Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Δημοσκόπηση Alco: Το 49% πιστεύει σε κυβερνήσεις συνεργασίας – 7,7% το προβάδισμα της ΝΔ

Δημοσκόπηση Alco: Το 49% πιστεύει σε κυβερνήσεις συνεργασίας – 7,7% το προβάδισμα της ΝΔ

Παραμένει το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει την εμπιστοσύνη των πολιτών. Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η απάντηση στην ερώτηση για κυβερνήσεις συνεργασίας. 

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το 1ο μέρος της δημοσκόπησης της εταιρείας ALCO για λογαριασμό του Alpha η ΝΔ βρίσκεται μπροστά με 7,7 ποσοστιαίες μονάδες.

Στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 30,6%, έναντι 22,9% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ με 11,6%, το ΚΚΕ με 5,4%, η Ελληνική Λύση με 4,2% και το ΜέΡΑ 25 με 3,1%.

Σχετικά με το πόσο έπεισαν τα όσα είπε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ τα ποσοστά ήταν: 44% καθόλου, 23% αρκετά, 15% λίγο, 5% πολύ.

Στο αντίστοιχο ερώτημα πόσο έπεισαν όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ οι απαντήσεις ήταν: 44% καθόλου, 23% αρκετά, 17% λίγο, 4% πολύ.

Σχετικά με την υπόθεση των παρακολουθήσεων το 60% δηλώνει ότι δεν έχει πειστεί απ’ όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης,  ενώ το 16% δηλώνει το αντίθετο. 

Για το πώς κρίνουν οι πολίτες τη στάση του Νίκου Ανδρουλάκη στην υπόθεση των υποκλοπών: 28% αρνητικά, 37% θετικά, 35% ΔΞ/ΔΑ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει πρώτος στην εμπιστοσύνη των πολιτών για πρωθυπουργός με ποσοστό 29%, έναντι 20% του Αλέξη Τσίπρα. «Κανένας» έχει απαντήσει το 27% των ερωτηθέντων.

Στο ερώτημα το αν πιστεύουν πως η σταθερότητα στη χώρα προϋποθέτει αυτοδύναμες κυβερνήσεις ή αν η σταθερότητα μπορεί να επιτευχθεί με κυβερνήσεις συνεργασίας, το 49% απάντησε «κυβερνήσεις συνεργασίας», 37% «αυτοδύναμες», 14% «ΔΞ/ΔΑ».

Σχετικά με το ενδεχόμενο να κυβερνούσε ο Αλέξης Τσίπρας το 36% απάντησε ότι τα πράγματα θα ήταν χειρότερα, το 28% τα ίδια, το 23% καλύτερα και 13% ΔΞ/ΔΑ.

Στην ερώτηση ποιος εκ των Μητσοτάκη ή Τσίπρα έπεισε περισσότερο τους Κεντρώους στη ΔΕΘ κυριαρχούν οι αρνητικές απαντήσεις. Ο πρωθυπουργός έχει 44% στο καθόλου και ο Τσίπρας 49%.

Οσον αφορά στους αναποφάσιστους το 2019 το 29% των ερωτηθέντων είχε ψηφίσει ΝΔ και το 22% ΣΥΡΙΖΑ.

Η συσπείρωση των ψηφοφόρων της ΝΔ σύμφωνα με τη δημοσκόπηση φτάνει στο 75%. 

Το αντίστοιχο ποσοστό των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ είναι 65%.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις