Σάββατο, 4 Μαΐ
20oC Αθήνα

Διαψεύδει το Μαξίμου την εντολή Σαμαρά για συνάντηση με Μέρκελ

Διαψεύδει το Μαξίμου την εντολή Σαμαρά για συνάντηση με Μέρκελ

«Αυτή η κυβέρνηση δεν λειτουργεί έτσι» ήταν η αντίδραση κύκλων του Μεγάρου Μαξίμου στο δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς είχε ζητήσει από τους συνεργάτες του να του κλείσουν ραντεβού με την Άγκελα Μέρκελ το συντομότερο δυνατό.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο πρωθυπουργός επιθυμεί να συναντήσει στο Βερολίνο τη Γερμανίδα καγκελάριο για να εξασφαλίσει τη στήριξη της και τη… χαλάρωση της τρόικας.

Οι κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου αντέδρασαν με ειρωνική έκπληξη. «Αυτή η κυβέρνηση δεν λειτουργεί έτσι. Έχει συγκεκριμένο πρόγραμμα και προχωρά βήμα βήμα σύμφωνα με το πρόγραμμα της», έλεγαν συγκεκριμένα.

Την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Το Βήμα, εστάλη εμπιστευτικό μήνυμα από την Αθήνα στο Βερολίνο. Και εν ολίγοις έλεγε: «Άνγκελα, βάλε πλάτη!».
«Χωρίς τη στήριξη της Γερμανίας, δε θα αντέξουμε για πολύ», είπε στο Βήμα ανώτατη κυβερνητική πηγή.
Επιβεβαίωσε μάλιστα την ύπαρξη μυστικών διαβουλεύσεων με την καγκελαρία.

Όταν από τις πρώτες κιόλας μέρες των τροϊκανών στην Αθήνα έγινε σαφές πως οι καθυστερήσεις δε θα πάρουν… συγχωροχάρτι, ο πρωθυπουργός, γράφει Το Βήμα, απεφάνθη πως: «μόνο η Μέρκελ μπορεί να μας βοηθήσει». Και έδωσε εντολή στους συνεργάτες του να ξεκινήσουν επαφές για να «κλειστεί» ραντεβού των δυο ηγετών, το αργότερο έως τον Ιούνιο στο Βερολίνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Spiegel: Να πόσα χρωστάει η Γερμανία στην Ελλάδα – Η Αθήνα δε διεκδικεί αποζημιώσεις για να μη δυσαρεστήσει τη Μέρκελ

Σαμαράς: Κλείστε μου ραντεβού με τη Μέρκελ! – Χωρίς τη Γερμανία δε θα αντέξουμε για πολύ!

Γερμανικές αποζημιώσεις: υπάρχει πόρισμα, αλλά είναι απόρρητο

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε