Τρίτη, 19 Μαρ.
15oC Αθήνα

Δημοσκόπηση ALCO: «Ψαλιδίζεται» η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – Τι ψηφίζουν οι ανεμβολίαστοι

Δημοσκόπηση ALCO: «Ψαλιδίζεται» η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – Τι ψηφίζουν οι ανεμβολίαστοι

Μείωση της διαφοράς μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει η δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία ALCO για λογαριασμό του OPEN.

Συγκεκριμένα η Νέα Δημοκρατία, στην πρόθεση ψήφου, διατηρεί σημαντικό προβάδισμα της τάξης του 10% όμως η διαφορά έχει μειωθεί σχεδόν κατά τρεις μονάδες από την προηγούμενη μέτρηση. Από την πλευρά της, η αξιωματική αντιπολίτευση φαίνεται να μην καταφέρνει να αξιοποιήσει αυτή την πτώση, καθώς παραμένει σε ποσοστόκοντά στο 24%.

Αναλυτικά, στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 34%, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ 23,8%, το ΚΙΝΑΛ 7%, το ΚΚΕ 5,6%, η Ελληνική Λύση 4,6% και το ΜέΡΑ 25 3%.

Ανασχηματισμός

Σε ό,τι αφορά τον πρόσφατο ανασχηματισμό, η έρευνα της Alco καταγράφει 49% αρνητική εκτίμηση από τους πολίτες ενώ μόλις το 22% απαντά θετικά ως προς τις πρόσφατες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.

Αρνητικό κλίμα για οικονομία

Αρνητικό είναι το κλίμα και σε ό,τι αφορά την οικονομία καθώς 42% εκτιμά ότι ο οικογενειακός προϋπολογισμός έχει επιβαρυνθεί αρκετά από τις αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων ενώ 27% λέει ότι επηρεάστηκε πολύ. Παράλληλα, 43& σημειώνει ότι τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης δεν βοηθούν καθόλου την οικογένειά τους ενώ 22% απαντούν «λίγο».

Καταλληλότερος Πρωθυπουργός

Σε ό,τι αφορά την ερώτηση για το ποιον θεωρούν καταλληλότερο για πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταγράφει ποσοστό 36% έναντι 22% του Αλέξη Τσίπρα. Σημειώνεται, πάντως ότι ο Πρωθυπουργός καταγράφει πτώση στη δημοφιλία του της τάξης του 5% καθώς στην προηγούμενη μέτρηση η δημοφιλία του βρισκόταν στο 41%.

Σημειώνεται, επίσης, ότι η πλειοψηφία των πολιτών θεωρεί ότι εντός 2022 θα υπάρξει πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Τέλος, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το ερώτημα «τι ψηφίζουν» όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί καθώς 23% φαίνεται να επιλέγει ΣΥΡΙΖΑ και μόλις το 7% Νέα Δημοκρατία.

Δείτε τη δημοσκόπηση που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις