Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Δήλωση Ιερώνυμου με πολλούς αποδέκτες!

Δήλωση Ιερώνυμου με πολλούς αποδέκτες!

Μήνυμα τόσο στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο αλλά και στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, έστειλε με δήλωσή του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος.

Ο Αχριεπίσκοπος Ιερώνυμος δήλωσε: «Αγαπάμε τον Πατριάρχη μας, αγαπάμε το Πατριαρχείο μας, το σεβόμαστε, το στηρίζουμε όσο μπορούμε. Αγαπάμε τον πρωθυπουργό μας, τους πολιτικούς μας όλους και όπου έχουμε λόγο, δυνατότητα βοηθάμε όσο μπορούμε (…) Αλλά θα πρέπει να υπογραμμίσουμε πως αγαπάμε πιο πολύ απ όλους την εκκλησία και την πατρίδα».

Η δήλωση αυτή γίνεται τόσο μετά την μυστική συνάντηση που είχε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα αλλά και εν μέσω της έντασης που επικρατεί ανάμεσα στην Εκκλησία της Ελλάδος και το Φανάρι.

Μάλιστα, η ρήξη ανάμεσα στην Αθήνα και το Φανάρι ήταν η αιτία να ακυρωθεί η προγραμματισμένη συνάντηση των δύο θρησκευτικών ηγετών την Παρασκευή (05.10.2018) στην Αθήνα.

Το ζήτημα που δηλητηριάζει τις σχέσεις των δύο Εκκλησιών είναι η αναζωπύρωση της σύγκρουσης για τις Νέες Χώρες, καθώς το Πατριαρχείο φέρεται να επιδιώκει αλλαγή του άρθρου 3 του ελληνικού Συντάγματος, ώστε να θέσει πλήρως τις Μητροπόλεις της Βόρειας Ελλάδας υπό τον έλεγχό του.

Οι ούτως ή άλλως δύσκολες σχέσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος με το Οικουμενικό Πατριαρχείο είχαν δοκιμαστεί πρόσφατα λόγω της παρέμβασης Βαρθολομαίου κατά των συλλαλητηρίων για το Σκοπιανό που αξιοποιήθηκε από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά και προκάλεσε εκνευρισμό στην Ιερά Σύνοδο.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις