Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Διαφοροποίηση Μπακογιάννη για την αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια – Νέο ρατσιστικό παραλήρημα από την Χρυσή Αυγή

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Διαφοροποιήσεις φαίνεται να εκφράζονται όχι μόνο στο κυβερνητικό στρατόπεδο, αλλά σε κόμματα της αντιπολίτευσης για το θέμα της αναδοχής παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια.Την ίδια ώρα η Χρυσή Αυγή επιδόθηκε σε νέο ρατσιστικό παραλήρημα,, ευχόμενος στην κ. Μπακογιάννη να… μην της πει κανένα παιδί της ότι είναι ομοφυλόφιλο!

Αυτό εκφράστηκε και από την τοποθέτηση της Ντόρας Μπακογιάννη που διαφοροποιήθηκε από την αρνητική στάση που έχει κρατήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στη συζήτηση στην Επιτροπή της Βουλής στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Η κ. Μπακογιάννη, μιλώντας στην συνεδρίαση της Επιτροπής για την παρακολούθηση των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τα θέματα που αφορούν τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, τάχθηκε ευθέως και ανοιχτά υπέρ του δικαιώματος αναδοχής από ομόφυλα ζευγάρια τα οποία έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, λέγοντας πως συμμερίζεται την θετική άποψη που είχε εκθέσει νωρίτερα Ευάγγελος Βενιζέλος και ότι «η πολιτική δεν γίνεται στο κενό…».

Τι είχε αναφέρει ο Ευάγγελος Βενιζέλος

Νωρίτερα ο κ. Βενιζέλος,  σημείωσε πως διαχρονικά τάσσεται υπέρ της νομολογίας του Δικαστηρίου που έχει αναγνωρίσει αυτό το δικαίωμα στα ομόφυλα ζευγάρια.

Μάλιστα ανέφερε χαρακτηριστικά πως «η προστασία των δικαιωμάτων και ο σεβασμός της νομολογίας πρέπει να είναι η γραμμή μας. Δεν πρέπει να γινόμαστε θύματα κοινωνικής και επικοινωνιακής υποκρισίας».

Εξερχόμενος από τη συνεδρίαση και ερωτηθείς από δημοσιογράφους για το εάν θα ψηφίσει το άρθρο 8 του νομοσχεδίου που έχει προκαλέσει τόσες αντιδράσεις από κόμματα αλλά και την Εκκλησία, ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος ανέφερε πως «υπάρχουν σοβαρότερα πράγματα για να κάνουμε αντιπολίτευση…».

Τα «νερά» πάντως, δεν είναι και τόσο ήρεμα και μέσα στην Δημοκρατική Συμπαράταξη, καθώς αυτή η τοποθέτηση λίγη ώρα μετά προκάλεσε την αντίδραση του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου.

Σημειώνεται πως Δημοκρατική Συμπαράταξη χαρακτήριζε θετικά σημεία του νομοσχεδίου, χωρίς ωστόσο να εκφράζεται ανοιχτά υπερ.

Παραλήρημα της Χρυσής Αυγής

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Παναγιώτης Ηλιόπουλος επιτέθηκε με υβριστικό και χυδαίο τρόπο στην Ντόρα Μπακογιάννη για την θετική άποψη που έχει για το θέμα λέγοντας «σας εύχομαι κανένα σας παιδί να μην σας πεί ότι είναι ομοφυλόφιλο”  ενώ προπαγάνδισε τις απόψεις της Χρυσής Αυγής ότι η ομοφυλοφιλία είναι «βίτσιο» και ότι «τα ομόφυλα ζευγάρια είναι ικανά να μεγαλώνουν μόνον κατοικίδια και όχι παιδιά…».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις