Πολιτική

Δημοσκόπηση: 12,4 μονάδες μπροστά η ΝΔ, πως βαθμολογούνται Μητσοτάκης, Τσίπρας και υπουργοί

Μια νέα δημοσκόπηση από τη GPO δείχνει πως η Νέα Δημοκρατία διατηρεί το προβάδισμά της από τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως και ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τον Αλέξη Τσίπρα.

Η δημοσκόπηση της GPO έγινε για λογαριασμό του Powergame.gr και δείχνει πως η Νέα Δημοκρατία προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με 12,4% στην πρόθεση ψήφου.

Το ΚΙΝΑΛ συγκεντρώνει 7%, το ΚΚΕ 6,4%, η Ελληνική Λύση 4%, το ΜέΡΑ25 3,4%. Το 19,8% των ερωτηθέντων διαλέγει Άλλο, Λευκό ή άκυρο, αποχή ενώ το 12% του συνόλου δηλώνει αναποφάσιστο.

dimoskopisigpo

Στη «μάχη» ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα, ο πρωθυπουργός διατηρεί προβάδισμα σε τρεις καθοριστικές ερωτήσεις: ποιος έχει καλύτερη γνώση για τα θέματα της οικονομίας, ποιος μπορεί να διαχειριστεί αποτελεσματικότερα την οικονομική κρίση και ποιος μπορεί να φέρει νέες επενδύσεις στη χώρα.

dimoskopisigpo dimoskopisigpo dimoskopisigpo

Οι υπουργοί

Σε ό,τι αφορά στην αξιολόγηση των υπουργών, το τρίπτυχο «εθνικά θέματα-πανδημία-οικονομική διαχείριση» διαμορφώνει την πρώτη επτάδα.

Πιο δημοφιλής υπουργός είναι εκείνος των Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και τον Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο να ακολουθούν. Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης και ο ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Στην πρώτη 10αδα είναι και οι υπουργοί Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, Προστασιας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής.

dimoskopisigpo

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Η επιστροφή της Τουρκίας στο πρόγραμμα των F-35 απαιτεί τροποποίηση του νόμου», λέει η Αθήνα μετά τις δηλώσεις Τραμπ
Οι κυβερνητικές πηγές υπενθυμίζουν ότι υπάρχουν δύο προβλέψεις στην αμερικανική νομοθεσία που απαγορεύουν την πώληση αμυντικού υλικού στην Τουρκία
F-35 των ΗΠΑ 5
Το plan b της κυβέρνησης για τους αγρότες με πρόστιμα – Σκέψεις για απάντηση με συλλαλητήριο στο Σύνταγμα
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έκανε λόγο για «παράνομες πράξεις» από τους αγρότες με την κατάληψη των δρόμων και συμπλήρωσε «υπάρχει δυνατότητα εφαρμογής του νόμου με μια σειρά διατάξεων
Τρακτέρ
33
Τα μηνύματα Μητσοτάκη στους αγρότες: Η προειδοποίηση για άμεσο τερματισμό των μπλόκων και οι αιχμές περί «τραμπούκων»
Ο στόχος της κυβέρνησης είναι να προσέλθουν σε διάλογο αγρότες που εκπροσωπούν όλα τα μπλόκα και ιδανικά εκπρόσωποι συνολικά του αγροτικού κόσμου
Κυριάκος Μητσοτάκης 27
Κυριάκος Μητσοτάκης: Τραμπουκίζουν αγρότες που θέλουν τον διάλογο για να μη σπάσει το μέτωπο
«Αντιστροφή της πραγματικότητας ότι τους δρόμους κλείνει η Τροχαία» - «Όσο πιο πολύ ταλαιπωρούνται οι πολίτες, τόσο οι αγρότες χάνουν το δίκιο των αιτημάτων τους, πόσο μάλλον όταν αρνούνται να προσέλθουν σε έναν διάλογο»
Κυριάκος Μητσοτάκης
331