Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

Διεύρυνση του κατηγορητηρίου για Παπαγγελόπουλο εξετάζει η Προανακριτική

προκαταρκτική

Το θέμα της διεύρυνσης του κατηγορητηρίου για τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, μετά τα όσα έχουν καταθέσει εισαγγελικοί λειτουργοί,  για παρεμβάσεις και σε άλλες υποθέσεις με πολιτικό πρόσημο τέθηκε στην σημερινή συνεδρίαση της Προανακριτικής.

Η Επιτροπή αποφάσισε να μελετήσουν τα κόμματα το θέμα και στην συνεδρίαση της ερχόμενης Δευτέρας να κάνουν τις σχετικές τους εισηγήσεις, οπότε θα παρθεί και η απόφαση.

Την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη αποφασίσθηκε να γίνει η εξέταση από αντιπροσωπεία της Προανακριτικής Επιτροπής των προστατευόμενων μαρτύρων με τις κωδικές ονομασίες «Αικατερίνη Κελέτση» και «Μάξιμος Σαράφης».

Click4More Προανακριτική novartis: Θα κληθούν να καταθέσουν Πολάκης, Τζανακόπουλος και δυο προστατευόμενοι μάρτυρες

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν θα βγουν όμως οι «κουκούλες» και τα μέλη της Προανακριτικής δεν θα βρεθούν τετ α τετ με τους δύο μάρτυρες. Και αυτό γιατί η εξέτασή τους θα γίνει, όπως έγινε προσφάτως τον Δεκέμβριο, η κατάθεσή τους στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Λάμπρο Σοφουλάκη, δηλαδή με αλλοιωμένα χαρακτηριστικά.

Η εξέτασή τους θα γίνει σε χώρο εκτός της Βουλής από αυτόν που συνεδριάζει η προανακριτική επιτροπή, σε μέρος όπου θα υποδείξει η ΓΑΔΑ. Τους δύο μάρτυρες θα εξετάσει μια αντιπροσωπεία που θα αποτελείται από τον πρόεδρό της Προανακριτικής, του Γιάννη Μπουγά, και ένας βουλευτής – μέλος από κάθε κοινοβουλευτική ομάδα.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις