Πολιτική

Διάψευση από τον Αρχιεπίσκοπο: Όσα του αποδίδονται υπερβαίνουν τα όρια της πλέον νοσηρής φαντασίας

Την έντονη αντίδραση του Αρχιεπισκόπου προκάλεσαν οι “διαρροές” σχετικά με το περιεχόμενο των επικοινωνιών του με τον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

“Οτιδήποτε γράφεται ή λέγεται, ή δολίως ”κυκλοφορεί” σχετικά με το περιεχόμενο των επικοινωνιών του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα με τον Αρχιεπίσκοπο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Σε ορισμένες, μάλιστα, περιπτώσεις αυτά που αποδίδονται στον Αρχιεπίσκοπο υπερβαίνουν και τα όρια της πλέον νοσηρής φαντασίας”.

Αυτό αναφέρει σε δήλωσή του στο ΑΠΕ ο διευθυντής Τύπου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Χάρης Κονιδάρης.

Σημειώνεται πως μετά την τηλεφωνική επικοινωνία του Αρχιεπισκόπου με τον Αλέξη Τσίπρα, πηγές από τον ΣΥΡΙΖΑ ανέφεραν πως “Ο Αρχιεπίσκοπος εμφανίστηκε βαθιά προβληματισμένος αλλά και αποφασισμένος να αναλάβει την ευθύνη που ωστόσο θεωρεί ότι έπρεπε προ πολλού να είχε αναλάβει η πολιτεία, δηλαδή να ανακοίνωνε την αναστολή λειτουργίας για όλες τις θρησκευτικές τελετές, όχι μόνο των ορθοδόξων εκκλησιών”.

Ολόκληρη η δήλωση του διευθυντή Τύπου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Χάρη Κονιδάρη, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

«Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο το μεσημέρι της Παρασκευής.

Επίσης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Αρχιεπίσκοπο σήμερα το μεσημέρι.

Επιπρόσθετα, κατά τη διάρκεια του τελευταίου τριημέρου, επικοινώνησαν τηλεφωνικά με τον Αρχιεπίσκοπο και πολλοί μητροπολίτες.

Σε όλους επισήμανε ότι τη Δευτέρα (σήμερα) στις 4 το απόγευμα συγκαλεί σε έκτακτη συνεδρίαση τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, όπως επίσης και τους ιεράρχες των όμορων Ιερών Μητροπόλεων.

Όπως τόνισε, στη συνεδρίαση αυτή έχει κληθεί να παραστεί ο ο λοιμωξιολόγος, εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας για τη διαχείριση του κινδύνου του κορονοϊού, Σωτήρης Τσιόδρας.

Στη συνέχεια, θα γίνει σύσκεψη, θα πραγματοποιηθεί ανταλλαγή απόψεων και ακολούθως τα μέλη της ΔΙΣ θα αποσυρθούν και θα αποφασίσουν.

Μετά το τέλος της σύσκεψης, ο Αρχιεπίσκοπος θα επικοινωνήσει τηλεφωνικά τόσο με τον πρωθυπουργό όσο και με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να τους ανακοινώσει την απόφαση της ΔΙΣ.

Οτιδήποτε άλλο γράφεται ή λέγεται, ή δολίως ”κυκλοφορεί” σχετικά με το περιεχόμενο των επικοινωνιών του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα με τον Αρχιεπίσκοπο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Σε ορισμένες, μάλιστα, περιπτώσεις αυτά που αποδίδονται στον Αρχιεπίσκοπο υπερβαίνουν και τα όρια της πλέον νοσηρής φαντασίας».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Βόμβα» από Φάμελλο και κόντρα με Παππά: «Ο Κασσελάκης με καθαίρεσε από την προεδρία της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ με πραξικόπημα»
Η κόντρα Φάμελλου - Παππά, σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκίνησε από τη συζήτηση στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση των τάσεων
Σωκράτης Φάμελλος και Νίκος Παππάς
Σωκράτης Φάμελλος: «Δεν υπάρχει περιθώριο για καμία αναβολή του Συνεδρίου της αναγέννησης και επανεκκίνησης»
«Από αύριο ξεκινά ο προσυνεδριακός διάλογος και πρέπει να είναι ουσιαστικός και εξωστρεφής, θα γίνουν εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα με τη ενεργή συμμετοχή και της κοινωνίας» τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Σωκράτης Φάμελλος 1
Ζωή Κωνσταντοπούλου για Στέφανο Κασσελάκη: Δεν ισχύει αυτό που ειπώθηκε, όπως ειπώθηκε, για συνεργασία για τα Τέμπη
«Ο κ. Κασσελάκης μου έχει πει ότι οι βουλευτές που πρόσκεινται στο κόμμα του θα στηρίξουν την πρόταση της Πλεύσης Ελευθερίας για προανακριτική για τα Τέμπη»
Στέφανος Κασσελάκης και Ζωή Κωνσταντοπούλο 3
Κυριάκος Μητσοτάκης – Τζόρτζια Μελόνι: Συνάντηση στη Ρώμη τη Δευτέρα – Στο επίκεντρο μεταναστευτικό και διμερείς σχέσεις
Κυβερνητικές πηγές τονίζουν ότι στο πλαίσιο του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας η ατζέντα είναι ευρεία και πολλές οι προοπτικές συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη Τζόρτζια Μελόνι
Κυριάκος Μητσοτάκης: Το «επαναστατικό αυτονόητο» για αξιολόγηση και διαφάνεια στο Δημόσιο και η Εθνική Στρατηγική για τη βία των ανηλίκων
«Είμαστε δίπλα στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς και κυρίως, είμαστε δίπλα στα παιδιά, για να μεγαλώσουν σε ένα περιβάλλον που τα προστατεύει» αναφέρει στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης