Πολιτική

Δήλωση Ιερώνυμου με πολλούς αποδέκτες!

Μήνυμα τόσο στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο αλλά και στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, έστειλε με δήλωσή του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος.

Ο Αχριεπίσκοπος Ιερώνυμος δήλωσε: «Αγαπάμε τον Πατριάρχη μας, αγαπάμε το Πατριαρχείο μας, το σεβόμαστε, το στηρίζουμε όσο μπορούμε. Αγαπάμε τον πρωθυπουργό μας, τους πολιτικούς μας όλους και όπου έχουμε λόγο, δυνατότητα βοηθάμε όσο μπορούμε (…) Αλλά θα πρέπει να υπογραμμίσουμε πως αγαπάμε πιο πολύ απ όλους την εκκλησία και την πατρίδα».

Η δήλωση αυτή γίνεται τόσο μετά την μυστική συνάντηση που είχε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα αλλά και εν μέσω της έντασης που επικρατεί ανάμεσα στην Εκκλησία της Ελλάδος και το Φανάρι.

Μάλιστα, η ρήξη ανάμεσα στην Αθήνα και το Φανάρι ήταν η αιτία να ακυρωθεί η προγραμματισμένη συνάντηση των δύο θρησκευτικών ηγετών την Παρασκευή (05.10.2018) στην Αθήνα.

[read4more]

Το ζήτημα που δηλητηριάζει τις σχέσεις των δύο Εκκλησιών είναι η αναζωπύρωση της σύγκρουσης για τις Νέες Χώρες, καθώς το Πατριαρχείο φέρεται να επιδιώκει αλλαγή του άρθρου 3 του ελληνικού Συντάγματος, ώστε να θέσει πλήρως τις Μητροπόλεις της Βόρειας Ελλάδας υπό τον έλεγχό του.

Οι ούτως ή άλλως δύσκολες σχέσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος με το Οικουμενικό Πατριαρχείο είχαν δοκιμαστεί πρόσφατα λόγω της παρέμβασης Βαρθολομαίου κατά των συλλαλητηρίων για το Σκοπιανό που αξιοποιήθηκε από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά και προκάλεσε εκνευρισμό στην Ιερά Σύνοδο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Δημήτρης Κουτσούμπας από Λιτόχωρο: «Η άρχουσα τάξη έχει χωθεί για τα καλά στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή»
Στην εκδήλωση για τα 80 χρόνια από την ίδρυση του ΔΣΕ, ο γγ του ΚΚΕ συνέδεσε την ιστορική μνήμη με τη σημερινή συγκυρία, κατηγορώντας κυβέρνηση και ευρωατλαντικά κόμματα για εμπλοκή στους πολεμικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ και Ισραήλ
Δημήτρης Κουτσούμπας
Παύλος Πολάκης για Νικόλα Φαραντούρη στο συνέδριο ΠΑΣΟΚ: «Είναι φελλός, μικρός ήταν στη ΔΑΠ»
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την παρουσία του ευρωβουλευτή στο 4ο συνέδριο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υποστήριξε ότι έχει μετανιώσει που δεν τον είχε «ξεφτιλίσει» νωρίτερα
Φαραντούρης και Τσουκαλάς 13
Beef Σδούκου – Αποστολάκη για τους «πελάτες της Δεξιάς»: «Κατάντημα», «Κοινωνικά απομονωμένη η κυβέρνηση»
Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ κάνει λόγο για τοποθετήσεις που «θύμισαν εποχές των “γερμανοτσολιάδων”», με τη βουλευτή του ΠΑΣΟΚ απαντά ότι το Μαξίμου επιχειρεί, μέσω διαστρέβλωσης, να αλλάξει την ατζέντα
Σδούκου και Αποστολάκη
Συνέδριο ΠΑΣΟΚ: Χωρίς ομιλία Ανδρουλάκη το «κλείσιμο», τη Δευτέρα τα αποτελέσματα για τη νέα Κεντρική Επιτροπή
Μεγάλο ενδιαφέρον για τις νέες ισορροπίες που αναμένεται να δημιουργηθούν στο ανώτατο όργανο του κόμματος - 506 υποψήφιοι για 271 θέσεις
Νίκος Ανδρουλάκης
Ανανεώθηκε πριν 1 ώρα
10