

Όμως, η κυβέρνηση γνωρίζοντας ότι η «μεσαία τάξη» είναι αυτή που πλήττεται περισσότερο από όλους από την σκληρή φορολογία θα προχωρήσει σε εξαγγελίες στην ΔΕΘ με στόχο να ελαφρυνθούν όσο γίνεται τα βάρη.

Βέβαια, όλα αυτά είναι ασπιρίνη μπροστά στα 10 δισ που έχουν να πληρώσουν σε φόρους οι πολίτες το επόμενο 7μηνο.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, τις αμέσως επόμενες ημέρες το οικονομικό επιτελείο θα επεξεργαστεί σειρά προτάσεων και θα καταθέσει διάφορα σενάρια προς τον πρωθυπουργό, προκειμένου να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις.

Η συζήτηση αφορά ένα ποσόν της τάξεως περίπου των 700 εκατ. ευρώ, το οποίο θα εγγραφεί στον προϋπολογισμό του 2019. Το πιθανότερο σενάριο που εξετάζεται αφορά τροποποιήσεις στους φορολογικούς συντελεστές, προκειμένου να δοθεί κάποια φορολογική ανάσα. Και αν όπως όλα δείχνουν πάμε σε εκλογές μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2019 πρέπει αν φανεί στην τσέπη των ψηφοφόρων ότι κάτι κινείται.

Τι θα γίνει με τις συντάξεις

Το θέμα συζητήθηκε στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ και όλοι ενημερώθηκαν ότι αναζητείται τρόπος για να μην μειωθούν οι συντάξεις από την 01/01/2019.

Στην κυβέρνηση είναι αισιόδοξοι πως θα βρεθεί κάποια φόρμουλα αν οι εταίροι μας δείξουν ότι μπορούν να είναι κάπως ελαστικοί σε αυτό το θέμα. Στο τραπέζι έχει πέσει είτε η αναστολή εφαρμογής του μέτρου για κάποιο χρονικό διάστημα είτε με τη χορήγηση κάποιας οικονομικής παροχής που θα αντισταθμίσει τις απώλειες για τους συνταξιούχους.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις