Παρασκευή, 3 Μαΐ
23oC Αθήνα

Δημοψήφισμα 2015: Ειδησεις και όλες οι εξελίξεις

Δημοψήφισμα 2015: Ειδησεις και όλες οι εξελίξεις

Δημοψήφισμα: Άνοιξαν σήμερα στις 07.00 οι κάλπες για το Δημοψήφισμα 2015, με ένα ερώτημα που έχει μπερδέψει και διχάσει τον ελληνικό λαό… Να σημειωθεί ότι για το Δημοψήφισμα ψηφίζουμε στα ίδια εκλογικά τμήματα με αυτά των εθνικών εκλογών της 25ης Ιανουαρίου. Δειτε την εφαρμογή που ψηφίζω.

Οι κάλπες κλείνουν στις 19.00, ενώ περίπου στις 21.00 θα έχουμε και το πρώτο ασφαλές αποτέλεσμα. Έφθασε η ώρα της κάλπης. Η ώρα του “Ναι” ή του “Όχι”. Οι Έλληνες ψηφοφόροι παίρνουν θέση από τις 07.00 στο κρίσιμο δημοψήφισμα για τις προτάσεις των δανειστών.
Οι πολίτες ψηφίζουν στα ίδια εκλογικά τμήματα με αυτά των εθνικών εκλογών της 25ης Ιανουαρίου 2015, ενώ για να είναι νόμιμο το δημοψήφισμα θα πρέπει να προσέλθει στις κάλπες τουλάχιστον το 40% του εκλογικού σώματος.
Για πρώτη φορά θα κληθούν να ψηφίσουν 108.371 18άρηδες, εκ των οποίων 55.206 άνδρες και 53.165 γυναίκες. Ο συνολικός αριθμός του εκλογικού σώματος είναι 9.855.029, εκ των οποίων 4.772.029 άνδρες και 5.082.965 γυναίκες.
Τη μηχανογραφική επεξεργασία του αποτελέσματος θα αναλάβει η Singular Logic, όπως συνέβη με όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις (εθνικές, δημοτικές, ευρωεκλογές) από το 1981 και μετά. Η διαφορά είναι ότι στην προκειμένη περίπτωση η εταιρεία θα αλλάξει το απαραίτητο λογισμικό για να προσαρμοστεί στα δεδομένα του δημοψηφίσματος.

Εδώ μπορείτε να βλέπετε τα ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ 2015
Διαβάστε εδώ τα πάντα για το
ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ 2015
Δες εδώ την εφαρμογή ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΩ
Δείτε εδώ όλες τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Εσωτερικών για το Δημοψήφισμα 2015

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις για το ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

Εκπτώσεις στα εισιτήρια έως και 50% περιμένουν τους πολίτες που επιθυμούν να φτάσουν στον τόπο όπου ψηφίζουν, με τρένο, λεωφορείο του ΚΤΕΛ ή με πλοίο.
Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ κάνει έκπτωση 50% επί των κανονικών τιμών των εισιτηρίων για απλή μετάβαση ή με επιστροφή στους επιβάτες, που θα ταξιδέψουν σιδηροδρομικά για να ψηφίσουν στο δημοψήφισμα. Οι εκπτώσεις ισχύουν από 1 έως 6 Ιουλίου.Στα ΚΤΕΛ ισχύει έκπτωση 25% επί της τιμής των κανονικών εισιτηρίων για τις μετακινήσεις πολιτών λόγω του δημοψηφίσματος. Εκπτώσεις που κυμαίνονται από 20 έως 50% συμφώνησαν να προσφέρουν οι ακτοπλοϊκές εταιρείες για όσους ταξιδέψουν με πλοίο, για το δημοψήφισμα, έπειτα από αίτημα του αναπληρωτή υπουργού Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα. Το ύψος της έκπτωσης καθορίστηκε από τις ίδιες τις επιχειρήσεις.
Ανοιχτά θα είναι τα διόδια σήμερα, ώστε να διευκολυνθούν οι πολίτες στις μετακινήσεις τους. Την Κυριακή δωρεάν θα είναι η διέλευση και από τα διόδια της Αττικής οδού.
Διαβάστε ακόμη:
Δημοψήφισμα: Το αυτοκόλλητο, οι απουσίες και το μήνυμα του Αντώνη Σαμαρά
Δημοψήφισμα: Η έκπληξη του Γιώργου Παπανδρέου
Πού ψηφίζω για το δημοψήφισμα – Δες με ένα κλικ
Δημοψήφισμα: Αμίλητος ο Κώστας Καραμανλής που ψήφισε από τους πρώτους στη Θεσσαλονίκη
Δημοψήφισμα 2015: Μόνο σταυρό στο ψηφοδέλτιο για να είναι έγκυρο
Αποτελέσματα Δημοψήφισμα 2015: Έτσι θα γίνει η μετάδοση αποτελεσμάτων
Αποτελέσματα Δημοψηφίσματος 2015: Πότε θα έχουμε ασφαλή εικόνα
Τελικά γιατί ψηφίζουμε σήμερα;
Εκλογικοί κατάλογοι – Που ψηφίζω για το Δημοψήφισμα 2015
Exit Polls 2015 – Δημοψήφισμα: Πως θα δούμε τα αποτελέσματα

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε