Σάββατο, 27 Απρ.
21oC Αθήνα

Διαρκές σόου Κωνσταντοπούλου πριν και μετά την ομιλία Καραμανλή στη Βουλή

Διαρκές σόου Κωνσταντοπούλου πριν και μετά την ομιλία Καραμανλή στη Βουλή
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου ανέβασε πολλές φορές τους τόνους το βράδυ της Τετάρτης (27/3/24) στη Βουλή και στη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας, τόσο πριν όσο και μετά την ομιλία του Κώστα Καραμανλή.

Οι τόνοι ανέβηκαν πολύ, μετά την ομιλία του Κώστα Καραμανλή όταν ανέβηκε στο βήμα ο Μάκης Βορίδης, ο οποίος απευθυνόμενος στην Ζωή Κωνσταντοπούλου είπε:

«Είστε η επιτομή της χυδαιότητας κ. Κωνσταντοπούλου. Οι συνάδελφοί μου κάνουν αγώνα αντοχής για όλα αυτά που λέτε». Τότε η Ζωή Κωνσταντοπούλου άρχισε να ζητάει επίμονα το λόγο, με τον πρόεδρο Θανάση Μπούρα να μην της τον δίνει, ακολουθώντας το πρωτόκολλο.

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Αργότερα, η Ζωή Κωνσταντοπούλου απάντησε: «Είναι κανιβαλική η στάση σας απέναντι στα θύματα. Εγώ δεν κουβαλούσα τσεκούρια, δεν περπάτησα στη ζωή μου με τις πλάτες και τις τσέπες κανενός. Εσάς σας νοιάζει η πολιτική σας επιβίωση. Σήμερα κάνατε την πιο κυνική σας ομολογία, είπατε ότι έχει κριθεί το κατηγορητήριο, με τις ψήφους της ΝΔ».

Συγκεκριμένα την ώρα της παρέμβασης του υπουργού Επικρατείας παρενέβη η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου, φωνάζοντας άλλοτε «αθώος» και άλλοτε «άξιος» για τον κ. Καραμανλή, ο Μάκης Βορίδης της απάντησε λέγοντας: «σας έχω εξηγήσει κυρία Κωνσταντοπούλου είναι ζήτημα ονειρώξεως η θέση του λαϊκού κατηγόρου. Μάλιστα με εσάς οι δίκες θα ήταν και σύντομες. Θα τον συναντούσατε, θα τον βλέπατε, ‘ένοχος’! Κρίμα που δεν υπάρχει και η θανατική ποινή, άντε ισόβια επιεικώς. Όχι για τον Καραμανλή αλλά για όλους. Τι να κάνουμε; Έχουμε άλλους δικαιϊκούς θεσμούς, δόξα τω Θεώ». Η κ. Κωνσταντοπούλου επέμεινε να φωνάζει «άξιος» για τον κ. Καραμανλή.

«Κυρία Κωνσταντοπούλου είστε η εκπροσώπηση και η επιτομή της απόλυτης χυδαιότητας. Δεν έχει υπάρξει άνθρωπος που να έχω γνωρίσει, που να έχω ακούσει, που να έχω μιλήσει, στο κοινοβούλιο ή αλλού, σε κοινοβούλια όλου του κόσμου, που να μετέρχεται τέτοιου είδους φρασεολογίας, να μας λέει για τους νεκρούς, για τα υπολείμματα τους, μόνο και μόνο για να εκμεταλλευτείτε το συναίσθημα της στιγμής. Είστε η επιτομή της χυδαιότητας! ‘Ανευ προηγουμένου! Και οι συνάδελφοί μου κάνουν ασκήσεις αντοχής για να αντέξουν τέτοιο βάθος χυδαιότητας!», είπε ο υπουργός Επικρατείας.

Τη στιγμή που ο κ. Βορίδης αναφέρθηκε στο πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής σύμφωνα με το οποίο δεν υπάρχουν ποινικά αδικήματα που να αποδίδονται στον κ. Καραμανλή, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου επισήμανε ότι τέτοια απόφαση είναι απόφαση της συμπολίτευσης. «Ξέρετε κυρία Κωνσταντοπούλου, συμβαίνει και ένα ακόμα στις χώρες που δεν έχουν λαϊκά δικαστήρια. Ισχύει η αρχή της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας. Έτσι αποφασίζει το Σώμα με την αρχή της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας. Αντιλαμβάνομαι ότι σας αρέσουν άλλα καθεστώτα. Τι να κάνουμε; Μέχρι τότε θα ζήσετε σε αυτό και με αυτό», σχολίασε ο κ. Βορίδης.

