Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Δημοψήφισμα: Υπερ του ΝΑΙ ο Καμίνης σε συνέντευξη σε ξένους δημοσιογράφους

Δημοψήφισμα: Υπερ του ΝΑΙ ο Καμίνης σε συνέντευξη σε ξένους δημοσιογράφους

Την υποστήριξή του στο ΝΑΙ στο δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή 5 Ιουλίου, εξέφρασε ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, σε συνέντευξή του στους ανταποκριτές και απεσταλμένους των ξένων μέσων ενημέρωσης.

Δήλωσε ότι το «ΝΑΙ» ή «ΟΧΙ» σημαίνει «ΝΑΙ» ή «ΟΧΙ» στο ευρώ και κάλεσε όλους τους πολίτες να στηρίξουν την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Τόνισε δε ότι έχει την αίσθηση ότι «η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών θα ψηφίσει “ΝΑΙ”», ενώ εξέφρασε την άποψη ότι οι τράπεζες δεν θα ανοίξουν την επόμενη εβδομάδα.

Ανέφερε, ακόμη, ότι το δημοψήφισμα δεν είναι συνταγματικά ορθό, καθώς «το ερώτημα πρέπει να είναι ξεκάθαρο» και κάλεσε την κυβέρνηση αν θέλει να κάνει δημοψήφισμα «να θέσει ως ερώτημα την πρόταση που έκανε η κυβέρνηση προς τους δανειστές». Στη συνέχεια ζήτησε από την κυβέρνηση να εξηγήσει «στους πολίτες τι διακυβεύεται» από το δημοψήφισμα και συμπλήρωσε ότι «όποιο και να είναι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος» θα πρέπει να βρεθεί μια λύση.

Ο δήμαρχος της Αθήνας σημείωσε ότι «θα ήταν μεγάλη απώλεια για την Ευρώπη να χάσει την Ελλάδα και η Ελλάδα να χάσει τη Ευρώπη» καθώς θα «ήταν σαν η Ευρώπη να χάνει την ταυτότητά της».

Τόνισε ότι είπε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, στη συνάντηση που είχαν την Τρίτη, «να καλέσει όλους τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων να συζητήσουν και στη συνέχεια να πάμε στην Ευρώπη να έχουμε μια συμφωνία».

Τέλος, ανέφερε ότι «πρέπει να παραδεχθούμε ότι έγιναν λάθη και από την πλευρά των δανειστών» και ζήτησε από τους Ευρωπαίους να μην κατηγορούν τους Έλληνες πολίτες, γιατί «είναι περήφανοι και έχουν υποστεί πολλά τα τελευταία χρόνια».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε