Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Διαψεύδονται οι φήμες για υποψηφιότητα Αγγελοπούλου – Αλβέρτη στο Δήμο της Αθήνας

Διαψεύδονται οι φήμες για υποψηφιότητα Αγγελοπούλου – Αλβέρτη στο Δήμο της Αθήνας

– Γρίφος η αποκωδικοποίηση της πρωθυπουργικής φράσης για υποψηφιότητα “που δεν ξέρει να χάνει”
– “Κάηκαν” άλλα δύο ονόματα που υποτίθεται ότι “φωτογράφιζε” ο Αλέξης Τσίπρας: Της Γιάννας Αγγελοπούλου και του Φραγκίσκου Αλβέρτη
– Διαψεύδει ο πρώην μπασκετμπολίστας του Παναθηναϊκού
– “Από ελάχιστες ως ανύπαρκτες” οι επαφές της κυρίας Αγγελοπούλου με πολιτικούς στην Ελλάδα

Όργιο φημολογιών και ονοματολογίας πυροδότησε η φράση που αποδίδεται στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι υποψήφια για τον δήμο της Αθήνας θα είναι μια “προσωπικότητα που δεν ξέρει να χάνει”. Ανάμεσα στα ονόματα που κυκλοφόρησαν ήταν του πρώην μπασκετμπολίστα του Παναθηναϊκού Φραγκίσκου Αλβέρτη, αλλά και της Γιάννας Αγγελοπούλου.

Ήδη ο Φραγκίσκος Αλβέρτης διέψευσε ο ίδιος τις σχετικές φήμες λέγοντας κατηγορηματικά στο newsbomb.gr: “Δεν υπάρχει καμία τέτοια συζήτηση με κανέναν”.

Όσον αφορά την κυρία Αγγελοπούλου, οι σχετικές φήμες διαψεύδονται από το κυβερνητικό στρατόπεδο.

Άλλωστε είναι γνωστό ότι η Γιάννα Αγγελοπούλου βρίσκεται για μεγάλο χρονικό διάστημα στο εξωτερικό, ενώ οι επαφές της με πολιτικά πρόσωπα είναι από ελάχιστες ως ανύπαρκτες.

Σε 15 μέρες αποφασίζει ο ΣΥΡΙΖΑ για το δήμο της Αθήνας – Τα ονόματα που “παίζουν”

Οι πληροφορίες πάντως λένε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αναζητά για τον δήμο της Αθήνας υποψήφιο έκπληξη προκειμένου να αντιμετωπίσει αφενός τον Κώστα Μπακογιάννη ο οποίος εμφανίζεται ως φαβορί αλλά και τον συμπαθή Παύλο Γερουλάνο που δίνει με αξιοπρέπεια  τον δικό του αγώνα.

Τα προβεβλημένα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος εμφανίζονται επιφυλακτικά στο να θέσουν υποψηφιότητα για τον δήμο καθώς από την μία υπάρχει το ενδεχόμενο οι εθνικές εκλογές να γίνουν μαζί με τις αυτοδιοικητικές και άρα θα προτιμούσαν μία θέση στο κοινοβούλιο ενώ από την άλλη οι πιθανότητες για να διεκδικήσει τον δήμο ο ΣΥΡΙΖΑ είναι προφανώς περιορισμένες.

Στην Κουμουνδούρου φαίνεται να έχουν καταλήξει τουλάχιστον σε ένα πράγμα. Ότι ο υποψήφιος τους θα πρέπει να έχει κόντρα ρόλο σε αυτό που παρουσιάζει ο Κώστας Μπακογιάννης αλλά και ο υποψήφιος του ΚΙΝΑΛ.

Οι συζητήσεις που έχουν γίνει στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ γι’ αυτό το θέμα είναι πολλές. Στην αρχή ο Αλέξης Τσίπρας απευθύνθηκε στην δοκιμασμένη λύση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη ο οποίος γνωρίζει τον δήμο της Αθήνας από την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση αλλά η απάντηση του πρώην στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ ήταν αρνητική καθώς πλέον ασχολείται με άλλα θέματα.