«Κύριε Βορίδη, όταν με ρωτάνε οι δικοί μου άνθρωποι αλλά και οι συγγενείς των θυμάτων ‘πως αντέχεις να σε βρίζουν, να σου επιτίθενται με αυτόν τον χυδαίο τρόπο, να ωρύονται για να μην μιλήσεις και να κάνουν όλη αυτή την εκστρατεία συγκάλυψης;’, τους απαντώ ότι είναι το ελάχιστο το να σας αντέξω και να αντέξω αυτά που κάνετε, για να αποκαλυφθεί η αλήθεια, σε πείσμα των κανιβαλικών συμπεριφορών σας και αυτής της ακραίας απάνθρωπης στάσης σας απέναντι στα θύματα», ανέφερε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου και πρόσθεσε ότι τελικά αυτό που ενδιαφέρει την κυβέρνηση είναι μόνο η πολιτική της επιβίωση. «Κύριε Βορίδη, εγώ ήμουν πάντα στο φως.

Ούτε τσεκούρια κουβαλούσα ούτε φλέρταρα με αντιδημοκρατικά καθεστώτα, όπως εσείς. Η διαδρομή είναι άσπιλη και είναι διαδρομή υπεράσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ανθρωπίνων υπάρξεων και είμαι πάρα πολύ υπερήφανη. Και όταν το κόμμα στο οποίο βρισκόμουν, συγκρούστηκε με τις αξίες του, εγώ άφησα την Τρίτη τη τάξει πολιτειακή θέση. ‘Αρα λάθος άνθρωπο επιλέξατε για να πείτε αυτά που είπατε», είπε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας και πρόσθεσε ότι ο Μάκης Βορίδης, που «απέτυχε ως υπερασπιστής και του κ. Μητσοτάκη και του κ. Καραμανλή», σήμερα έκανε «την πιο κυνική ομολογία», γιατί είπε ότι έχουν κριθεί οι ευθύνες, σε σχέση με το κατηγορητήριο της Ευρωπαίας Εισαγγελέως, με τις 158 ψήφους της Νέας Δημοκρατίας. «Αυτήν την δικαιοσύνη της Νέας Δημοκρατίας θέλετε να αφήσουμε να κάνει τη δουλειά της;», σχολίασε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Μπούρας: Μου σπάσατε τα νεύρα

Μάλιστα κάποια στιγμή ο πρόεδρος Θανάσης Μπούρας είπε ευθέως στην Ζωή Κωνσταντοπούλου ότι… του έσπασε τα νεύρα.

Συνέβη ενώ ο κύριος Μπούρας προσπαθούσε να εξηγήσει στους βουλευτές της διαδικασία μετά την ομιλία του Κώστα Καραμανλή. Τότε η κυρία Κωνσταντοπούλου κάτι είπε σε έντονο τόνο. Ο κύριος Μπούρας της απάντησε: «Μας σπάσατε τα νεύρα!».

«Επιτρέπετε να λέτε σε αρχηγό κοινοβουλευτικού κόμματος “μας έχετε σπάσει τα νεύρα”; Αλλά αυτά τα κάνετε γιατί αντιλαμβάνεστε την ευθύνη της κυβέρνησης στην τραγωδία των Τεμπών», απάντησε η κυρία Κωνσταντοπούλου.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης κρατούσε το κεφάλι του

Νωρίτερα, πριν την ομιλία Καραμανλή, μία από τις αντιπαραθέσεις της ήταν πάλι με τον Θανάση Μπούρα και τον Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος κατέληξε να… κρατάει το κεφάλι του με τα όσα άκουγε από την κυρία Κωνσταντοπούλου.

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Α. Γεωργιάδης: Μην μας κάνετε παρατηρήσεις. Εισαγγελέας είστε κυρία μου;

Ζ. Κωνσταντοπούλου: Σε εμένα μου λέτε “έτσι”;

Θ. Μπούρας: Δεν είστε σε δικαστήριο. Σας παρακαλώ να απευθύνεστε στο ακροατήριο

Ζ. Κωνσταντοπούλου : Τι είπατε;

Α. Γεωργιάδης: Κυρία εθνική εισαγγελεύς…

Θ. Μπούρας: Σας παρακαλώ έχουμε και εμείς αντοχές . Συνεχίστε. Δεν είστε σε δικαστήριο…

Απευθυνόμενη στον Κώστα Καραμανλή του ζήτησε εξηγήσεις γιατί κατέβηκε ως υποψήφιος βουλευτής σε συμφωνία με τον πρωθυπουργό και να πει τι αποφάσισε και τι συζήτησε με τον κ. Μητσοτάκη.

Για αρκετή ώρα η Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας διαπραγματευόταν με το προεδρείο λέγοντας: Σας έπιασε ο πόνος του χρονόμετρου ενώ γίνεται αυτό το αίσχος από κάτω.

Κλείνοντας η Ζωή Κωνσταντοπούλου είπε απευθυνόμενη στον Κώστα Καραμανλή: Είναι ντροπή και ντρέπομαι για λογαριασμό σας!

 

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις