Πολιτική

Δημήτρης Παπαδημούλης: Θα εκπροσωπήσω στο Ευρωκοινοβούλιο το νέο χώρο των «11»

Τη νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα των 11 βουλευτών που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, και συγκροτείται υπό τον Αλέξη Χαρίτση, θα εκπροσωπήσει στο Ευρωκοινοβούλιο ο Δημήτρης Παπαδημούλης

«Είμαι από τους συνιδρυτές του Συνασπισμού και του ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν μια δύσκολη απόφαση η αποχώρηση μου. Ήταν απόφαση ευθύνης, καθώς αυτό το κόμμα με τη νέα ηγεσία απομακρύνεται από αυτό που γνωρίσαμε επί Τσίπρα. Θέλοντας να είμαι συνεπής με τον χώρο της ανανεωτικής Αριστεράς, θα στηρίξω το νέο χώρο των «11» και στο Ευρωκοινοβούλιο θα εκπροσωπήσω αυτό το χώρο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Ερωτηθείς για το ποια είναι η δεξαμενή των πρώην ευρωβουλευτών από την οποία θα προκύψει ο τουλάχιστον άλλος ένας ευρωβουλευτής που θα είναι μαζί του, ο κ. Παπαδημούλης ανέφερε τα ονόματα των Στέλιου Κούλογλου και Πέτρου Κόκκαλη, ζητώντας από όλους να κάνουν υπομονή λίγων ωρών μέχρι τις επίσημες ανακοινώσεις που θα γίνουν την Δευτέρα.
«Δεν μας αξίζει ο εμφύλιος. Πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά και ο νέος φορέας που στηρίζω από τα μετόπισθεν με όλες μου τις δυνάμεις πρέπει να έχει αναφορά σε μια σύγχρονη ευρύχωρη Αριστερά, ανοιχτή και στην οικολογία και στους σοσιαλδημοκράτες», επεσήμανε ο κ. Παπαδημούλης.

«Υπό την ηγεσία του Στέφανου Κασσελάκη ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγείται σε ανυποληψία, δεν είναι μόνο πτωτική πορεία στις δημοσκοπήσεις» ανέφερε ο πολύπειρος πολιτικός και εκτίμησε ότι «θα συνεχίσει να φεύγει κόσμος από τον ΣΥΡΙΖΑ το επόμενο διάστημα. Αυτό το κόμμα το ξέρω πολύ καλά, ασφυκτιούν κορυφαία στελέχη και βουλευτές», ανέφερε ο Δημήτρης Παπαδημούλης.
«Με τον κ. Τσίπρα έχουμε μια σχέση χρόνων, σέβομαι τη σιωπή του, δεν νομίζω ότι είναι ικανοποιημένος από την πορεία. Όταν μίλαγε ο κ. Κασσελάκης, ο Τσίπρας ήταν κατσουφιασμένος», ανέφερε ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

«Δεν μας αξίζει ο εμφύλιος. Πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά και ο νέος φορέας που στηρίζω από τα μετόπισθεν με όλες μου τις δυνάμεις πρέπει να έχει αναφορά σε μια σύγχρονη ευρύχωρη Αριστερά, ανοιχτή και στην οικολογία και στους σοσιαλδημοκράτες», επεσήμανε ο κ. Παπαδημούλης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κοινή εισήγηση Πιερρακάκη και Κυρανάκη στο υπουργικό συμβούλιο για τα Τέμπη: Το Δημόσιο παραιτείται από ένδικα μέσα για τις αποζημιώσεις
Κοινή εισήγηση για τη στάση του Δημοσίου στις υποθέσεις αποζημιώσεων που συνδέονται με την τραγωδία των Τεμπών φέρνουν αύριο, Τετάρτη...
Δίκη για τα Τέμπη
Σκληρή σύγκρουση στη Βουλή για υποκλοπές και Δικαιοσύνη: «Φύγετε, η χώρα δεν αντέχει άλλο» – «Δεν θα στήσουμε ΠΑΣΟΚοδικεία ή ΣΥΡΙΖΟδικεία»
Στη Βουλή μεταφέρθηκε σήμερα (28.04.2026) η πολιτική σύγκρουση για την υπόθεση των υποκλοπών, στον απόηχο της διάταξης του εισαγγελέα του...
Βουλή, Ολομέλεια 5
Χατζηδάκης για υποκλοπές: «Δεν μπορεί να υπάρχει α λα καρτ απόδοση της Δικαιοσύνης»
«Προφανώς ενδιαφέρομαι να μάθω ποιος έδωσε την εντολή παρακολούθησής μου», είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι η υπόθεση παραμένει ανοιχτή αν υπάρξουν νέα στοιχεία
Κωστής Χατζηδάκης
Τσουκαλάς για υποκλοπές και Εξεταστική: «Θα καλέσουμε Γεωργιάδη, Χατζηδάκη, Δένδια και μια σειρά στόχων παρακολούθησης»
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ άσκησε κριτική στην απόφαση του Αρείου Πάγου και κάλεσε τα πολιτικά πρόσωπα που παρακολουθήθηκαν να κινηθούν δικαστικά
Κώστας Τσουκαλάς, ΠΑΣΟΚ