Γαβριήλ Σακελλαρίδης

Ο καθηγητής αρχιτεκτονικής του ΕΜΠ Νίκος Μπελαβίλας ήταν η δεύτερη επιλογή αλλά και αυτός αρνήθηκε για δικούς του λόγους που έχουν να κάνουν με την συμμετοχή του – είναι πρόεδρος της «ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΑΕ.

Τα τελευταία εικοσιτετράωρα παίζει ιδιαίτερά δυνατά το όνομα του Νάσου Ηλιόπουλου για τον οποίο ακούγεται ότι έχει όλα τα προσόντα να δώσει μια αξιοπρεπή μάχη. Φυσικά πάντα πάνω στο τραπέζι υπάρχει η υποψηφιότητα της Έφης Αχτσιόγλου (αν και υπάρχουν ενστάσεις καθώς δεν είναι Αθηναία) αλλά και της Έλενας Κουντουρά. Η ίδια λέγεται ότι θα προτιμούσε την ευρωβουλή.

Νάσος Ηλιόπουλος
Έλενα Κουντουρά

Ένα ακόμα όνομα με σοβαρά ερείσματα μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτό του Κωστή Παπαϊωάννου. Εκπαιδευτικού, τέως πρόεδρου της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου. Ο Κώστας Παπαιωνάννου εμφανίζεται να έχει εμπεριστατωμένη άποψη για τον δήμο της Αθήνας αλλά και για τον βασικό διεκδικητή του αξιώματος Κώστα Μπακογιάννη. Είναι χαρακτηριστικό ότι πριν από λίγες ημέρες αρθρογράφησε στην Εφημερίδα των Συντακτών με αφορμή τις δημοτικές εκλογές για την οικογένεια Μητσοτάκη: «Στις ερχόμενες εκλογές, ο Δήμος Αθηναίων δεν ενδέχεται να επανέλθει απλώς στην αγκαλιά της συντηρητικής παράταξης. Ο δήμος ενδέχεται να επανέλθει συγκεκριμένα στην αγκαλιά της οικογένειας Μητσοτάκη. Και μάλιστα, ενδεχομένως την ίδια περίοδο την πρωθυπουργία θα κατέχει μέλος της ίδιας οικογένειας. Αυτό το στοιχείο δεν προβάλλεται αρκετά. Είναι όμως κρίσιμο.

Ο Δήμος Αθηναίων γνωρίζει καλά τη συγκεκριμένη οικογενειακή παράδοση. Η μετατροπή του σε μεγάλο πελατειακό μηχανισμό εξυπηρέτησης προσωπικών και κομματικών συμφερόντων δεν ανήκει δα στο πολύ μακρινό παρελθόν. Θυμηθείτε τον «Αθήνα 9.84»: «μαγαζί γωνία» για τη φιλοξενία κομματικού στρατού και τη σίτιση όσων εξυπηρετούσαν τις ανάγκες προσωπικής προβολής της κ. Μπακογιάννη και μετά του κ. Κακλαμάνη. Θυμηθείτε τις δαπάνες της Τεχνόπολης. Τη δημαρχιακή μεγαλομανία.

Την οικογενειοκρατία. Τις κοσμικές εκδηλώσεις υπό τον μανδύα απολογισμού δραστηριοτήτων. Τις δεκάδες (κοντά 50, μαθαίνουμε, είχαν φτάσει) ειδικούς συμβούλους των δημάρχων, τις διοικήσεις των Α.Ε. του δήμου που φόρτωναν τεράστια ποσά στις ζημιογόνους εταιρείες τους. Θυμηθείτε πώς ο δήμος έφτασε σε καθεστώς αδυναμίας εξυπηρέτησης οφειλών και σε πιστωτικό αδιέξοδο ανέφερε  μεταξύ άλλων».

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις