Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Διαπραγματεύσεις: “Φρούριο” το Χίλτον! Κλούβες και μέλη του ΠΑΜΕ [vid, pics]

Διαπραγματεύσεις: “Φρούριο” το Χίλτον! Κλούβες και μέλη του ΠΑΜΕ [vid, pics]

Σε εξέλιξη βρίσκεται η δεύτερη φάση των διαπραγματεύσεων μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των Θεσμών, στο ξενοδοχείο Χίλτον. Περίπου 500 μέλη του ΠΑΜΕ βρέθηκαν έξω από το ξενοδοχείο για να διαμαρτυρηθούν.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση των εκπροσώπων της κυβέρνησης με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών. Συμμετέχουν ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης.

Σύμφωνα με κυβερνητικό παράγοντα, στη συνάντηση θα τεθεί σχεδόν το σύνολο των θεμάτων.

Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση των επικεφαλής των κλιμακίων με τους εκπροσώπους της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, με αντικείμενο, κυρίως, τη διαχείριση των «κόκκινων» δανείων και τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Υψηλόβαθμος τραπεζικός παράγοντας, κατά τη διάρκεια συζήτησης με δημοσιογράφους, ανέφερε ότι πρέπει να κλείσει γρήγορα η αξιολόγηση, διότι, όπως σημείωσε ο ίδιος, έχει επιστρέψει η αβεβαιότητα το πρώτο δίμηνο εφέτος, ενώ το τέταρτο τρίμηνο του 2016 τα πράγματα είχαν σταθεροποιηθεί.

Δείτε την άφιξη του Ευκλείδη Τσακαλώτου και της Έφης Αχτσιόγλου, νωρίτερα στο Χίλτον

Φωτογραφία: Eurokinissi

Φωτογραφία: Eurokinissi

Φωτογραφία: Eurokinissi

Φωτογραφία: Eurokinissi

Φωτογραφία: Eurokinissi

12 κλούβες των ΜΑΤ, 500 μέλη του ΠΑΜΕ

Την ίδια ώρα, μάλιστα, έξω από το Χίλτον βρίσκονταν περίπου 500 μέλη του ΠΑΜΕ, διαμαρτυρόμενοι για την κυβερνητική πολιτική στο ζήτημα της διαπραγμάτευσης.

Για τον λόγο αυτό, έξω από το ξενοδοχείο έχουν παραταχθεί 12 κλούβες των ΜΑΤ, προς αποφυγήν οποιασδήποτε έντασης.

Το ΠΑΜΕ αντιδρά στις “νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, στην κατάργηση όσων εργασιακών δικαιωμάτων έχουν απομείνει, στη νέα φοροληστεία σε βάρος των εργαζομένων” και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι όλα αυτά τα κάνει συντονισμένα με το ΔΝΤ, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τον ΣΕΒ.

Όσον αφορά τα αντίμετρα που “εξαγγέλλει η κυβέρνηση” το ΠΑΜΕ υποστηρίζει ότι προσπαθεί ακόμα μία φορά να εξαπατήσει το λαό.

Το ΠΑΜΕ αποχώρησε από τη Β. Σοφίας μετά από λίγη ώρα, κάνοντας κάλεσμα για νέους αγώνες, ώστε να ανατραπούν οι πολιτικές που οδηγούν το λαό σε φτωχοποίηση.

Δείτε τις φωτογραφίες του newsit.gr

Ρεπορτάζ: Κώστας Στάμου

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε