Πολιτική

Δημήτρης Παπαδημούλης: Θα εκπροσωπήσω στο Ευρωκοινοβούλιο το νέο χώρο των «11»

Τη νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα των 11 βουλευτών που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, και συγκροτείται υπό τον Αλέξη Χαρίτση, θα εκπροσωπήσει στο Ευρωκοινοβούλιο ο Δημήτρης Παπαδημούλης

«Είμαι από τους συνιδρυτές του Συνασπισμού και του ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν μια δύσκολη απόφαση η αποχώρηση μου. Ήταν απόφαση ευθύνης, καθώς αυτό το κόμμα με τη νέα ηγεσία απομακρύνεται από αυτό που γνωρίσαμε επί Τσίπρα. Θέλοντας να είμαι συνεπής με τον χώρο της ανανεωτικής Αριστεράς, θα στηρίξω το νέο χώρο των «11» και στο Ευρωκοινοβούλιο θα εκπροσωπήσω αυτό το χώρο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Ερωτηθείς για το ποια είναι η δεξαμενή των πρώην ευρωβουλευτών από την οποία θα προκύψει ο τουλάχιστον άλλος ένας ευρωβουλευτής που θα είναι μαζί του, ο κ. Παπαδημούλης ανέφερε τα ονόματα των Στέλιου Κούλογλου και Πέτρου Κόκκαλη, ζητώντας από όλους να κάνουν υπομονή λίγων ωρών μέχρι τις επίσημες ανακοινώσεις που θα γίνουν την Δευτέρα.
«Δεν μας αξίζει ο εμφύλιος. Πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά και ο νέος φορέας που στηρίζω από τα μετόπισθεν με όλες μου τις δυνάμεις πρέπει να έχει αναφορά σε μια σύγχρονη ευρύχωρη Αριστερά, ανοιχτή και στην οικολογία και στους σοσιαλδημοκράτες», επεσήμανε ο κ. Παπαδημούλης.

«Υπό την ηγεσία του Στέφανου Κασσελάκη ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγείται σε ανυποληψία, δεν είναι μόνο πτωτική πορεία στις δημοσκοπήσεις» ανέφερε ο πολύπειρος πολιτικός και εκτίμησε ότι «θα συνεχίσει να φεύγει κόσμος από τον ΣΥΡΙΖΑ το επόμενο διάστημα. Αυτό το κόμμα το ξέρω πολύ καλά, ασφυκτιούν κορυφαία στελέχη και βουλευτές», ανέφερε ο Δημήτρης Παπαδημούλης.
«Με τον κ. Τσίπρα έχουμε μια σχέση χρόνων, σέβομαι τη σιωπή του, δεν νομίζω ότι είναι ικανοποιημένος από την πορεία. Όταν μίλαγε ο κ. Κασσελάκης, ο Τσίπρας ήταν κατσουφιασμένος», ανέφερε ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

«Δεν μας αξίζει ο εμφύλιος. Πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά και ο νέος φορέας που στηρίζω από τα μετόπισθεν με όλες μου τις δυνάμεις πρέπει να έχει αναφορά σε μια σύγχρονη ευρύχωρη Αριστερά, ανοιχτή και στην οικολογία και στους σοσιαλδημοκράτες», επεσήμανε ο κ. Παπαδημούλης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Το διπλό στοίχημα του Μαξίμου: Συσπείρωση ψηφοφόρων και μέτρα για την ακρίβεια λόγω πολέμου
Ως ένα πρώτο βήμα για να αποφευχθούν φαινόμενα αισχροκέρδειας, η κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες την επιβολή πλαφόν στο περιθώριο κέρδους στα καύσιμα αλλά και σε προϊόντα του σούπερ μάρκετ
Κυριάκος Μητσοτάκης
Μαρία Καρυστιανού κατά κυβέρνησης για το Athens Alitheia Forum: «Προκλητική φιέστα, μια γιορτή για τα fake news»
«Η απόλυτη υποκρισία: εκείνοι που μετέτρεψαν το ψέμα σε κυβερνητική τέχνη, που επιχειρούν καθημερινά να ναρκώσουν την κρίση μας για να μην βλέπουμε τη σήψη των σκανδάλων τους, έρχονται να μας παραδώσουν μαθήματα αλήθειας» γράφει η Μαρία Καρυστιανού
Μαρία Καρυστιανού 45
Μητσοτάκης στο Athens Alitheia Forum: Έως το τέλος του μήνα οι ανακοινώσεις για τον περιορισμό της πρόσβασης παιδιών κάτω των 15 ετών σε social media
Στο κλείσιμο του συνεδρίου, ο πρωθυπουργός συνέδεσε την προστασία των ανηλίκων στο διαδίκτυο με την αντιμετώπιση της ανωνυμίας και της ψηφιακής τοξικότητας
Κυριάκος Μητσοτάκης
38